Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 4 of 4
 1. #1
  Senior Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  May 2003
  Location
  Undeva in Muntii Alpi....
  Posts
  1,204
  Posts Thanks / Likes

  Default RCS-RDS a facut rost de inca 300 de milioane de euro

  Romania’s leading cable and satellite platform operator RCS&RDS has secured a loan of up to €300 million.

  Quoting data published on November 29 by the country’s Electronic Archive of Security Interests, ZF says that an agreement was signed by the company with BCR, CEC and Credit Suisse a week earlier and that €200 million of the money has already been granted.
  BCR has provided €100 million, CEC €25 million and Credit Suisse €75 million of this initial amount, with interest being charged at 5%.

  Aside from its home market, RCS&RDS has a presence in five other CEE countries through its Digi DTH platform and – in the case of Hungary and Slovakia – also its cable operations.

  Sursa info: http://www.broadbandtvnews.com/2011/...-more-funding/

  Se pare ca o mare parte din acesti bani vor fi folositi pentru refinantarea creditelor existente.


  Toate cele bune
  @Serpiko

  Anunturi AUTO site de anunturi auto gratuite

 2. #2
  Silver Member Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  US of Europe
  Posts
  2,144
  Posts Thanks / Likes

  Default

  RCS&RDS a depus la CNA dosarul prin care solicită licenţă audiovizuală pentru mult trîmbițata televiziune generalistă 10 TV, care, dacă va primi acordul Consiliului, va fi lansată în luna decembrie. Povestea ridică, însă, anumite semne de întrebare, în special după ce aflam, via Mediafax, din dosarul respectiv, valoarea investiției inițiale, de numai 1,17 milioane de euro.

  Pentru un colos ca RCS&RDS, al cărui enigmatic patron, Zoltan Teszari, are o avere de vreun miliard de euro, și nu a ezitat să contracteze acum vreun an, un împrumut bancar de 500 de milioane de euro, suma în cauză e, de-a dreptul, o jignire. O investiție de numai două ori mai mare, dacă vreți, decît Party TV (500.000 de euro) a lui Costi Ioniță sau decît Bah TV (600.000 de euro), televiziunea de nișă a minorității rrome.

  Grila de programe e, și ea, ciudată, pentru o televiziune generalistă: 50% filme, 50% divertisment, și undeva, făcută sandviș, emisiunea ”Nașul” a lui Radu Moraru, 6 zile din 7, 3 ore pe zi, inclusiv duminica. Postul nu va avea nici măcar programe de știri, structura sa aducînd, cel mai bine, cu cea a Național TV, strigoiul presei audio-vizuale de la noi. Patronii noului post susțin că vor investi, pe viitor, cca.3,5 milioane de euro anual în 10 TV, o sumă de asemenea ridicolă pentru un post generalist, dacă e să comparăm, spre exemplu, cu investiția de 75 de milioane de euro pentru următorii cinci ani, anunțată de noul management de la Realitatea TV, care e post de nișă.

  Probabil că cea mai mare problemă pe care o va avea noua televiziune va fi preluarea ei doar de către compania mamă RCS&RDS, pentru că regula must carry a CNA nu i se poate aplica, iar adversarii de la UPC, numărul unu național la abonamente de cablu, ori Romtelecom nu au niciun motiv să facă jocurile lui Teszari. Se știe că magnatul maghiar a dus o politică extrem de agresivă în ultimii ani, inclusiv prin celebra cumpărare a meciurilor ligii întîi, tocmai pentru a-și slăbi competitorii, lucru parțial reușit.

  Practic, Radu Moraru, cea mai puternică voce din media favorabilă lui Traian Băsescu și PDL, își va continua emisiunea care l-a făcut celebru într-un sever con de umbră, pe lîngă care ratingul scăzut al B1TV va părea o dulce și plăcută amintire. Nu vrem să o dăm pe teoria conspirației, dar e greu să nu te întrebi dacă nu cumva, prin lansarea acestui post cu investiție de mic litraj nu s-a urmărit, cumva, exact scoaterea din prim-plan a avocatului prezidențial Moraru și dacă da, oare cine i-a copt-o lui Băsescu? Amicii lui Teszari din UDMR, cei de la PSD-PNL sau alte cercuri oculte pe care nu le bănuim, deocamdată?

  Oricum ar fi, și această mișcare se înscrie în febrilul proces de reașezare politică a media de la noi, început nu demult, și care prefațează tumultosul an electoral 2012. Se anunță și alte frămîntări în lunile următoare, cel puțin la fel de spectaculoase. (Bogdan Tiberiu Iacob)

 3. #3
  Silver Member Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  US of Europe
  Posts
  2,144
  Posts Thanks / Likes

 4. #4
  Известный член. Master
  Join Date
  Dec 2008
  Location
  Budapest-Roumani
  Posts
  84
  Posts Thanks / Likes

  Default


  Articolul nu este cam vechi

  Misterul 10 TV: Radu Moraru – promovat sau ingropat?


  • Autor: inpolitics
  • 30.11.2010
  • 3729 AFISARI

  10 tv a primit licenta, si-a inceput emisia si asa a cam si terminta , totul in numai 1 an
  Last edited by dssoft; 4th December 2011 at 19:18.
  Când pun ochiul în lunetă curaţ tot de pe planetă. MO

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top