Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 3 of 3
 1. #1
  Member Mentor
  Join Date
  Dec 2007
  Location
  aproape de tine...
  Posts
  921
  Posts Thanks / Likes

  Thumbs up Server HTTP pe dm500 ????

  ....sau un alt titlu, cum sa-ti faci o pagina web si s-o gazduiesti pe dreambox 500 !

  Tinand cont ca e vorba de dreambox 500, multi o sa zambeasca, stiind ca spatiul liber in /var la acest receptor este atat de limitat, dar asta nu ne impiedica sa facem o pagina web minima si s-o gazduim pe propriul receptor de satelit.

  Pentru a ne putea apuca de treaba, in prima faza trebuie mutata interfata web a receptorului pe un alt port decat portul 80, ca sa nu fim nevoiti cand accesam pagina personala sa tastam si portul dupa adresa web. Functioneaza si fara aceasta etapa, dar in cazul in care nu mutam portul de la interfata web adresa pe care o scriem in browser va fi de forma: http://paginamea.org:20500, purtand si portul pe care setam serverul http, dar cred ca nimeni nu vrea sa introduca porturi dupa numele paginii web, deci schimbam portul....
  ...dupa cum vedeti, am mutat interfata web pe portul 34567, ca sa nu ne mai "incurce"
  ATENTIE ! din acest moment accesul la interfata web al dreamboxului se face tastand: http://IPdreamox:34567
  Portul poate avea orice valoare acceptata de retea.

  Pasul urmator, serverul http, de unde-l descarcam, si cum i-l pornim
  De fapt la imaginiile Geminii, serverul HTTP este inclusa in imagine, si-l gasiti la Blue Panel/Services Daemons  Se intra la setup, si se seteaza folderul care sa fie directorul radacina al serverului, in acest caz /var/www si portul pe care lucreaza serverul HTTP. In acest caz l-am setat sa fie portul 1234. Valabil ca la cealalta alegere de port, poate fi orice port, care nu este folosit de vre-un serviciu al receptorului, sau nefolosit de alt device din reteaua locala.  Poate va intrebati de ce portul 1234 sau orice alt port si nu portul 80 ?
  Dar o sa intelegeti asta, cand o sa vedeti setarile de portforward in modemul de la romtelecom...  ...de fapt, portul 1234 din reteaua locala (sau portul pe care-l alegeti pentru serverul HTTP) este forvardat ca port 80 pentru exterior.

  Daca aveti toate astea facute, practic aveti serverul HTTP pregatit pentru functionare si va puteti apuca sa va faceti propria pagina web si s-o gazduiti pe receptorul de satelit !
  Urmeaza sa mai editati, dupa cunostintele HTML pe care le aveti sau sa folositi editoare HTML, pentru incepatori recomand editoare WhatYouSeeWhatYouGet (sper ca am scris corect ) fisierul index.html din folderul /var/www din dreambox.  Se activeaza serverul HTTP (apache) din BP->Services Daemons si incercati sa vedeti daca va functioneaza pagina, introducand adresa receptorului in browserul web.
  Pentru cei care au IP fix, adresa paginii web poate fi si IP-ul propriu, iar cei care au IP dinamic, vor trebui sa-si faca un host pe care sa-si updateze IP-ul, recomand pe www.no-ip.com, asta daca vor sa aiba pagina web vizibila si din afara retelei locale. Cred ca partea asta nu este o problema pe care s-o descriu, majoritatea celor care au aceste receptoare probabil au un host sau IP fix, iar daca nu au, procedura cu care se face un host, este descrisa in paginiile acestui forum.

  Cam asta ar fi tot !
  De aici totul depinde de fantezia celui care editeaza pagina web.

  Am facut ceva teste, si se pot face pagini minunate si pe dm500, care are spatiul liber pentru asemenea experimente destul de limitat. Ma gandesc ce pagini web minunate se pot face pe receptoare la care spatiul in /var este mult mai mare....


  Bafta la teste ! :drinks:


  Notă: Vizionarea programelor Pay TV fără un abonament valabil este ilegală
  Discuţiile purtate si fişierele disponibile aici sunt în scop experimental şi educaţional !

 2. #2
  Membrana Expert
  Join Date
  Aug 2005
  Location
  Tomis Nord
  Posts
  1,606
  Posts Thanks / Likes

  Default

  .... Poate va intrebati de ce portul 1234 sau orice alt port si nu portul 80 ?
  Dar o sa intelegeti asta, cand o sa vedeti setarile de portforward in modemul de la romtelecom...

  Daca routerul are optiune de REMOTE ACCESS si nu o folosesti , pur si simplu o dezactivezi, serverul http il lasi normal pe portul 80 , faci in router translatia portului 80 catre IP-ul serverului si astfel orice cerere pe portul 80 va fi redirectionata automat catre server.

  Acum glumind daca aceasta optiune e dezactivata nu trebuia sa mai muncesti sa colorezi in print screen de la router porturile deschise pentru ca routerul nu se poate accesa din exterior. Iar porturile deschise se pot scana in doi timpi si trei miscari de cel care stie IP-ul extern sau de roboti.

  Ca idee ce sa zic..... nu prea merita sa omori un DM pentru o pagina web atata timp cat poate fi tinuta pe orice jaf de PC.
  Mai demult am incercat sa tin un server cccam pe un media player EGREAT, dar am renuntat si cum este normal media playerul reda filme si serverul cccam e tinut pe DM.

  Oricum felicitari pentru postare .
  Bafta.
  spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

 3. #3
  Member Mentor
  Join Date
  Dec 2007
  Location
  aproape de tine...
  Posts
  921
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Incercam sa arat incepatorilor, ca se pot face si alte "minunatii" frumoase, doar cu cateva click-uri de mouse, de exemplu o pagina web, facuta si gazduita pe receptorul de satelit, cred ca nu se poate mai simplu de atat.

  Multumiri @pythonu pentru reply ! (am meu vine destul de tarziu)


  Notă: Vizionarea programelor Pay TV fără un abonament valabil este ilegală
  Discuţiile purtate si fişierele disponibile aici sunt în scop experimental şi educaţional !

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top