Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 0 EUR (0%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9
 1. #1
  Junior Member Teacher
  Join Date
  Jun 2004
  Location
  Romania Linga Rio
  Posts
  143
  Posts Thanks / Likes

  Default Romtelecom schimbă unghiul de atac pe consumer: internetul trece n prim-plan

  Operatorul lansează pentru prima oară la nivel naţional pachete de servicii n care telefonia fixă - cndva "perla coroanei" - e oferită fără un abonament lunar, iar netul cu viteze de pnă la 100 Mbps este folosit ca principal element de atracţie.  Romtelecom, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de comunicaţii, a lansat marţi o nouă ofertă de pachete de servicii triple play (TV, net şi telefonie fixă) pentru clienţii consumer, la tarife lunare (inclusiv TVA) care variază ntre 13,4 (59 de lei) şi 17,3 euro (77 de lei).

  Noua ofertă a Romtelecom, "arma" cu care operatorul va lupta n următoarele săptămni cu competitori ca RCS&RDS şi UPC să-şi păstreze abonaţi şi să atragă alţii noi, marchează un nou pas n procesul de schimbări semnificative prin care trece operatorul şi care presupune trecerea ntr-un plan secundar a liniei de business care cndva i aducea grosul veniturilor şi profitului - telefonia fixă.

  Noile pachete 3-play consumer ale Romtelecom, n număr de trei, includ n premieră n toate variantele cele mai rapide servicii de date din portofoliul companiei - serviciile Clicknet Power, cu viteze de pnă la 100 Mbps. O a doua premieră pentru oferta la nivel naţional a companiei - toate cele trei pachete de servicii includ abonamentul de telefonie fixă Voce Zero, care nu are un tarif lunar. Practic, diferenţa ntre tarifele pentru cele trei pachete 3-play este dată de un singur lucru - numărul de posturi TV.

  "Cnd am conceput aceste pachete am avut n vedere clienţii care şi doresc cea mai mare viteză la internet şi caută divertisment prin serviciile de televiziune", a declarat Ovidiu Ghiman, director comercial reziden.ţial al Romtelecom.

  Noua ofertă a Romtelecom reprezintă o schimbare semnificativă de direcţie chiar şi faţă de oferta consumer lansată n urmă cu trei luni de Romtelecom, care avea o filozofie clară: fiecare pachet includea TV, net şi telefonie - fiecare la un nivel de bază, mediu sau avansat, la preţuri care variau ntre 16,1 şi 23,1 euro (inclusiv TVA). Spre exemplu, cel mai ieftin pachet lansat n august 2011 includea cel mai accesibil serviciu de internet, cele mai mic număr de posturi TV şi un cel mai ieftin abonament de voce fixă. n noua ofertă - toate pachetele includ cel mai rapid internet şi telefonie fixă gratuită, ctă vreme clienţii nu o folosesc pentru a efectua apeluri.

  "Nu este prima dată cnd introducem şi produsul de voce de bază n pachete, acesta făcnd parte şi din alte promoţii lansate n acest an", a comentat pentru ZF schimbarea de ofertă Ovidiu Ghiman. ntr-adevăr, Romtelecom a mai testat la nivel regional diferite oferte cu telefonie fixă zero şi internet, spre exemplu, dar acestea nu au fost niciodată puse n prim plan şi extinse la nivel naţional, aşa cum se ntmplă acum.

  Romtelecom, care a ajuns de la 90.000 de clienţi pe net n decembrie 2006 la peste 1,1 milioane n septembrie 2011, are de nfruntat o competiţie dură n lupta pentru clienţi noi pe acest segment cheie pentru veniturile viitoare. Liderul pieţei RCS&RDS, care are peste 1,2 milioane de clienţi pe net fix, este cunoscut pentru preţurile agresive şi atacurile imprevizibile iar dacă operatorul deţinut de discretul orădean Zoltan Teszari va achiziţiona şi UPC, numărul trei pe piaţă, piaţa va deveni şi mai dificilă pentru compania controlată de grecii de la OTE şi, indirect, de germanii de la Deutsche Telekom. Competiţia ntre cei trei mari jucători se duce att la nivel de preţ, ct şi de viteză a serviciilor de date şi servicii adiţionale.

  n ultimii ani, Romtelecom s-a distanţat gradual de telefonia fixă, n sensul că operatorul a pus tot mai rar n centrul comunicărilor sale publice şi a ofertelor sale comerciale telefonia fixă, transformnd n "vedete" televiziunea şi internetul, pe fondul schimbărilor intervenite n preferinţele clienţilor.

  n anul 2006, cnd n primele nouă luni din an Romtelecom avea venituri de 451 mil. euro din telefonia fixă, acest serviciu era n prim planul ofertelor. Iată cum ncepea acum cinci ani un comunicat care anunţa o promoţie a Romtelecom: "n perioada 10 aprilie - 12 mai, 2006, Romtelecom desfăşoară o promoţie specială destinată celor care solicită instalarea, n acest interval, a unei linii telefonice sau a unui trunchi analogic. Astfel, clienţii care vor semna n această perioadă contracte de un an vor beneficia de conectare gratuită pentru linia telefonică sau trunchiul analogic solicitat şi de abonament gratuit pentru 2 luni (prima şi a doua lună de contract)."

  Cinci ani mai trziu, cnd n primele nouă luni ale anului Romtelecom a avut venituri de 214 mil. euro din telefonia fixă, punctul de greutate este schimbat n comunicările oficiale ale operatorului: "ncepnd din acestă săptămnă Romtelecom lansează pentru clienţii noi persoane fizice o promoţie cu pachete de trei servicii ncepnd de la 59 RON cu TVA (10,85 euro fără TVA), care includ cel mai bun internet de pe piaţă la acest nivel de preţ, plus router Wi-Fi gratuit, care asigură mobilitatea conexiunii n ntreaga gospodărie".

  Sursa http://www.zf.ro/

 2. #2
  Silver Member Expert
  Join Date
  Sep 2005
  Location
  acasa
  Posts
  2,318
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Mare branza , dau voce zero dar iti baga pe gat dolce.De ce nu dau voce zero si cu net?
  Zilele astea am terminat contractul ce telefonia de la ei iar la net mai am 2 luni si adio romtelecom !

 3. #3
  Strajernic Expert
  Join Date
  May 2007
  Posts
  3,946
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Exact un mare rahat marca Romtelefon....

 4. #4
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Prin ADSL Romtelecom da 100 Mbps ? Minune!

 5. #5
  Strajernic Expert
  Join Date
  May 2007
  Posts
  3,946
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Cand suni la ei, raspunsul este din pacate pentru dumneavoastra ca abonat, rahatul nostru de linie pe cupru nu suporta 100Mbps...

 6. #6
  Member Mentor
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Dec 2003
  Location
  Romania, Cluj
  Posts
  688
  Posts Thanks / Likes

  Talking

  Sirma de cupru suporta si 1 GB/s, problema e sa nu fie infundat in modem
  ADSL.

 7. #7
  Replicator Mentor
  Join Date
  Aug 2008
  Location
  Asura
  Posts
  707
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Suporta, pe distante limitate si cu 4 perechi de sarme
  Ontopic, cred ca UPC au cea mai buna oferta
  Last edited by SpaceDebris; 20th November 2011 at 22:52.
  In space no one can hear you screaming.

 8. #8
  Maul, Darth Maul Teacher
  Join Date
  May 2006
  Posts
  212
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Exista chiar un draft de 10G pe cupru; s-a testat in lab si merge, doar ca s-a considerat ca n-o sa vrea nimeni sa faca 10Gbps pe distanta de vreo 10m.

 9. #9
  Moderator Expert
  Join Date
  Feb 2006
  Posts
  1,593
  Posts Thanks / Likes

  Default

  merge asa bine si la upload ?
  DM 500S,Hyundai Digicablu,Humax DIGI C HD,Diablo CAM,VU+ UNO,HH DM3800s,Triax TDA110,Inverto single black

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top