Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    Nemtzică Expert
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    "...cu peronu“ pe partea stīngă !"
    Posts
    3,431
    Posts Thanks / Likes

    Default DM800 HD PVR - clona, se poate reactiva ?

    Am o clona DM800 HD PVR care s-a agatat la un moment dat si arata in Display numai logo-ul "DREAM Multimedia" si nu porneste!
    Am incercat prin IF cu cablu de retea sa ii bag o alta image - dar nu prea merge! scala pina la 100% nici nu apare si imi da eroare la sfirsit:
    INVALID IMAGE (OR OLD VERSION)

    Ca metoda soc am bagat-o la serial si cu DREAM-UP, dar numai versiunea mai veche DreamUP_1_3_3_1 imi dadea posibilitatea sa apas butonul "flash box" dupa ce incarca bootloaderul, cu celelate versiuni nici nu ajungeam asa departe!

    Aveti vreo idee cum o pot reacitva la viata totusi

    Merci anticipat!

  2. #2
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    531
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Care bootloadere ai incercat sa pui ? Bootloader #82 am pus recent pe un clon cu Ferrary sim. Prima imagine pusa, Dream Elite/#82, nu mi-a placut, pe urma imaginea Merlin Excalibur/#82.
    Imaginea am pus-o cu Dream up_patched_by_forhike, serial, si a durat cam 65 min. Pe urma a mers sa pun si alte imagini.

    Bafta

  3. #3
    Nemtzică Expert
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    "...cu peronu“ pe partea stīngă !"
    Posts
    3,431
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Bumbu View Post
    Care bootloadere ai incercat sa pui ? Bootloader #82 am pus recent pe un clon cu Ferrary sim. Prima imagine pusa, Dream Elite/#82, nu mi-a placut, pe urma imaginea Merlin Excalibur/#82.
    Imaginea am pus-o cu Dream up_patched_by_forhike, serial, si a durat cam 65 min. Pe urma a mers sa pun si alte imagini.

    Bafta
    Astea nu le-am incercat ci cele oficiale.
    Problema e ca nu stiu ce SIM am pe ea, scrie: YS20 si dedesubt 1070 - ca sa nu gresesc bootloaderul !

    Ai linkurile pe undeva pt. bootloader #82 si acel Dream_Up patchuit te rog ?
    Multzam !

  4. #4
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    531
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sincer, nu stiu cum poti vedea ce SIM are DM-ul. Pe care le-am avut eu in mana, au avut un AUFKLEBER pe spate, unde scria ce sim este.
    Eu, daca nu as stii ce sim are receptorul, as pune prima data un bootloader, si pe urma as incerca sa pun o imagine pentru sim 2.01, daca nu merge, aceeasi procedura, bootloader pe el, si SIM Ferrary incercat.

    ***.8a8f8.com am luat Dreamup, sau de pe ***.Sat-Universe.com #82,etc.

    Bafta

  5. #5
    Nemtzică Expert
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    "...cu peronu“ pe partea stīngă !"
    Posts
    3,431
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eticheta aia (Aufkleber) era pe Card-ul SIM sau pe boxa afara ?
    Cred ca este cel mai important diferentierea asta sa stie omul ce soft baga pe ea!

    Un Image normal (acest Excalibur de care vorbeai) au si bootloader-ul integrat daca il flash-uesti pe box, sau trebuie neaparat sa ii mai bag si bootloader-ul dupa image ?
    Si de unde stii ca denumirea Imageului este un Excalibur #82 si nu alta?

    Pui mai intii Bootloader-ul si apoi Image-ul sau invers ?

  6. #6
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    531
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eticheta era afara,in spate,lipita pe carcasa.
    Prima data bootloaderul, pe urma imaginea.
    Asa se numeste imaginea, in acest caz #82:

    Merlin-2-Excalibur-OE-1-6-dm800-20111016.Ssl.F82F.riyas66.nfi

    Bafta

  7. #7
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    copy-paste de pe alt site :

    DreamUP Patched dm800 clone ( fix no ca error)
    No ca found by 2nd stage loader
    This can be done in 2 ways.
    1) You have to have a working dreambox.
    2) DM800_repair, you alter dreamup to be able to use greyed buttons.
    Now for the first sollution.
    1) Connect working dreambox DM600/DM800.
    2) Open dreamup, press connect.
    3) When dreambox is found by dreamup, insert Null-Modem cable in
    the broken dreambox.
    4) Press flash button, and chose a firmware.
    5) The flash progress will probably hang, its OK.
    6) Open dreamup again, connect the broken box, press connect.
    7) If all went ok, you can now flash box again, (Use only serial
    communication)
    Now for the second sollution
    1) Connect broken dreambox DM600/DM800
    2) Open dreamup, press connect.
    3) When you see second loader error popup, just press ok.
    4) Open
    5) Drag DM800_repair in front of dreamup, and press dream multimedia logo.
    6) Now press the greyed Flash button, and chose firmware.
    7) The flash progress will probably hang, its OK.
    Cool Open dreamup again, connect the broken box, press connect.
    9) If all went ok, you can now flash box again, (Use only serial
    communication)

    how to and picture PDF files is inside of the zip folder

    http://www.4shared.com/file/Toihfv-k...m800_clon.html

  8. #8
    Nemtzică Expert
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    "...cu peronu“ pe partea stīngă !"
    Posts
    3,431
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Stie cineva cum pot afla ce SIM am pe boxa (1.0-2.1) fara a folosi un Card Reader ?
    Cum am mai scris, pe SIM scrie: YS20 1070 -

  9. #9
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Above
    Posts
    9,206
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @LAURI
    Nu am gasit SIM-ul tau dar am gasit ceva asemanator AICI si este un T3.

    Sim 1.0 T3 (YS200587)

    Gasesti si ceva informatii acolo si
    De asemenea si aici, daca iti este mai accesibila limba.

    Ferrari SIMs au de regula calutul pe verso dar am intalnit si fara!

    Daca zici ca are ssl#82 ( destul de nou ), poti sa incerci cu o imagine de de SIM2 intai si vezi daca merge.
    SIM-urile mai vechi nu prea suportau ssl-uri mai noi decat daca se puteau upgrada.
    Oricum riscul a fost asumat din momentul achizitiei de clona asa ca...muuult noroc!

    Daca e clona fereste-te de imagini originale si mai ales de la IHAD!


    ***

    Merlin-2-Excalibur-OE-1-6-dm800-20111016.Ssl.F82F.riyas66.nfi
    este pt. SIM Ferrari din cate vad pe net.

    drivers 2-9-2011
    Second Stage Ferrari-sSL82F
    Acum ce sa-ti zic...
    Multi s-au jucat si au pus si alte imagini originale sau pt. alt sim si in afara ca nu recunoaste tuner-ul sau nu boot-eaza au fost si cazuri cand au brick-uit box-ul si au fost nevoiti sa-si ia alt sim.

    Imagini gasesti si pe aici pt. clone

    Preferintele mele:
    Dream-Elite, EDG-Nemesis, Newnigma usw

  10. #10
    Nemtzică Expert
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    "...cu peronu“ pe partea stīngă !"
    Posts
    3,431
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc amice!
    Ca de obicei - esti cel mai bun

    Am cautat si eu acel nr. de pe SIM pe net dar fara rezulate substantiale
    Are aceeasi caligrafie ca pe SIM-ul meu poza cardului din poza aceea.
    Acum macar stiu ce soft sa pun si sper ca nu e bulit SIM-ul sa mearga.

    Nu stiu daca are ssl#82 pe el - pt.ca nu o mai pot accesa nu mai face boot de aceea trebuie sa o flash-uiesc. Numai am presupus -

    Cu image-urile originale am presupus ca nu merg.

    E interesant insa ca am incercat cu SLL 69 si DREAM_UP patchuit si image-ul de Excalibur de mai sus - dar fara rezultat - astea ar merge pt. SIM 1 nu ?
    Am sa incerc cu DREAM_UP sa vedem ce iese ...

    Bafta si multzam
    LAUR


    Quote Originally Posted by 007/Ro View Post
    @LAURI
    Nu am gasit SIM-ul tau dar am gasit ceva asemanator AICI si este un T3.

    Sim 1.0 T3 (YS200587)

    Gasesti si ceva informatii acolo si
    De asemenea si aici, daca iti este mai accesibila limba.

    Ferrari SIMs au de regula calutul pe verso dar am intalnit si fara!

    Daca zici ca are ssl#82 ( destul de nou ), poti sa incerci cu o imagine de de SIM2 intai si vezi daca merge.
    SIM-urile mai vechi nu prea suportau ssl-uri mai noi decat daca se puteau upgrada.
    Oricum riscul a fost asumat din momentul achizitiei de clona asa ca...muuult noroc!

    Daca e clona fereste-te de imagini originale si mai ales de la IHAD!


    ***



    este pt. SIM Ferrari din cate vad pe net.



    Acum ce sa-ti zic...
    Multi s-au jucat si au pus si alte imagini originale sau pt. alt sim si in afara ca nu recunoaste tuner-ul sau nu boot-eaza au fost si cazuri cand au brick-uit box-ul si au fost nevoiti sa-si ia alt sim.

  11. #11
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Above
    Posts
    9,206
    Posts Thanks / Likes

    Talking

    Multumesc amice!
    Ca de obicei - esti cel mai bun
    Lasa periuta..
    E luata din filme?



    Multumesc, ma simt magulit, dar nu sunt nici pe departe cel mai bun!
    Si nici nu am fost vreodata!
    Am un pic habar...
    Atat.

    Nici macar cel mai ....batran de pe aici!





    E interesant insa ca am incercat cu SLL 69 si DREAM_UP patchuit si image-ul de Excalibur de mai sus - dar fara rezultat - astea ar merge pt. SIM 1 nu ?
    Teoretic, da!
    Incearca cu imagini de T1 si ssl-uri mai vechi, la inceput.
    Si da, cu Dream-UP-ul patch-uit, corespunzator!
    Categoric!
    Sterge "zwei mal" sa fi mai sigur!

    Pana la urma o nimeresti daca nu e SIM-ul belit, ceea ce nu cred daca poti incarca inca prin WEB.!


  12. #12
    Nemtzică Expert
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    "...cu peronu“ pe partea stīngă !"
    Posts
    3,431
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @Agentule m-au amuzat nedespus filmuletele tale

    I-am dat de cap! Precum ai spus bine este un SIM1 se pare.
    Cu Dream_UP patchuit de la forky si cu DM800_Repair, am relansat la viata boxa.
    Apoi i-am f*tut cel mai vechi bootloader #69 - si un Image Gemini 5.0-patchuit special pt. clone insa.
    Acum merge -Yuhuuu !
    Daca nu o luam pe un pret derizoriu, nu ma bagam la clone - sunt cu adevarat scirboase mai ales cind nu merg !

    Vreau sa ii dau de cap acum cu configuratiile de ROTOR care se pare o incursiune la fel de greoaie pt.ca nu poti cauta concret satelitii si nu pot fi salvati asa usor,mai ales ca pozitiile trbuie memorate in motor, dar soft-ul din boxa nu le defineste .... hmm!
    La DM7000 meu vechi pe Gemini 1 era muuult mai usor.

  13. #13
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    108
    Posts Thanks / Likes

    Default

    NO CA ERROR - HOW TO FIX For DM800HD box



    Tutorial in PDF attached and downloadable from MEGA at : https://mega.nz/#!YcNAGRrK!2khtEOG5n...BCoKeJxW9xuxwg
    Kathrein UFS-910, DM8000, DM800se, DM500HD, DM800, DM7025, DM7020si, DM500s
    Subscriptions : C+/CSat, TNTSat, FranSat, Sky UK, Freesat UK, Sky IT, Swiss TV, Tivusat, Rai

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top