Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    BRASOV
    Posts
    3,462
    Posts Thanks / Likes

    Default Romtelecom fiber!

    de curand am primit la ai mei modemul HUAWEI HG 850a echo live cu GPON (Gigabit Passive Optical Network)
    au shimbat de pe fire pe fibra optica si am fibra pana in casa!
    as dori niste impresii despre acest modem,cum se comporta,e usor de config
    pana acum aveam un thomson care era bridge cu un router wireless gigabit N.
    pe asta se poate face bridge
    inca nu am apucat sa ajung la ai mei
    350 kg de scule!

  2. #2
    Senior Member Expert
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,019
    Posts Thanks / Likes

    Default no config

    Quote Originally Posted by gogi View Post
    de curand am primit la ai mei modemul HUAWEI HG 850a echo live cu GPON (Gigabit Passive Optical Network)
    NU ai nimic de configurat la routerul de Fibra Optica.
    Se alimenteaza si conectezi la el un Modem Router
    (eventual wi-fi) pe care il configurezi cu user si parola
    - ppoe -pe care le ai pe contract.
    Last edited by satlex; 3rd November 2011 at 14:32.

  3. #3
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Romania
    Posts
    2,783
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Deci ala e un ONT ( Optical Network Terminal), un switch mai destept ( ca are si CATV / PSTN ) care poate fi configurat remote cu ajutorul comenzilor date prin intermediul OLT-ului ( optical line terminal). OLT-ul este in sediu ISP-ului ( RTC / RDS / NextGEn ) si poate gestiona mii de astfel de ONT-uri.

    Asa cum spunea si @satlex nu ai ce configura tu pe el, nici nu ai interfata pe el ONT-ul se sincronizeaza cu OLT-ul si isi preia noua configuratie de la acesta. Trebuie autentificat in retea de catre dep tehnic al ISP care il si poate gestiona remote ! pe el se pot activa servicii de CATV / TEL / NET. Porturi pot fi configurate trunk sau access cu vlanurile din retea operatorului tau.

    Din cate stiu 655 se conecta pe fire, iar 850 merge doar pe FO ! mai sunt modele, pe care le-am butonat : HG865 ( 3 porturi 100 + 1 port gigabit ) sau HG8242 ( toate 4 porturile de gigabit ). Toate au port CATV si 2 porturi de TEL

    ATENTIE: nu este un router : nu poate fi configurat de utilizatori
    Cand esti mort , nu stii ca esti mort . E greu doar pentru ceilalti !
    La fel si cand esti prost ...
    __________________________________________________ _____________________________________________


  4. #4
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    2
    Posts Thanks / Likes

    Default

    M-am jucat si eu cu HUAWEI HG 850a si:
    1. ai interfata pe el. Implicit e setat pe 192.168.100.1
    2. are o parola default setata de RTL de toata jena (mai ales cea de telnet e chiar jenanta)
    3. Nu am reusit sa setez port forwarding si nici DMZ (am nevoie pentru VPN de port forwarding). Setarile astea nu-s disponibile in interfata, ci in fisierul de config care trebuie descarcat pe PC. Totusi, desi setez in el sa activeze DMZ, dupa ce incarc fisierul de configurare, dau reboot, setarile nu-s salvate (am verificat descarcand din nou fisierul de configurare). Setarile nu se salveaza nici daca scot fibra din router (la recomandarea unui Tehnic de la RTL, care insa nu stia foarte multe)
    Daca are cineva vreo idee/un sfat....

  5. #5
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    2
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pana la urma s-a rezolvat:
    Nu stiu de ce, browserul imi tot descarca un fisier vechi de configurare (probabil din cache) si de aia nu vedeam modificarile. Aseara am incercat si a mers. Am setat urmatoarele in fisierul de configurare (nume aproximative pentru ca nu am fisierul la indemana):
    X_ATP_DMZ DMZEnable="1"
    DMZHostIPAddress="192.168.1.15"

    Unde adresa 192.168.1.15 era cea a serverului vpn.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top