Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    somnambul Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Orion's Belt
    Posts
    986
    Posts Thanks / Likes

    Default Ajutor - DM7025 mort.

    Aseara l-am gasit cu numele canalului afisat pe display (probabil uitat pornit de sotie), insa display-ul nu avea backlight, ca de obicei.
    Nu accepta comenzi din telecomanda, asa ca l-am stins din butonul frontal de off (nu de la cel din spate care intrerupe alimentarea). Informatia afisata pe display a disparut cu totul, ca si cum ar fi fost deconectat de la retea.
    De atunci e mort complet.
    L-am desfacut - are o siguranta pe sursa. Am schimbat-o, dar tot nu vrea sa o ia. Nu are condensatori umflati, sau urme de fum la piesele de pe sursa. Nu stiu ce sa-i mai fac.

    Ceva idei, sugestii?
    Numai bine!

    Jucarii pentru copii:
    DM500s, DM7025s, DM800HD, Strong SRT4400, Conserva Boom, HH Strong 2100, Offset 1.2 AL (Strong), Sharp 0.5 db, TH50PV70. Abo Boom + Focus (pre-pay).

  2. #2
    somnambul Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Orion's Belt
    Posts
    986
    Posts Thanks / Likes

    Default

    OK. problema e un SMD pe partea de standby a sursei. Are pe el inscriptia FsP35, insa nu pot nicicum sa-l identific si sa gasesc un inlocuitor. Ceva idei?
    Numai bine!

    Jucarii pentru copii:
    DM500s, DM7025s, DM800HD, Strong SRT4400, Conserva Boom, HH Strong 2100, Offset 1.2 AL (Strong), Sharp 0.5 db, TH50PV70. Abo Boom + Focus (pre-pay).

  3. #3
    Banned Teacher
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    497
    Posts Thanks / Likes

    Default service

    Quote Originally Posted by Merlin View Post
    OK. problema e un SMD pe partea de standby a sursei. Are pe el inscriptia FsP35, insa nu pot nicicum sa-l identific si sa gasesc un inlocuitor. Ceva idei?
    fa o poza la SMD , sa vedem. ( partea unde ai identificat tu defectul)

    cum ai ajuns la concluzia caci acolo este baiul ?. ce piesa este defecta ?

    sursa mai chopeaza ?

    daca este ferm convins caci acel SMD este defect-( si este demontabil cu soclu sau panglica) -fa comanda la Satmultimedia - sau cauta pe net surse - ori componente de sursa dreambox.

    eu am un DM 7020 si sursa este clasica nu are SMD pe ea. tu ai probleme la placuta de la panoul frontal ?

    ai fost la vreun service ?
    Last edited by strike_gabriel; 27th October 2011 at 02:19.

  4. #4
    somnambul Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Orion's Belt
    Posts
    986
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Deci:

    Asta e codul sursei:




    Asta e sursa:




    Asta e spatele sursei - sageata indica SMD-ul buclucas:




    Infractorul de aproape:





    Reluare - inscriptia de pe SMD spune FsP35. "F" - ul e imprimat cu negru intr-un patrat alb, iar "35" e desenat ca indice.

    sP la puterea 35 adica.



    Piesa mi-a fost indicata ca problema intr-un service, dar nici domnul de acolo nu stia ce SMD e ala si unde l-as putea gasi.
    Numai bine!

    Jucarii pentru copii:
    DM500s, DM7025s, DM800HD, Strong SRT4400, Conserva Boom, HH Strong 2100, Offset 1.2 AL (Strong), Sharp 0.5 db, TH50PV70. Abo Boom + Focus (pre-pay).

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    165
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ma tem ca domnul tehnician te pune in incurcatura, crezi ca a verificat cum trebuie este posibil asa dupa cum explici defectul sa fie vorba de condensatori epuizati incerca sa-l vada altcineva care repara in mod curent surse in comutatie este posibil ca domnul sa te fii pus pe un fir gresit avind in vedere forma piesei
    Vu+zero,Triax TDS110,H-H Dm2800

  6. #6
    Banned Teacher
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    497
    Posts Thanks / Likes

    Default sunt de acord, cere a 2 -a opinie

    Quote Originally Posted by radutyu View Post
    Ma tem ca domnul tehnician te pune in incurcatura, crezi ca a verificat cum trebuie este posibil asa dupa cum explici defectul sa fie vorba de condensatori epuizati incerca sa-l vada altcineva care repara in mod curent surse in comutatie este posibil ca domnul sa te fii pus pe un fir gresit avind in vedere forma piesei
    -----------------------------

    verifica sursa la alt depanator bun din zona
    verifica daca pesa , indicate este in scurt in configuartie de cablaj.
    trebuie sa gasestipe net --all data sheet, echivalente.
    ultima Varianta este sa camanzi la Satmultimedia sursa originala, in functie de cost.

    sunt si pe net ( ebay, si nu numai ) --surse, sau rec second hand.
    curios, eu folosesc sursa de 4 ani si nu a patit nimic, pana acum.

    bafta

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top