Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 12 of 12

Thread: Digi + dolce

  1. #1
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Romania
    Posts
    2,780
    Posts Thanks / Likes

    Default Digi + dolce

    Salutare,
    Se da urmatoare situatie:
    - 2 antene 0.9 ( Thor si HelasSat )
    - 1 comutator DiseQ 4 x 1
    - 1 x receptor Dolce
    - 1 x receptor HS1160
    - 1 x LNB Quad pe Hellas
    - 1 x LNB single pe Thor
    - 4 televizoare.

    Clientul a dorit sa vada digi si dolce in sufragerie. In restul 3 camere doar dolce. Dolce merge ok in cele 3 camere. in sufragerie am adus semnal in HSS1160 si din loop receptorul de dolce. Comutare se face in HSS ! Iata problemele:

    - nu merg HD-urile pe dolce
    - am probleme de semnal pe dolce
    - nu am semnal pe receptor dolce daca inchid HSS
    - face macroblocuri pe HSS daca e deschis dolce

    in sufragerie nu exista decat 1 traseu de cablu , nu mai doreste alte cabluri !
    Solutii ?
    Cand esti mort , nu stii ca esti mort . E greu doar pentru ceilalti !
    La fel si cand esti prost ...
    __________________________________________________ _____________________________________________


  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    117
    Posts Thanks / Likes

    Default solutie

    la receptorul hss ai trebuie un cablu direct de la antena de pe thor,
    daca le pui in loop nu functioneaza bine frecventele de pe polaritati diferite.de asemenea iesirea in loop de la decodere are atenuare de semnal asa ca macroblocurile sunt explicabile.

    mult succes

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    481
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by armandino View Post
    Salutare,
    Se da urmatoare situatie:
    - 2 antene 0.9 ( Thor si HelasSat )
    - 1 comutator DiseQ 4 x 1
    - 1 x receptor Dolce
    - 1 x receptor HS1160
    - 1 x LNB Quad pe Hellas
    - 1 x LNB single pe Thor
    - 4 televizoare.

    Clientul a dorit sa vada digi si dolce in sufragerie. In restul 3 camere doar dolce. Dolce merge ok in cele 3 camere. in sufragerie am adus semnal in HSS1160 si din loop receptorul de dolce. Comutare se face in HSS ! Iata problemele:

    - nu merg HD-urile pe dolce
    - am probleme de semnal pe dolce
    - nu am semnal pe receptor dolce daca inchid HSS
    - face macroblocuri pe HSS daca e deschis dolce

    in sufragerie nu exista decat 1 traseu de cablu , nu mai doreste alte cabluri !
    Solutii ?
    pai fara acel cablu suplimentar ,ca sa fie hellasul direct si in sufragerie ,nu prea vad cum.sau pui receptorul unde poti trage cablu si folosesti un transmitator av sa aduci semnalul in sufragerie.sau poate poti inlocui cablul initial catre sufragerie cu un cablu dublu,cum au cei de la elstar
    Last edited by skybird; 23rd October 2011 at 22:47.

  4. #4
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    249
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by armandino View Post
    Salutare,
    Se da urmatoare situatie:
    - 2 antene 0.9 ( Thor si HelasSat )
    - 1 comutator DiseQ 4 x 1
    - 1 x receptor Dolce
    - 1 x receptor HS1160
    - 1 x LNB Quad pe Hellas
    - 1 x LNB single pe Thor
    - 4 televizoare.

    Clientul a dorit sa vada digi si dolce in sufragerie. In restul 3 camere doar dolce. Dolce merge ok in cele 3 camere. in sufragerie am adus semnal in HSS1160 si din loop receptorul de dolce. Comutare se face in HSS ! Iata problemele:

    - nu merg HD-urile pe dolce
    - am probleme de semnal pe dolce
    - nu am semnal pe receptor dolce daca inchid HSS
    - face macroblocuri pe HSS daca e deschis dolce

    in sufragerie nu exista decat 1 traseu de cablu , nu mai doreste alte cabluri !
    Solutii ?
    iata solutia
    http://www.maplin.co.uk/tv-and-satel...-video-senders

  5. #5
    Silver Member Expert
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    OLTENIA
    Posts
    2,109
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pune antena de helasat pe diseq a ( 1 ) obligatoriu. trebuie sa fie reglata perfect ( eventual incearca o antena de 1,1- 1,2 m ). oricum e o combinatie foarte ciudata si nu stiu daca vor merge vreodata bine...

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    287
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Schimbi cablul cu unul din asta
    http://www.elstar.ro/?page=shop/flyp...1fe88a26654ea0
    si n-o sa mai ai nici un fel de probleme,altfel nu cred ca-ti va merge corect.

  7. #7
    Burtos Expert
    Join Date
    May 2004
    Location
    Gradinita de copii nr.21 grupa mica
    Posts
    2,961
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Un receptor care sa stie emu CCcam cred ca ar fi suficient,asta daca nu vrea sa vada amandoua DTH-ri odata ,dar cred ca si aici am gasi o solutie!

    Si cu o legatura buna!
    Modified Original Smart Cards N3!Pentru clone,pentru piraterie,orice fara bani

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by piciul View Post
    Un receptor care sa stie emu CCcam cred ca ar fi suficient,asta daca nu vrea sa vada amandoua DTH-ri odata ,dar cred ca si aici am gasi o solutie!

    Si cu o legatura buna!
    Cu un receptor ce stie emu cccam vezi dolce.

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Romania
    Posts
    216
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by piciul View Post
    Un receptor care sa stie emu CCcam cred ca ar fi suficient,asta daca nu vrea sa vada amandoua DTH-ri odata ,dar cred ca si aici am gasi o solutie!

    Si cu o legatura buna!
    Dolce cu CCcam? Ma intereseaza si pe mine!
    1.8 AL Offset + T90 + invacom + inverto + VuDuo2 + DM800HDse clone

  10. #10
    TBD Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Pe ici pe colea...
    Posts
    254
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ce solutii... Daca are LNB QUAD cu 4 iesiri cu switch incorporat (diferenta QUAD vs. QUATRO), atunci coboara cu 4 cabluri, cate un cablu pt fiecare receiver. Are un switch diseq 4:1 -> sa il arunce. Are cel putin 5 db pierdere. Daca nu ai spus Spaun, e EMP sau alta porcarie. Nu vad rostul pentru acest switch. Doar ca sa cobori cu 1 cablu? E o gluma? Si cum faci? Te plimbi cu cablul din receiver in receiver? Pai de ce mai are LNB cu switch?
    Sa cumpere un SPAUN SUR 211, are perdere de 1 db. Sa il puna unde vrea pentru al 4-lea TV. Adica la intrarea in casa ca sa aiba 1 cablu la al 4-lea TV, sau unde ii convine.
    Iar CCcam... .

  11. #11
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Romania
    Posts
    2,780
    Posts Thanks / Likes

    Default

    din cele 4 iesiri de dolce. 3 pleaca cu traseu separat la fiecare tv . al 4 lea trece prin diseq. Am pus diseq 4x1 ca atata aveam imi trebuia in sufragerie pt comutare intre cei 2 sateliti un diseq, si am pus 4x1.

    @xyzzyx nu ma plimb cu cablu din receiver in receiver ! comuta rahatul ala de HSS intre cei doi sateliti ! apoi inchide HSS si ramane pe dolce ( 90% din timp ) . Si cand e meci pe digisport comuta pe thor !

    @ALL - multam de informatii si de sugestii. va tin la curent !
    Cand esti mort , nu stii ca esti mort . E greu doar pentru ceilalti !
    La fel si cand esti prost ...
    __________________________________________________ _____________________________________________


  12. #12
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @armandino
    Am inteles ca intri in Digi si prin loop in Dolce. Cand pui Digi in St-by si pornesti Dolce, nu merge. Asta este problema lui Digi in loop, chiar si in St-by il influenteaza pe Dolce (prin diseq si 22 kHz). Solutia este urmatoarea. Programeaza pe Digi un canal FTA de pe Hellas, care sa fie Vertical si in banda de jos (de ex. ERT pe 11.052V, 30.000), iar inainte sa te uiti la receiverul de Dolce, stinge (in St-by) receiverul Digi pe acest canal. Vei vedea atunci toate canalele de pe Dolce fiindca in acel moment rec. Digi nu mai trimite semnalul de 22 kHz si are acelasi diseq.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top