Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Romania
    Posts
    384
    Posts Thanks / Likes

    Default server Vu Duo care raspunde greu la ping

    Ma confrunt si eu cu o problema pe serverul meu de cccam si am nevoie sa va dati cu parerea de la ce ar putea fi.
    Serverul il tin pe un Vu Duo. Am observat ca uneori imi sunt deconectati clientii si serverele. Am tot cautat sa vad de la ce este si am observat ca in momentul cand apare problema serverul (STBul) nu mai raspunde bine la ping. Mai in detaliu: Serverul si PCul local sunt legate la un router in retea locala avand IP de genul 192.168.X.X. Daca incerc sa dau ping de pe PC (retea locala) catre IPul receptorului, in loc sa raspunda sub 1ms, raspunsul lui variaza intre cateva sute de ms si peste 1sec iar uneori imi da time out. Aceasta este si cauza deonectarii clientilor. De internet nu poate fi problema ca in tot acest timp el merge fara probleme. Am in jur de 70 de clienti / linii pe el. Sa fie oare ceva cu placa de retea a STBului? Pingul isi revine la valorile normale (sub 1ms) doar daca dau restart la STB (nu la CCcam). Dupa restart merge impecabil, insa la pornirea cccamul, dupa cateva minute problema revine. Ciudat este ca nu mi se intampla de fiecare data. Au fost zile cand a mers impecabil si zile in care problema a aparut de 3 ori (in acea zi). Poate fi din cauza traficului mare pe care trebuie sa-l suporta STBul sau placa lui de retea? Sau de la vreun atac? A mai intalnit cineva problema asta?
    Cand dau un ifconfig Eth0 vad ca sunt pachete pierdute atunci cand problema se manifesta.
    Spre exemplu si aseara am avut probleme (STBul raspundea greu la ping, sau dadea uneori time out). Nu l-am mai restartat, l-am lasat asa iar in dimineata asta vazusem ca mergea ok (cel putin dpdv clienti erau conectati cam toti).

    merci

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    243
    Posts Thanks / Likes

    Post

    salutaree , ai incercat sa conectezi receptorul , la alt port al routerului ?

  3. #3
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Brasov
    Posts
    951
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Incearca sa iei si sa dai doar cardul local...fara hop1 sau 2,3...
    Asa am patit si eu doar ce serverul era pe pc. Fa setarile de rigoare si lasa-l o zi doua asa si vezi ce se intampla.

    Asa era la mine:

    http://forum.paytv.ro/showthread.php?t=118837&page=3
    **************************************************
    ClearOS 5.2 Server, 2x Vu+
    offset 1,25m, parabola 1,50m, Focus Sat Full

  4. #4
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    S-W RO
    Posts
    1,571
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Acceasi problema am intilnit-o si eu si s-a rezolvat sunind la providerul de net ( RCS in cazul meu ) spunindu-le ca am pierderi de pachete.Au verificat si au spus ca problema e de la ei si rezolvarea a fost trecerea de pe cablelink pe fiberlink, unde uploadul e mai mare. La mine s-a suprapus pb cu refacerea retelei RCS.
    Succes!

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Romania
    Posts
    384
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mircam View Post
    salutaree , ai incercat sa conectezi receptorul , la alt port al routerului ?
    da, am incercat. Fara rezultat.

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Romania
    Posts
    384
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by dan de burgh View Post
    Incearca sa iei si sa dai doar cardul local...fara hop1 sau 2,3...
    Asa am patit si eu doar ce serverul era pe pc. Fa setarile de rigoare si lasa-l o zi doua asa si vezi ce se intampla.

    Asa era la mine:

    http://forum.paytv.ro/showthread.php?t=118837&page=3
    Eu am setat sa iau doar card local si minimum downhops1.
    De dat doar cardul meu local, e putin mai complicat. La unii peeri le dau doar localul meu, la altii le mai dau si hop1 maxim. Dca schimb la toti si le dau doar localul meu s-ar putea sa risc sa ii pierd pe unii.

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Romania
    Posts
    384
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by barghy View Post
    Acceasi problema am intilnit-o si eu si s-a rezolvat sunind la providerul de net ( RCS in cazul meu ) spunindu-le ca am pierderi de pachete.Au verificat si au spus ca problema e de la ei si rezolvarea a fost trecerea de pe cablelink pe fiberlink, unde uploadul e mai mare. La mine s-a suprapus pb cu refacerea retelei RCS.
    Succes!
    Nu cred, in cazul meu, ca e problema de provider ne net. Asa cum am scris mai sus, eu am dat ping de pe un PC care este legat in reteaua locala catre IPul STBului (din clasa 192.168.x.x), deci nu din extern.

  8. #8
    Senior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    179
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca ai router asus iti recomand un firmware oleg, mult mai stabil decat cel oficial.
    Aceeasi problema am avut-o si eu cu firmware-ul oficial, deconectari permanente ale clientilor(revenire doar prin restart box si nu restart cccam), ping ff mare pana la restart router.

  9. #9
    Silver Member Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    acasa
    Posts
    2,318
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by malefycu View Post
    Daca ai router asus iti recomand un firmware oleg, mult mai stabil decat cel oficial.
    Aceeasi problema am avut-o si eu cu firmware-ul oficial, deconectari permanente ale clientilor(revenire doar prin restart box si nu restart cccam), ping ff mare pana la restart router.
    Unde se gasesc firmware oleg? Eu am un asus DSL N13

    http://www.asus.com/Networks/ADSL_Modem_Routers/DSLN13/

  10. #10
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Brasov
    Posts
    951
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by LUCIAN View Post
    Eu am setat sa iau doar card local si minimum downhops1.
    De dat doar cardul meu local, e putin mai complicat. La unii peeri le dau doar localul meu, la altii le mai dau si hop1 maxim. Dca schimb la toti si le dau doar localul meu s-ar putea sa risc sa ii pierd pe unii.
    Pai o zi-doua nu moare nimeni...doar sa faci un test
    Pune la linia C { 0:0:1 }
    la linia F....0 0 0 { 0:0:2 }
    **************************************************
    ClearOS 5.2 Server, 2x Vu+
    offset 1,25m, parabola 1,50m, Focus Sat Full

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Nedelea,Prahova
    Posts
    107
    Posts Thanks / Likes

    Default

    o problema de genul asta am si eu cu un server pe dm500 cu un router Asus WL-520GC .la perioada nedeterminata gasesc unele linii primite ,off.de fiecare data sunt aceleasi linii,nu toate si rezolvarea este un restart la router.

  12. #12
    Senior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    179
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gelu_dh View Post
    Unde se gasesc firmware oleg? Eu am un asus DSL N13

    http://www.asus.com/Networks/ADSL_Modem_Routers/DSLN13/


    http://code.google.com/p/wl500g/
    ftp://core.dumped.ru/wl/
    http://wpte.kicks-ass.net/filebrowser/index.php


    Problema este ca au doar ptr RT-N10;12 si 16 ptr N13 nu am vazut

    Eu am un RT-N10 cu firmware-ul ""RT-N10-1.9.2.7-rtn-r2455""

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Romania
    Posts
    384
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by malefycu View Post
    Daca ai router asus iti recomand un firmware oleg, mult mai stabil decat cel oficial.
    Aceeasi problema am avut-o si eu cu firmware-ul oficial, deconectari permanente ale clientilor(revenire doar prin restart box si nu restart cccam), ping ff mare pana la restart router.
    Nu am router asus. Am unul ieftin (TP link) care pana acum nu mi-a facut nici o problema, a mers (si cred ca merge) impecabil. Chiar daca fac restart la router STBul tot greu raspunde la ping. Din aceasta cauza cred mai mult ca poate fi o problema din receptor ce in acelasi tmp de pe PCul care e legat la acelasi router ca si STBul pot naviga fara probleme pe internet sau pot da ping catre orice site din extern.

    Si inca o intrebare: Daca eu am setata pe STB un IP de genul 192.168.X.X, de ce la o interogare a placii de retea nu apare acel IP?

    [email protected]:~# ifconfig eth0
    eth0 Link encap:Ethernet HWaddr
    inet addr:169.254.208.195 Bcast:169.254.255.255 Mask:255.255.0.0
    UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
    RX packets:5562044 errors:2507 dropped:2507 overruns:0 frame:11
    TX packets:5807405 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:1000
    RX bytes:712890300 (679.8 MiB) TX bytes:870762699 (830.4 MiB)
    Interrupt:16

  14. #14
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    redu liniile la jumatate sa vezi cum se comporta

  15. #15
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Austria,Sgb/Tm
    Posts
    249
    Posts Thanks / Likes

    Default


    Un lucru essential, un server nu se buttoneaza,el doar se acceseaza,sa fiu mai expliccit un lukru ammestekat miroaase a kk...........

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top