Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 2 of 2
 1. #1
  Moderator Expert
  Join Date
  Feb 2006
  Posts
  1,592
  Posts Thanks / Likes

  Default IPv6 pentru accesul la internet la RDS

  RCS & RDS - primul operator telecom din România care implementează IPv6 pentru accesul la internet

  Noul protocol poate fi testat de către clienţii persoane fizice, abonaţi la internet prin fibră optică

  Abonaţii la internet prin fibră optică, clienţi rezidenţiali ai RCS & RDS, pot testa noul protocol de conectare la internet, Internet Protocol versiunea 6 (IPv6), pe care compania îl are în curs de implementare.
  IPv6 poate fi testat prin înscriere în "Contul Meu Digi" de pe website-ul companiei, oraşele care intră în prima etapă a testării fiind: Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Timişoara, Iaşi, Sibiu, Craiova, Târgu Mureş, Galaţi, Bacău, Brăila, Piteşti, Râmnicu-Vâlcea, Târgu-Jiu, Cernavodă, Medgidia, Eforie Nord, Năvodari, Murfatlar.
  RCS & RDS este prima companie de telecomunicaţii din România şi din regiune care pune la dispoziţia clienţilor săi protocoalele IPv4 şi IPv6 (stiva duală nativă) pentru conexiunea la internet.
  IPv6 măreşte enorm spaţiul de adrese de internet valabil pentru vechiul protocol IPv4, de la 232 la 2128 şi asigură companiei posibilitatea de a multiplica numărul de clienţi existenţi în reţea. Pe lângă spaţiul mult mai mare pentru adrese, acest protocol mai are şi următoarele avantaje: gestionare simplificată a adreselor, autoconfigurarea uşoară a acestora, rutare optimizată, o mai bună securizare a datelor transmise.
  IPv6 permite ca orice echipament care se poate conecta la internet (imprimantă, smart phone, tabletă, smart TV, home theater PC, frigider, cameră de supraveghere, NAS - Network Attached Storage, etc.) să aibă o adresă publică şi nu privată, ca până acum. Protocolul permite astfel configurarea adresei de internet printr-un mecanism mult simplificat şi oferă oricărui utilizator posibilitatea de a seta cu uşurinţă accesul la internet pentru echipamentele folosite.
  Una dintre promisiunile IPv6 este că numarul aproape infinit de adrese şi renumerotarea facilă vor face ca NAT (Network Address Translation) să devină inutil. Se vor putea construi astfel noi aplicaţii fară soluţii greoaie sau erori aleatorii, apărute acum în IPv4 în contextul utilizarii NAT.
  „Implementarea IPv6 este un proiect de anvergură, care se înscrie în strategia RCS & RDS axată pe investiţii permanente în tehnologia modernă. Investim continuu în cele mai recente sau inovatoare soluţii, pentru că ne gândim la viitorul clienţilor noştri, la modalitatea de utilizare a serviciilor noastre pe termen lung. Clienţii RCS & RDS nu vor resimţi niciun disconfort la terminarea adreselor IPv4, în acel moment vom utiliza deja adrese IPv6.”, declară Silviu Georgescu, Technical Manager RCS & RDS.


  Din luna noiembrie a acestui an, testarea IPv6 va fi disponibilă şi pentru clienţii business ai RCS & RDS iar până la sfârşitul anului 2011, compania va extinde programul de testare la nivel naţional, în întreaga reţea.

  Informaţii despre noul protocol şi despre modalitatea de testare a acestuia pot fi găsite în Contul meu Digi de pe www.rcs-rds.ro (https://digicare.rcs-rds.ro) sau la numărul de telefon 031.400.4600.

  sursa:COMUNICAT DE PRESĂ
  Bucureşti, 10.10.2011
  RCS&RDS
  DM 500S,Hyundai Digicablu,Humax DIGI C HD,Diablo CAM,VU+ UNO,HH DM3800s,Triax TDA110,Inverto single black

 2. #2
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 2007
  Location
  c:\Outside of Bucharest
  Posts
  227
  Posts Thanks / Likes

  Smile E de bine...

  La ipv4 de bine, de rau, existau echipamente ce faceau NAT si/sau firewall si protejau retelele.
  De-acum vor fi milioane de dispozitive cu ip v6 propriu conectate direct la internet, fara firewall. Happy hacking!
  DM500s, CT6900HD, Linkey

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top