Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    481
    Posts Thanks / Likes

    Default Lnb pt multiswitch

    pentru cei ce au folosit multiswitch,pot folosi lnb normal in loc de quatro la intrari?

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Weissenburg
    Posts
    424
    Posts Thanks / Likes

    Default Despre multiswitch

    Sanatate!

    Daca ai switch cu o singura iesire (pentru un singur receptor), poti folosi lnb-uri normale in loc de quattro. Daca ai switch cu mai multe iesiri - pentru mai multe receptoare, o sa ai mari batai de cap in cazul in care pe un satelit=lnb receptoarele vor vrea sa receptioneze programe de pe transponderi cu polaritati diferite - unul va da comanda switch-ului pentru H (18V) si celalalt pentru V (13V).
    Daca mai vrei detalii ...
    Amiko Alien + 1,15 Al [13E-4,8E-0,8V] pe suport TRIAX + Kathrein CAS60 [5V] + 40"HD Blaupunkt + 43"UHD LG

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    481
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mateda View Post
    Sanatate!

    Daca ai switch cu o singura iesire (pentru un singur receptor), poti folosi lnb-uri normale in loc de quattro. Daca ai switch cu mai multe iesiri - pentru mai multe receptoare, o sa ai mari batai de cap in cazul in care pe un satelit=lnb receptoarele vor vrea sa receptioneze programe de pe transponderi cu polaritati diferite - unul va da comanda switch-ului pentru H (18V) si celalalt pentru V (13V).
    Daca mai vrei detalii ...
    multumesc.vreau sa iau un multiswictc cu 4 intrari ,2 vertical,2 horizontal si ma gandeam sa folosesc lnburi normale

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Intrebarea ta avea mai multe sanse de raspuns daca spuneai si la ce vrei sa folosesti sistemul:
    1. un satelit pe mai multe receptoare,
    2. mai multi sateliti pe un receptor, sau
    3. mai multi sateliti pe mai multe receptoare.
    Multiswitch-ul este pentru situatiile 1 si 3 (pentru situatia 2 se foloseste un comutator Diseq). Banuiesc ca tu vrei situatia 1, si atunci ai nevoie de un LNB Quatro (aici nu se poate cu mai multe LNB, fiindca atunci ai receptiona cate un satelit pe fiecare LNB)

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    481
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Kroky View Post
    Intrebarea ta avea mai multe sanse de raspuns daca spuneai si la ce vrei sa folosesti sistemul:
    1. un satelit pe mai multe receptoare,
    2. mai multi sateliti pe un receptor, sau
    3. mai multi sateliti pe mai multe receptoare.
    Multiswitch-ul este pentru situatiile 1 si 3 (pentru situatia 2 se foloseste un comutator Diseq). Banuiesc ca tu vrei situatia 1, si atunci ai nevoie de un LNB Quatro (aici nu se poate cu mai multe LNB, fiindca atunci ai receptiona cate un satelit pe fiecare LNB)
    multumesc.sa fiu mai explicit atunci:
    4 sateliti la 8 receptoare vreau sa folosesc.
    vroiam sa stiu daca pun un lnb universal la o intrare a multiswitchului ,acesta din urma se comporta normal,adica imi ,,vede''doar polaritatea scrisa la intrarea respectiva

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by skybird View Post
    ... daca pun un lnb universal la o intrare a multiswitchului, acesta din urma se comporta normal, adica imi ,,vede''doar polaritatea scrisa la intrarea respectiva
    Exact, cu 4 LNB-uri single poti vedea 4 sateliti diferiti, singura limitare este ca pe fiecare LNB vezi doar canalele de pe polaritatea si banda respectiva. Atunci folosesti un multiswitch 5x8, adica 4 intrari + terestru si 8 iesiri (receivere).

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    481
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Kroky View Post
    Exact, cu 4 LNB-uri single poti vedea 4 sateliti diferiti, singura limitare este ca pe fiecare LNB vezi doar canalele de pe polaritatea si banda respectiva. Atunci folosesti un multiswitch 5x8, adica 4 intrari + terestru si 8 iesiri (receivere).
    Am inteles.E perfect ,atunci.Multumesc mult de info si promptitudine

    ps la receptoare setarile clasice la disecq?iar la setari lnb selectez doar polaritatea?
    Last edited by skybird; 6th October 2011 at 11:52.

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu trebuie nici o setare Diseq la receivere, doar frecventa si polaritatea corecta... selectarea satelitului nu se face in cazul asta prin Diseq, ci prin polaritate (H/V) si banda (Low/High). In functie de parametrii canalului respectiv, multiswitch-ul va directiona semnalul catre (de fapt de la) LNB-ul corespunzator.

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    481
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Kroky View Post
    Nu trebuie nici o setare Diseq la receivere, doar frecventa si polaritatea corecta... selectarea satelitului nu se face in cazul asta prin Diseq, ci prin polaritate (H/V) si banda (Low/High). In functie de parametrii canalului respectiv, multiswitch-ul va directiona semnalul catre (de fapt de la) LNB-ul corespunzator.
    am inteles.multumesc

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top