Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 25
  1. #1
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    3,358
    Posts Thanks / Likes

    Default Nedumerire oscam 2 carduri s02

    Am 2 carduri S02 (abonamentul este identic pe ambele carduri ) si le folosesc in oscam si le dau mai departe cu trick 256 la cccam . (pe ubuntu)

    un card "cardul1" e in device A celalalt "cardul2" in device B
    Am 2 porturi deschise portu sa zicem 1000 si 1001
    Am aceeasi key pt. ambele carduri in oscam.config

    Pana nu de mult am presupus ca cardul din device A mege pe portul 1000 iar B pe portul 1001 ...de curand a trebuit sa fac update in dream la ambele carduri cea ce am si facut dar pe rand am scos cardul din device A a facut update l-am bagat la loc apoi am scos cardul din device B . In acel moment am observat ca defapt eu pot sa privesc in continuare si de pe portul 1000 si de pe portul 1001 cea ce m-a dus la concluzia ca defapt cardurine nu mergeau deloc asa cum credeam eu ci aleator , mai precizez ca in oscam.server aveam la ambele carduri Group 1. Acum am pus la GROUP 1 un card si la GROUP 2 celalalt card ...dar tot nu am gasit nimic cum as putea face sa conectez "cardu1" din device A la portul 1000 si "cardul2" din device B la portul 1001.

    Are cineva vreo idee ?

  2. #2
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    daca sint identice nu vad rostul sa le folosesti pe amindoua , pe de alta parte daca ar fi o setare in oscam cu seria cartelei cum e in sbox pentru n3 sub forma de hex ca sa se poata diferentia cardurile

  3. #3
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    531
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut
    Poate te ajuta ce scrie aici, sorry daca nu am voie sa pun acest link:

    h**p://cw-share.com/forum/showthread.php?30769-Welche-Konfig-ist-sinnvoll-f%FCr-2-x-1702

    Daca reusesti sa faci sa mearga, te rog sa ne anunti aici cum si ce.

    Bafta

  4. #4
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    S-W RO
    Posts
    1,571
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @miloo:
    Pentru ceea ce vrei tu sa faci, ideal ar fi CSP si se cheama load-balance ( adica sa nu traga foarte tare de un singur card prin cereri ECM ). Eu folosesc CSP si e beton pentru asta dar tre sa-ti bati putin capul. Teoretic si Oscam are optiune LB dar personal nu am folosit pe Oscam.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Austria,Sgb/Tm
    Posts
    249
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up Mfg

    Quote Originally Posted by miloo View Post
    Am 2 carduri S02 (abonamentul este identic pe ambele carduri ) si le folosesc in oscam si le dau mai departe cu trick 256 la cccam . (pe ubuntu)

    un card "cardul1" e in device A celalalt "cardul2" in device B
    Am 2 porturi deschise portu sa zicem 1000 si 1001
    Am aceeasi key pt. ambele carduri in oscam.config

    Pana nu de mult am presupus ca cardul din device A mege pe portul 1000 iar B pe portul 1001 ...de curand a trebuit sa fac update in dream la ambele carduri cea ce am si facut dar pe rand am scos cardul din device A a facut update l-am bagat la loc apoi am scos cardul din device B . In acel moment am observat ca defapt eu pot sa privesc in continuare si de pe portul 1000 si de pe portul 1001 cea ce m-a dus la concluzia ca defapt cardurine nu mergeau deloc asa cum credeam eu ci aleator , mai precizez ca in oscam.server aveam la ambele carduri Group 1. Acum am pus la GROUP 1 un card si la GROUP 2 celalalt card ...dar tot nu am gasit nimic cum as putea face sa conectez "cardu1" din device A la portul 1000 si "cardul2" din device B la portul 1001.

    Are cineva vreo idee ?
    Hallo

    Nu inteleg de ce ai alles varianta ce-a mai proasta daca aveai un V13 varianta cu oscam era OK , dar un S02 ?
    In concluzie de ce sa fii-e ceva simplu cind se pote commplicat?

  6. #6
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    S-W RO
    Posts
    1,571
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @konndor:
    tu spui ca v13 e mai bu ca s02 ?
    Intreaba-l pe @millo daca nu cumva a avut inainte v13 si de ce are 2xso2 ?
    Ca si ECM time ai dreptate dar ia pune 25-30 de cereri ECM/ sec si vezi ce se intimpla ?
    Interogarile de card sunt cam de 3 ori mai dese pe v13 de asta se fereste lumea de cardurile astea si prefera so2...dar oare cat mai lasa nemtii tunelarea astea veche de beta pe na8ra Era un end time in 2012, mai e vreo veste in acest sens ? scuze devierea .

  7. #7
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Austria,Sgb/Tm
    Posts
    249
    Posts Thanks / Likes

    Talking

    Quote Originally Posted by barghy View Post
    @konndor:
    tu spui ca v13 e mai bu ca s02 ?
    Intreaba-l pe @millo daca nu cumva a avut inainte v13 si de ce are 2xso2 ?
    Ca si ECM time ai dreptate dar ia pune 25-30 de cereri ECM/ sec si vezi ce se intimpla ?
    Interogarile de card sunt cam de 3 ori mai dese pe v13 de asta se fereste lumea de cardurile astea si prefera so2...dar oare cat mai lasa nemtii tunelarea astea veche de beta pe na8ra Era un end time in 2012, mai e vreo veste in acest sens ? scuze devierea .
    Salut

    Nu am vrut sa spun asta,ce ai scris tu este perfect adevarat
    Eu na-m inteles de ce complicatia cu Oscam la un S02?
    Poate doar daca ai o pasiune pentru linii N!
    Vesti noi in privinta na8gra nu sint,termenul limita e accelasi
    BaFta

  8. #8
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,388
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Konndor View Post
    Salut

    Nu am vrut sa spun asta,ce ai scris tu este perfect adevarat
    Eu na-m inteles de ce complicatia cu Oscam la un S02?
    Poate doar daca ai o pasiune pentru linii N!
    Vesti noi in privinta na8gra nu sint,termenul limita e accelasi
    BaFta
    Oscamul scade ecm time la toate cardurile care le-am testat pana acuma vreo 5-6 diferite, iar daca este citit de un smargo+ si mai mult...
    In privinta termenului eu citesem altceva: http://www.digital-eliteboard.com/sh...ad.php?t=82809

    Sursa: Financial Times v. 03.02.2010

  9. #9
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    3,358
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Konndor View Post
    Salut

    Nu am vrut sa spun asta,ce ai scris tu este perfect adevarat
    Eu na-m inteles de ce complicatia cu Oscam la un S02?
    Poate doar daca ai o pasiune pentru linii N!
    Vesti noi in privinta na8gra nu sint,termenul limita e accelasi
    BaFta
    Am incercat cu cccam arata ECM mai mic ca si cu oscam dar in realitate merge mai prost . Pasiune pt. lini N intradevar nu am ...doar pt. 256 din capatul lor ...imi place sa am cardu meu peste tot in toate boxurile in hop 0 nu in hop 1.Si plus de asta eu am 3 servere cum as putea sa fac sa se vada cardul meu ca local in toate trei daca eu in las in cccam ?

    PS:in momentul de fata merge ok si cu 20 de clienti activi pe card impartiti pe cele 3 servere . Mai mult de 20 intradevar nu am vazut sa fi avut pana acum !



    @ALL

    Vreau sa fiu mai explicit ...pe mine nu ma deranjeaza situatia de fata am facut si load balance deja din-nainte merge OK eu doar vreau sa stiu daca se poate pune in practica o astfel de situatie :

    Card A CAID X device1 port 1
    Card B CAID X device2 port 2

    si eu sa pot da linie cu port 1 si respectivul sa primeasca de pe cardul A nu si de pe cardu B ....

    daca ar fi 2 caid diferite nu ar mai fi problema dar asa ...

  10. #10
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Austria,Sgb/Tm
    Posts
    249
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @ALL

    Vreau sa fiu mai explicit ...pe mine nu ma deranjeaza situatia de fata am facut si load balance deja din-nainte merge OK eu doar vreau sa stiu daca se poate pune in practica o astfel de situatie :

    Card A CAID X device1 port 1
    Card B CAID X device2 port 2

    si eu sa pot da linie cu port 1 si respectivul sa primeasca de pe cardul A nu si de pe cardu B ....

    daca ar fi 2 caid diferite nu ar mai fi problema dar asa ...
    __________________
    Salut

    Nu esti destul de explicit,dupa ce am intele eu, posibil sa gresesc.
    Este vb. de doua S02 care fz. in acelasi server cu acelasi xxxx.dyndns.org
    (sau ceva in genul asta) card reder este oscam cu config. de rigoare
    daca este asa mie greu sa cred ca vei optine ce doresti,in situatia asta fiecare ia de unde apuka.

  11. #11
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,388
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by miloo View Post
    Am incercat cu cccam arata ECM mai mic ca si cu oscam dar in realitate merge mai prost . Pasiune pt. lini N intradevar nu am ...doar pt. 256 din capatul lor ...imi place sa am cardu meu peste tot in toate boxurile in hop 0 nu in hop 1.Si plus de asta eu am 3 servere cum as putea sa fac sa se vada cardul meu ca local in toate trei daca eu in las in cccam ?

    PS:in momentul de fata merge ok si cu 20 de clienti activi pe card impartiti pe cele 3 servere . Mai mult de 20 intradevar nu am vazut sa fi avut pana acum !



    @ALL

    Vreau sa fiu mai explicit ...pe mine nu ma deranjeaza situatia de fata am facut si load balance deja din-nainte merge OK eu doar vreau sa stiu daca se poate pune in practica o astfel de situatie :

    Card A CAID X device1 port 1
    Card B CAID X device2 port 2

    si eu sa pot da linie cu port 1 si respectivul sa primeasca de pe cardul A nu si de pe cardu B ....

    daca ar fi 2 caid diferite nu ar mai fi problema dar asa ...
    1. Ambele carduri intra in cccam nu cred ai de ales, fiecare trage cum apuca.
    2. Imparti linii N la clienti functioneaza...Dar nu asi incarca oscamul cu mai mult de 10 clienti, sau cu linii C, N, in oscam.server pentru ca va pica...Limitele oscamului sint marginte cu mult sub cccam.

    [account]
    user = 1
    pwd = card1
    group = 1
    au = SkyDe
    CAID = 1702
    #######
    user = 2
    pwd = card2
    group = 2
    au = SkyDe
    CAID = 1702

  12. #12
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Austria,Sgb/Tm
    Posts
    249
    Posts Thanks / Likes

    Talking 4

    Quote Originally Posted by chris-walter View Post
    Oscamul scade ecm time la toate cardurile care le-am testat pana acuma vreo 5-6 diferite, iar daca este citit de un smargo+ si mai mult...
    In privinta termenului eu citesem altceva: http://www.digital-eliteboard.com/sh...ad.php?t=82809

    Sursa: Financial Times v. 03.02.2010
    Salut

    La inceput trebui sa apreciiez munca ta pe acest forum
    In privinta ECM-ului sint multe de discutat, mie personal combinatia oscam
    cccam nu mi-a oferit rezultate specctaculoase timpul de reacctie sccade dar
    nu e convingator,dar exista situatii in care nu se poate fara,daca avem un V13
    si vrem Bulli nu se poate fara commbinatie.
    In princcipiu timpul de reacctie(ecm) nu e asa de important ,ce folos e ca un v13 are un ecm de 0,300 si un S02 undeva la 0,700, ma intreb cine crappa mai repede?
    In privinta termenului nu e nimic batut in cuie,dar dupa ce se presupune toretic , sky.de considera ca la finalul anului 2012 nu vor mai avea clienti care vor neccesita suport pentru betecrypa ,N3 se pressupune ca va spravetui si dupa 2012 .Sky .de a faccut o miscare foarte inteligenta cu HD+
    Cind sky.de va connsidera ca suportul pentru nagr8a 3 nu mai e neccesar va pune punkt.

  13. #13
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,388
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Konndor View Post
    Salut

    La inceput trebui sa apreciiez munca ta pe acest forum
    In privinta ECM-ului sint multe de discutat, mie personal combinatia oscam
    cccam nu mi-a oferit rezultate specctaculoase timpul de reacctie sccade dar
    nu e convingator,dar exista situatii in care nu se poate fara,daca avem un V13
    si vrem Bulli nu se poate fara commbinatie.
    In princcipiu timpul de reacctie(ecm) nu e asa de important ,ce folos e ca un v13 are un ecm de 0,300 si un S02 undeva la 0,700, ma intreb cine crappa mai repede?
    In privinta termenului nu e nimic batut in cuie,dar dupa ce se presupune toretic , sky.de considera ca la finalul anului 2012 nu vor mai avea clienti care vor neccesita suport pentru betecrypa ,N3 se pressupune ca va spravetui si dupa 2012 .Sky .de a faccut o miscare foarte inteligenta cu HD+
    Cind sky.de va connsidera ca suportul pentru nagr8a 3 nu mai e neccesar va pune punkt.
    Ms pentru apreciere...Este doar un hoby nici vorba de munca, din experienta unora care au postat aici sau in alta parte mai invatam cate ceva...
    Card de HD+ mi-am comandat extra.
    Abonez HD+ sau iau 1 an gratis pe card v13, la ce folos ma uit eu si restul cu freeze...Am facut multe teste cu acest card, nu se merita, de preferat este So2 la ora actuala...
    Multi detin inca dbox2 ( no nds,no HD... ) cu abonament vechi in De. In concluzie nu pot sa ne dea cu flitu cum vor ei...

  14. #14
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    S-W RO
    Posts
    1,571
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sa speram ca nu vor renunte la so2 macar cativa ani... Germania nu e Romania si nu-si permit sa taie macaroana clientilor peste noapte.

  15. #15
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by miloo View Post
    Am incercat cu cccam arata ECM mai mic ca si cu oscam dar in realitate merge mai prost . Pasiune pt. lini N intradevar nu am ...doar pt. 256 din capatul lor ...imi place sa am cardu meu peste tot in toate boxurile in hop 0 nu in hop 1.Si plus de asta eu am 3 servere cum as putea sa fac sa se vada cardul meu ca local in toate trei daca eu in las in cccam ?

    PS:in momentul de fata merge ok si cu 20 de clienti activi pe card impartiti pe cele 3 servere . Mai mult de 20 intradevar nu am vazut sa fi avut pana acum !



    @ALL

    Vreau sa fiu mai explicit ...pe mine nu ma deranjeaza situatia de fata am facut si load balance deja din-nainte merge OK eu doar vreau sa stiu daca se poate pune in practica o astfel de situatie :

    Card A CAID X device1 port 1
    Card B CAID X device2 port 2

    si eu sa pot da linie cu port 1 si respectivul sa primeasca de pe cardul A nu si de pe cardu B ....

    daca ar fi 2 caid diferite nu ar mai fi problema dar asa ...
    De ce nu postezi intrebarea pe forumul oscam ?
    Aceasta problema a oscam era si la inceputuri ... unii ziceau ca s-a rezolvat dar se pare ca nu e rezolvata.
    Totusi ce versiune de oscam folosesti, asa sa imi fac o idee ce ai tu acolo.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top