Cel mai mare atac al RCS&RDS pe Wi-Fi: 400 de hotspoturi instalate pe tăcute īn trei luni.
Compania romānească RCS&RDS a instalat īn trei luni de zile īn cele mai intens circulate zone din 26 de localităţi mari din Romānia aproape 400 de puncte de acces wireless (Wi-Fi) prin care cei 1,2 milioane de abonaţi la net fix ai operatorului pot intra gratuit pe internet de pe orice echipament compatibil (smartphone, lap top, player audio sau tabletă PC).
“Īn prezent operăm peste 390 hotspot-uri īn 26 de localităţi”, au declarat pentru ZF reprezentanţii RCS&RDS, adăugānd că operatorul are 1,2 milioane de abonaţi la net fix.
Potrivit datelor publicate de autoritatea de reglementare īn comunicaţii la finele anului 2010 īn Romānia existau puţin peste 1.000 de puncte de acces wireless (Wi-Fi) la internet īn condiţiile īn care niciun mare operator telecom din Romānia nu investise īn dezvoltarea unei asemenea reţele.
Compania controlată de omul de afaceri Zoltan Teszari a atacat rapid acest nou segment de piaţă, instalān du-se īn unele dintre cele mai circulate zone din Romānia (staţiile de metrou şi Centrul vechi din Bucureşti sau staţiunile de pe litoral), proiectul fiind realizat cu echipamente furnizate de compania chineză Huawei.
Momentan doar Orange, numărul unu pe piaţa locală de telefonie mobilă, a mai lansat servicii Wi-Fi, care sunt disponibile momentan gratuit, īn Centrul vechi din Bucureşti.