Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    251
    Posts Thanks / Likes

    Default Dilema pe STB-ul Dolce HD

    se da urmatoarea problema:
    un amic are o antena orientata pe Hellas 39 E respectiv are abonament Dolce TV.
    Din Lnb-ul single al antenei coboara un cablu ce intra intr-un splitter (no name) cu o intrare si 4 iesiri prin cablu, ce duc catre 4 camere respectiv 4 receptoare tip Dolce. (3 buc. SD si unu HD)
    Momentan toate STB-urile merg bine pe partea de receptie SD, dar
    toate bune si frumoase pana mai acu' o luna cand pe receiverul HD nu mai vrea sa intre transponderul cu frecventa asta:11012 V -30000-3/4- 8PSK adica tot pachetul HD al acestui operator.
    Asta seara am fost pe la el sa vad daca pot sa-l ajut.
    Am schimbat splitterul cu un alt no name dar problema a ramas.
    Am scos splitterul si am pus cablul direct de la LNB si STB-ul HD a functionat pe TP-ul cu HD-uri.
    La prima vedere pare sa fie de vina splitterul, dar cum se face ca pana acum o luna a functionat OK?
    Sa confruntat careva dintre voi cu aceasta problema?
    Eu nu cunosc bine acest receiver HD are cumva vreo setare speciala de facut prin meniu ?

    Mii de multumiri pentru un posibil ajutor.

  2. #2
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    S-W RO
    Posts
    1,571
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ca sa nu ai probleme cu HD, ar trebui sa intri cu cablul de la antena, direct in receiverul HD pentru ca din data de 1.08.2011 canalele HD emit pe 11012 Mhz polV, deci in banda DOWN (10700-11700) iar canalele SD in banda UP(11700-12700).
    Succes!

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    430
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca ai un LNB cu o singura iesire nu poti vedea in acelasi timp canalele HD (f < 11.7GHz) si cele SD (f > 12.5GHz) pe receptoare diferite, din simplu motiv ca sant in benzi diferite.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Low_noi...#Universal_LNB

    Cred ca ai nevoie de un LNB dual ca sa nu mai fie probleme.

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pune receiverele SD in St-By si atunci vezi daca merge receiverul HD. Daca nu merge, atunci asa cum s-a spus mai sus, sunt doua benzi diferite si nu poti vedea decat cu cablu separat. Pui sus un LNB twin, o iesire duce la splitterul cu cele 3 receivere SD, cealalta iesire merge direct la receiverul HD.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Valenii de Munte, 100 Km Nord de Bucuresti
    Posts
    364
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Solutia tehnica corecta este un LNB Quad cu 4 iesiri si cablu pentru fiecare receiver separat. Este ceva mai scumpa dar este cea mai corecta varianta.
    1 X Amiko HD 8260+, 1X Optibox Raptor, 1 X Optibox Alligator si 2 ligheane. 100-16E, 100-HH + 1 X NEOHD (900 Series) cu preamplificator + UPC Cable

  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    251
    Posts Thanks / Likes

    Default LNB cu 4 iesiri, finalmente

    Asa m-am gandit si eu la un LNB cu 4 iesiri si cabluri aferente fiecarui STB.
    Problema se transfera acum electricianului care trebuie sa traga cablurile prin pereti, in locul instalatiei deja existente, amicul nedorind sa pozeze pe pereti in casa sau pe afara cabluri la vedere.

    Multumesc tuturor pentru ajutor.

    O zi buna.

  7. #7
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    596
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Asa a fost si la mine,dar am rezolvato.
    Eu am un digi in camera si am luat semnal din digi(loop).Pe digi am programe germane si programe de la digi si programe de la dolce(numai frecventa lui OTV si canalul dolce info)
    Cand vreau sa ma uit la dolceSD mut conserva dela digi pe OTV,cand vreau HD mut canalul din conserva pe dolce info-si merge totul.
    Inainte era de ajuns sa mut pe otv(ca sa dea comanda la comutator4in1)si mergea toate.

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Pitesti
    Posts
    289
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Costi Guy View Post
    Problema se transfera acum electricianului...
    Nu vreau sa par rautacios, insa probabil tot un electrician a considerat suficienta si prima varianta (un cablu de la antena pana la splitter si apoi spre 4 televizoare).
    KSC-570[12.01.A5]/Invacom 0,3dB/1,4m Al/ SRT V-50/ 18'/vizibilitate 62E-30W/ lat. 44.85N, long. 24.87E + DolceTV cu antena lui Digi. NOU! Acum cu montura polara ca sa vad 16E-ul!

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    105
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Costi Guy View Post
    Asa m-am gandit si eu la un LNB cu 4 iesiri si cabluri aferente fiecarui STB.
    Problema se transfera acum electricianului care trebuie sa traga cablurile prin pereti, in locul instalatiei deja existente, amicul nedorind sa pozeze pe pereti in casa sau pe afara cabluri la vedere.

    Multumesc tuturor pentru ajutor.

    O zi buna.
    Salut,
    Ai 2 variante:

    http://www.satlex.de/ro/4participant...p_1s_quad.html

    http://www.satlex.de/ro/4participant...p_1s_ms54.html

    Dar oricum vor tebui trase 4 cabluri de la antena la splitter.
    Last edited by Supaplex; 8th September 2011 at 14:31.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top