Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,497
    Posts Thanks / Likes

    Default Prime focus versus offset

    Candva s-a mai discutat acest lucru. Pe mine ma intereseaza doar un singur lucru. Pot inlocui prime focus de 1.80 cu un offset de 1.50? 1.80-ul e din aluminiu petalat si e un pic cam deformata(o singura petala, iar offsetul e nou nout si e din fier. Constat ca oricat m-as chinui nu pot vedea Canal+ HD de pe Thor decat noaptea tarziu si de aia vreau sa schimb antena. Vreau ceva pareri...
    Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

  2. #2
    Senior Member Expert
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu zic ca au cam aceiasi valoare amandoua,iar ca sa vezi mai tot timpul ce doresti cred ca iti trebuie o antena prima focus de 2,2m minim.
    Antena Parabolica 1,8m Al cu 1 Lnb Invacom Quad 0,3db/Montura Polara/Actuator 18"/Pozitioner Diseqc Moteck V-BoxII/Antena Offset 1,2m AL fixa cu 1 Lnb Inverto Quad 0,2db/1xDM920UHD 4K.

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2008
    Posts
    166
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In ce zona locuiesti? In centrul tarii merge non stop cu o antena de 1.4, dar e posibil sa mearga si cu un offset de 1,2 aluminiu..

  4. #4
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,497
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Bacau... aproape de Comanesti.
    Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2008
    Posts
    166
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La Bacau trebuie sa mearga cam la fel, eu zic ca ajunge un offset de 1,2 Al sau un offset 1,3 Fe..daca e bine reglat si ai un lnb de calitate, n-ai cum sa nu le vezi!

  6. #6
    MuSic & So mucH MoRe! Expert
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Svishtov
    Posts
    2,793
    Posts Thanks / Likes

    Default Nordic beam

    Eu n Buc. cu Gibertini de 1.5m - lnb Smart Titanium - C+ Nordic de file SD l aveam non stop - dar m-am chinuit ceva la reglaje...
    Părerea mea este că un Primefocus este mai stabil.
    DVB-S:
    Offset Emme Esse (Alu.) 1.25
    Offset Emme Esse (Alu.) 1.15
    Prime focus (Alu) 1.50m, 1.90m
    Offset 1.50m Fe, Triax TDS 1.10m, Visiosat BIG-BISAT, TechniSat SATMAN 85cm, Gibertini OP100L, etc
    Offset 35.cm (Camping), Triax BSKYB (72x58 cm), etc
    DM 800 HD V2, DM 500 V2, DM 800 HD, Amiko X-Finder, GigaBlue 800 HD, Sab Sky 4800 Mini Hd,
    Abo: Focussat, Dolce, HD+, TivuSat, Freesat, etc.
    DVB-T:
    TechniSat MultyMedia TS 1, Televes DAT HD, DIGIALITY OUTDOOR ANTENNA, etc

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    418
    Posts Thanks / Likes

    Default 10

    Quote Originally Posted by the the View Post
    Eu n Buc. cu Gibertini de 1.5m - lnb Smart Titanium - C+ Nordic de file SD l aveam non stop - dar m-am chinuit ceva la reglaje...
    Părerea mea este că un Primefocus este mai stabil.
    Asa e C+ SD se vede foarte bine in bucuresti si cu 1,2m dar nu si C+HD care sunt pe alt spot.
    Vezi aici
    http://www.telenorsbc.com/templates/Page.aspx?id=649
    Cred ca iti ttrebuie ceva la 1,8m dar fara probleme cum este antena ta.

  8. #8
    Moderator Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In Brasov pe un TDA110/triax cu inverto ultra black, nici nu miros semnal pe C+ HD...
    yada yada

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2008
    Posts
    166
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Incearca dimineata, semnalul e mai bun..eu am prins semnal pe o antena de 0.9 Al tot in Brasov cu lnb inverto black ultra!

  10. #10
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,497
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cred ca pana la urma o sa optez pentru un sh de 2.2 de la cineva din zona. Poate fac ceva... Oricum iarna imi merge mai mult timp si ziua.
    Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top