Între cele câteva zeci de mii de firme, persoane fizice, biserici, partide si scoli – 20.400 cu totul, care nu si-au mai achitat facturile la Romtelecom si ale caror datorii au fost vândute în iulie 2011 de operator unor profesionisti în recuperarea de creante, la pozitia 9.480 pe lista apare si un abonat al carui nume este – coincidenta de infarct – acelasi cu cel al miliardarului fara chip care conduce una dintre cele mai mari companii de comunicatii din România si regiune, Zoltan Teszari.
Este însa o ipoteza plauzibila ca proprietarul companiei care e numarul doi pe telefonia fixa, si numarul unu pe pietele de internet fix si televiziune din România sa se fi abonat la serviciile companiei cu care se afla într-o competitie pe viata si pe moarte, Romtelecom, si mai apoi, culmea, sa nici nu-si achite facturile pentru a intra pe mâinile EOS Ksi, unul dintre cei mai mari recuperatori de creante de pe piata locala?
Datele din documentul publicat de Romtelecom pe Arhiva Electronica de Garantii Mobiliara sunt sarace în detalii: singurele informatii din lista sunt numarul de ordine, prenumele si numele si codul de abonat. În acest caz, datele sunt: numar de ordine – 9.480, prenume si nume – Zoltan Teszari, cod de abonat R0537000449287.
Probabilitatea ca acel Zoltan Teszari care apare în lista abonatilor Romtelecom pentru ca nu si-a platit facturile sa fie una si aceeasi persoana cu patronul RCS&RDS este aproape de zero, mai ales în conditiile în care în Oradea, localitatea în care s-a nascut si unde îsi are domiciliul Zoltan Teszari pâna si primaria si-a portat numerele de telefon fix de la Romtelecom la RCS&RDS.
La întrebarea adresata companiei Romtelecom daca patronul companiei cu care se afla într-o competitie dura pentru clienti s-a abonat la serviciile sale pentru a le testa personal, iar apoi a renuntat sa mai plateasca si facturile, raspunsul este conform asteptarilor: compania Romtelecom nu poate oferi sau comenta asemenea informatii. “Nu putem oferi public informatii sau date personale privind clientii Romtelecom” au spus reprezentantii companiei.
Nici patronul RCS&RDS Zoltan Teszari nu a putut fi contactat pentru detalii.
Nicio surpriza, în conditiile în care proprietarul RCS&RDS nu ofera interviuri, nu raspunde la întrebari ale presei si nici nu participa la evenimente ale industriei.
În concluzie, cel mai probabil este vorba doar de o coincidenta de nume, si acel Zoltan Teszari care nu si-a platit facturile Romtelecom nu este una si aceeasi persoana cu proprietarul companiei RCS&RDS.
Au fost doi, acum mai e doar un singur Teszari abonat la Romtelecom în toata România
Doar doua persoane din toata România cu numele de familie Teszari erau abonate pâna de curând la serviciile de telefonie ale Romtelecom însa dupa ce una dintre ele – Zoltan Teszari – nu si-a mai achitat facturile, cel mai mare operator de telefonie fixa mai are un singur abonat cu acest nume de familie, sau cel putin asa arata datele din baza de date publica cu abonatii Romtelecom, care poate fi consultata la adresa 118932.ro. Acest abonat locuieste în judetul Arad.
ZF