Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Pitesti
    Posts
    289
    Posts Thanks / Likes

    Default Oare mi-a imbatranit scula (de receptie!) ?

    Salutare tuturor!

    Am o problema (de fapt 3), dar prima ce cea mai arzatoare:
    1. Cu sculele din semnatura (kaon-ul 570, parabola de 1,4 si invacomul) nu am reusit sa prind feed-ul de la Mamaia (1w, 11479V, 4434). Sculele sunt luate in 2004 si de atunci au stat in ploaie si vant (cu exceptia kaon-ului). Zilele trecute le-am luat din nou la reglat si degeaba: antena merge comparabil cu cea de la Digi, cam ce prind cu offset-ul de 80 prind si cu asta mare. De reglat mai bine inclinatie/declinatie/elevatie nu mai poate fi vorba; de vineri pana duminica am stat calare pe antena si am scos din ea toata precizia care se putea. Ce nu pot verifica este daca antena mai e parabola ca la inceput sau s-a deformat si daca lnb-ul e in focar sau nu. Acum urmeaza intrebarile:
    - cum stabilesc la ce distanta e focarul? tijele de reglaj imi dau voie sa-l pun cam 3 cm mai sus sau mai jos, iar lnb-ul mai poate fi si el mutat 1 cm in suport. Stie cineva la ce distanta se pune LNB-ul intr-o asemenea antena (n-am alte date despre ea decat ca e de aluminiu, de 1,4m, model "Peruvision" 2004)
    - e posibil ca antena sa fie deformata, desi ochiometric nu pare? (e drept ca antena a fost adusa sus pe masina, atunci, in 2004 si s-a deformat; am tras cu mana de ea si am facut-o la loc, iar la momentul respectiv prindeam chiar si transpondere cu semnale slabe, cum ar fi feedul de la CM de snooker)

    2. Nu vad niciun fel de semnal cu kaon-ul pe transponderele cu modulatie 8psk (de exemplu bulsat pe 39E, 12647H, 30000). Kaonul nu stie tipul asta de modulatie?

    3. Ce drac de semnal scoate kaon-ul pe mufa video out (in sensul ce norma de culoare), ca merge pe orice alt tv, mai putin pe cel pe care vreau eu sa-l pun si care vad ca detecteaza automat PAL; pe acelasi tv merge in schimb dvd-playerul si o camera de supraveghere.

    Va rog pe cei care ati reusit sau ati incercat sa prindeti feedul de la Mamaia sa-mi spuneti cu ce scule (nu) ati reusit, ca sa-mi fac si eu o idee daca e necesar sa-mi pun bani deoparte pentru o antena noua de 1,8m. Eventual mai spuneti si voi niste TP-uri cu semnal slab din plaja 30W - 45E (exclus Astra 2D ) care ar trebui sa intre pe 1,4m pe care sa le testez.
    KSC-570[12.01.A5]/Invacom 0,3dB/1,4m Al/ SRT V-50/ 18'/vizibilitate 62E-30W/ lat. 44.85N, long. 24.87E + DolceTV cu antena lui Digi. NOU! Acum cu montura polara ca sa vad 16E-ul!

  2. #2
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,133
    Posts Thanks / Likes

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2008
    Posts
    166
    Posts Thanks / Likes

    Default

    bine ar fi ca si altii sa participe la experimente, zilele trecute si eu am ramas surprins ca o antena de 0,9 al are semnal mai mare decat o parabola 1,40 al..pe offset 0,9 11,8 db pe Otv, pe 1,40 10,9 db! N-am incercat sa caut semnal mai mare dar e foarte dubios..chiar rusinos as zice! Daca e nevoie dau si alti parametrii..de ex pe tv 1000 viasat, semnalul in timpul zilei e de 5,80 stabil.

  4. #4
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,133
    Posts Thanks / Likes

    Default

    care e diferenta de virsta intre cele doua antene ?
    sigur sunt reglate bine, amindoua ?
    ai folosit acelasi lnb pentru ambele antene ?
    acelasi receiver pe ambele antene ?
    sper ca nu ai facu testele cu o conversa gigi ?

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2008
    Posts
    166
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Acelasi lnb n-are cum sa foloseasca, cat timp unul e offset si celalalt este flansa..in cazul meu diferenta e de 8-9 ani intre antene oricum ambele marca peruvision, sunt reglate bine si am folosit acelasi receptor, un dm 800 original! La voi intra si seara pachetul telenor, ma refer la Silver hd de ex? Pe la ora 22 dispare semnalul, in timpul zilei am 9,10 db max.

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Pitesti
    Posts
    289
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca intrebarile erau pentru mine, atunci:
    Quote Originally Posted by nirolf View Post
    care e diferenta de virsta intre cele doua antene ?
    parabola din 2004, offsetul din 2007
    Quote Originally Posted by nirolf View Post
    sigur sunt reglate bine, amindoua ?
    Offsetul e fix pe 39E; reglat pentru semnal maxim; lnb twin noname; merg doua receptoare de dolce perfect
    Parabola are si ea semnal maxim (cat am putut scoate) cel putin de la badr 26E pana la intelsatul de 45E; partea ciudata este ca am semnal bun pe o plaja ce mi se pare extrem de mare, adica de la 26 E daca mut antena spre 23,5E, imediat ce pierde semnalul pe 26E incepe sa intre cel de pe 23,5E - de aici am tras concluzia ca e posibil ca antena sa fie deformata sau lnb-ul sa nu fie in focar si semnalul sa fie reflectat intr-o zona atat de larga incat daca o mai dereglez putin sa prind atat TP-uri de pe 26E cat si de pe 23.5E cu antena in aceeasi pozitie!
    Am mai facut un experiment: am luat un disc de tabla (o panza de circular cu gaura de 23mm) si am pus-o in fata feedhornului, la o distanta de vreo 5 cm: semnalul pe TP-ul cu PrimaTV de pe 45E scade de la 82% la 80%. Asta ma face sa cred ca imprastierea fasciculului reflectat e extrem de mare.
    Quote Originally Posted by nirolf View Post
    ai folosit acelasi lnb pentru ambele antene ?
    nu. Culmea, cel de pe parabola e Invacom de 0,3dB si teoretic ar trebui sa fie mai bun decat noname-ul de pe offset, indiferent de parametrii din fisa lui tehnica
    Quote Originally Posted by nirolf View Post
    acelasi receiver pe ambele antene ?
    da, kaon-ul KSC-570 2CI
    Quote Originally Posted by nirolf View Post
    sper ca nu ai facu testele cu o conversa gigi ?
    nu, nu mai am conserva digi.

    Antenele le am sus pe casa si mi-e peste mana sa ma mai duc sa fac teste de langa ele; mai ales sa tot mut offsetul.
    @satknight: daca-mi spui satelitul, frecventa, polarizarea si sr-ul pentru Tv 1000 si Silver HD, pot sa vad daca prind ceva cu parabola (in niciun caz imagine, ca n-am cu ce HD). OTV-ul presupun ca e cel de pe 1W, 12687 H 27500.

    Eu sunt interesat in general de feed-uri, pentru ca altceva nu ai ce sa mai vezi pe satelit. Au fost odata niste vremuri cu D+, Taquilla, Cabo, dar s-au dus. Acum n-a mai ramas decat pasiunea de a cauta doar ca sa vezi daca intra sau nu intra un program anume.

    Si totusi, ce e cu modulatia 8psk: o stie sau n-o stie kaonul ?
    KSC-570[12.01.A5]/Invacom 0,3dB/1,4m Al/ SRT V-50/ 18'/vizibilitate 62E-30W/ lat. 44.85N, long. 24.87E + DolceTV cu antena lui Digi. NOU! Acum cu montura polara ca sa vad 16E-ul!

  7. #7
    Junior Member Teacher
    Join Date
    May 2008
    Location
    Suceava
    Posts
    479
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by k-mel View Post

    Si totusi, ce e cu modulatia 8psk: o stie sau n-o stie kaonul ?
    Nu o stie. Iti trebuie receptor HD pt. aceasta modulatie.
    Triax TDA110, LNB Inverto black ultra 0,2dB, H-H Optibox DM 3800S, NEO-095 & Conrad rotor, DM800 HD PVR, Optibox Raptor, Amiko 8800, Optibox CX PVR, General Satellite VA-7200, 90E-30W!

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2008
    Posts
    166
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Frecventa de pe Sirius este 12054 V 27500 3/4, iar pe Thor poti sa vezi frecventa, 11325 H 24500 7/8. Mersi pt ajutor, poate ne dam seama daca antena e de vina, ori altceva..

  9. #9
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Referitor la intrebarea nr. 3, ce fel este legat receiverul la televizor, prin scart sau mufa RCA? Incearca in menu-ul receiverului (la parametri receiver) sa setezi pe rand RGB sau FBAS si sa vezi la care din ele apare culoarea.

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Pitesti
    Posts
    289
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ref.3:
    Receptorul este legat prin RCA. TV-ul este chinezaria de placa tv pentru 25-29'' de la mivarom. In parametrii receiverului am "scart output type: rgb sau cvbs", iar la "rf standard: PAL BG, PAL I, PAL-de-nus-mai-care, NTSC". Oricare combinatie nu a functionat color (nici chiar pe iesirea RF), singura modificare a fost a normei de sunet.

    @satknight: diseara (cam la noapte) o sa testez si postez rezultatul.

    multumesc @florynsv pentru explicatie.
    Last edited by k-mel; 30th August 2011 at 16:44. Reason: am uitat ceva...
    KSC-570[12.01.A5]/Invacom 0,3dB/1,4m Al/ SRT V-50/ 18'/vizibilitate 62E-30W/ lat. 44.85N, long. 24.87E + DolceTV cu antena lui Digi. NOU! Acum cu montura polara ca sa vad 16E-ul!

  11. #11
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    935
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cred ca e dereglata.Am intalnit odata fenomenul cu semnalu,la mine a fost din lnb.Poate e aceeasi chestie cu specificatia ca eu l-am rotit intentionat cautand semnal undeva aiurea.

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Pitesti
    Posts
    289
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pe 5E, 12054 V 27500 3/4 am semnal 62%, calitate 98-100%. Conform hartii de acoperire a spotului, o antena de 0,6m e suficienta. Pe spotul nordic imi intra semnal cu ceva intreruperi, dar la scanare n-am gasit nimic (ex. 11996H 27500).
    La 1W, 11325 H 24500 nici urma de semnal.
    KSC-570[12.01.A5]/Invacom 0,3dB/1,4m Al/ SRT V-50/ 18'/vizibilitate 62E-30W/ lat. 44.85N, long. 24.87E + DolceTV cu antena lui Digi. NOU! Acum cu montura polara ca sa vad 16E-ul!

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2008
    Posts
    166
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mersi pt informatii, eu am semnal pe thor, dar seara sacadeaza si merge cu macroblocuri, iar pe Sirius am gresit frecventa, vezi pe 12034 H 27500. La mine semnalul oscileaza intre 7.10 db ziua si 4.90 db seara ! Daca te intereseaza o frecventa anume te ajut si eu!

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Pitesti
    Posts
    289
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by k-mel View Post
    Ce drac de semnal scoate kaon-ul pe mufa video out (in sensul ce norma de culoare)
    Am descoperit: SECAM. Desi in meniu ma lasa sa selectez pal de 4 feluri si NTSC, scoate doar secam.

    In alta ordine de idei, am gasit pe undeva o metoda de a determina daca antena mai e parabolica si cred ca o s-o incerc si pe asta: pe scurt, e vorba despre cum se reflecta lumina in ea si unde se aduna, iar ca reflector o sa folosesc soarele. Probabil peste o saptamana o sa va spun si rezultatul.
    KSC-570[12.01.A5]/Invacom 0,3dB/1,4m Al/ SRT V-50/ 18'/vizibilitate 62E-30W/ lat. 44.85N, long. 24.87E + DolceTV cu antena lui Digi. NOU! Acum cu montura polara ca sa vad 16E-ul!

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2008
    Posts
    166
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu cred ca antena este deformata, am incercat ieri pe Sirius si am aceleasi parametrii ca si tine, 60% 62% pe 12054, bine ar fi ca si altii sa ne spuna cam ce semnal au, dar vad ca nimeni nu se inghesuie la raportari..Poate antena de la Peruvision atata poate, sau nu e reglata bine pozitia est vest al monturii..intrebarea mea este urmatoarea: se ia programul OTV de pe Thor, si se ia o antena de 1,4 Al de exemplu..nu ar trebui sa dea un semnal mai mare de 11,8 db? Atata afiseaza si o antena de 0,9 Al si nu mi se pare normal luand raportul calitate pret..Antena mai mare n-ar trebui sa afiseze un semnal de 13-14db? Totusi sunt 50 cm in plus..

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top