Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 25
  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Palinca City
    Posts
    704
    Posts Thanks / Likes

    Default Ce satellit sa fie asta?

    Salut!

    Cineva mia mutat stativu si vreau sa il centrez iara. La un blindscan i-mi apare asa

    [DVB]
    0=7
    1=11715,V,30001,NA,+
    2=11760,V,30001,NA,+
    3=11786,V,30001,NA,+
    4=11989,V,30000,NA,+
    5=12013,V,30001,NA,+
    6=12034,V,30001,NA,+
    7=12062,V,30001,NA,+

    Dar semnalu e asa slab ca FastSatFinder nu le gaseste. M-am uitat pe lyngsat dar nu gasesc transponderele astea.

    Pe linga ce satellit ma invirt?
    1m Offset AL (68,5E - 31,5W), actuator 24", WinTV DVB-s 1.3, Nexus-s 2.1, Skystar2 2.3P, TBS 5925, Positioner: Sat Control PMP 102, V-Box II, Receiver analog "Europa SR 500"

    Locatia ramine Palinca City!

  2. #2
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pe frecventele astea ai si programe ? daca da, ce denumire au ? eventual scaneaza tot satelitul si mai vedem.

  3. #3
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Palinca City
    Posts
    704
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu stiu daca sint programe, fiindca numa blindscanu le gaseste, pentru alealalte ca progdvb sau tsreader ii semnalu prea slab.
    1m Offset AL (68,5E - 31,5W), actuator 24", WinTV DVB-s 1.3, Nexus-s 2.1, Skystar2 2.3P, TBS 5925, Positioner: Sat Control PMP 102, V-Box II, Receiver analog "Europa SR 500"

    Locatia ramine Palinca City!

  4. #4
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ai o antena fixa sau motorizata ?

  5. #5
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Palinca City
    Posts
    704
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Motorizata, din actuator ii pe 5 est, deci din polarmount ii reglata bine, numa ca tre s-o intorc din stativ pe 5 est.

    Scanu complect zice asa:

    [DVB]
    0=10
    1=11753,V,30001,NA,+
    2=11773,V,30001,NA,+
    3=11816,V,30001,NA,+
    4=11905,V,30001,NA,+
    5=11931,V,30001,NA,+
    6=11954,V,30001,NA,+
    7=11992,V,30001,NA,+
    8=12060,V,30001,NA,+
    9=12106,V,30001,NA,+
    10=12140,V,30001,NA,+

    Dar la fiecare scan ii altfel, si ma gindesc ca poate nici nu-i satellit asta ci transmisie terestra de la punct la punct si eu sint cu antena intre.

    Totusi ar fi interesant de stiut ce-i pe frecventele alea.
    1m Offset AL (68,5E - 31,5W), actuator 24", WinTV DVB-s 1.3, Nexus-s 2.1, Skystar2 2.3P, TBS 5925, Positioner: Sat Control PMP 102, V-Box II, Receiver analog "Europa SR 500"

    Locatia ramine Palinca City!

  6. #6
    Very Iritant Person Expert
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Wake up romanian city
    Posts
    4,599
    Posts Thanks / Likes

    Default

    mai bine ia o busola si calculeaza unghiul. asa aflii la cate grade ti-e pozitionata acum antena.

  7. #7
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    atunci ii simplu, pune actuatorul pe 0 si cauta satelitul de referinta. verifica si verticalitatea suportului in 2 puncte dispuse la 90.

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    290
    Posts Thanks / Likes

    Default

    un pic offtopic, dar cum pot scana blind pe un dm500hd? nu am nicaieri aceasta optiune
    merci

  9. #9
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    dm500hd nu are blind scan , au unele receptoare asa ceva de exemplu Strong seria 6xxx , mai sint si altele dar eu cu asa ceva am avut de-a face , aceasta functie se regaseste in meniul scanare sateliti al respectivului receptor

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    290
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am inteles, credeam ca imi trebuie un program, ceva
    merci

  11. #11
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Palinca City
    Posts
    704
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu-i mai simplu din actuator, fiindca atunci am doua necunoscute, daca as cauta numa din actuator asa cum sta stativu acuma nu as gasii fiindca nu ar coincide elevatia. Arcu e reglat perfect, acuma nu mai dereglez elevatia, tre doar sa intorc din stativ pina pe 5 est. Dar nu stiu cam pe unde sint acuma.
    1m Offset AL (68,5E - 31,5W), actuator 24", WinTV DVB-s 1.3, Nexus-s 2.1, Skystar2 2.3P, TBS 5925, Positioner: Sat Control PMP 102, V-Box II, Receiver analog "Europa SR 500"

    Locatia ramine Palinca City!

  12. #12
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pune actuatorul pe 0, cauta in kingofsat.net care este satelitul de la sudul tau (nu stiu longitudinea de la Palinka City, locatia ta) si rotesti antena pe stativ pana prinzi semnal pe un transponder de pe satelitul respectiv. Apoi rotesti din motor si verifici alinierea pe ceilalti sateliti.

  13. #13
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Palinca City
    Posts
    704
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu cred ca confundati ceva: nu e motor diseqc, e actuator ce impinge bara spre afara sau o trage spre inuntru, deci punctu 0 la actuator e extrema est, punctu sud e la vreo 350 unitati. La punctu 0 din actuator antena ca elevatie sta aproape drept, nu ca la punctu sud. Trebue numa sa intorc din stativ pina pe 5 est. Problema e doar ca sincronizeaza prea incet si trec peste. Cu un satfinder am gasit ceva dar nu era 5 est.
    1m Offset AL (68,5E - 31,5W), actuator 24", WinTV DVB-s 1.3, Nexus-s 2.1, Skystar2 2.3P, TBS 5925, Positioner: Sat Control PMP 102, V-Box II, Receiver analog "Europa SR 500"

    Locatia ramine Palinca City!

  14. #14
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Palinca City
    Posts
    704
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Longitudinea lu Palinca City nu pot sa tio zic ca atunci cind ii sticla de palinca goala ii longitudinea altfel de cit cind ii plina.
    1m Offset AL (68,5E - 31,5W), actuator 24", WinTV DVB-s 1.3, Nexus-s 2.1, Skystar2 2.3P, TBS 5925, Positioner: Sat Control PMP 102, V-Box II, Receiver analog "Europa SR 500"

    Locatia ramine Palinca City!

  15. #15
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    935
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca locatia e asa complicata poate antena e pe aici
    125.0W AMC 21 Ku
    12140 V 30001
    3 PBS HD 49 AC3
    4 PBS HD 65 AC3
    sunt canale HD
    Last edited by dammi; 25th August 2011 at 18:48.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top