Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 2 of 2
 1. #1
  iphone unlocker Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  Costa Tropical(ESPAŃA)
  Posts
  1,562
  Posts Thanks / Likes

  Default Un roman la barcelona

  Un bistriţean joacă în lotul juniorilor Barcelonei

  Bistrita, Adevarul, FC Barcelona, junior, fotbalist, Spania,  Tipareste


  Bistriţa
  Alexandru Iloaie (primul din stânga jos) cu lotul Barcelonei la plecarea în primul cantonament

  Alexandru Iloaie a fost cooptat în probe la juniorii B ai campioanei Europei şi a plecat de câteva zile în primul cantonament cu formaţia catalană.Juniorul de 15 ani evoluat până acum timp de 7 ani la FC Vilanova, unde a fost inclusiv antrenor second al puştilor de 9 ani
  Un puşti născut în Feldru a ajuns jucător în probe la juniorii B ai Campioanei Europei. La doar 15 ani Alexandru Iloaie a îmbrăcat culorile Barcelonei şi din prima zi a lunii august a plecat în cel dintâi cantonament cu echipa. După ce antrenorii juniorilor Barce i-au urmărit jocul la Vilanova, fosta sa echipă, unde a a evoluat ca fundaş stânga l-au luat în probe în cantonamentul campioanei. Dacă trece testele Álex y Alejandro, numele de jucător cu care l-au botezat jurnaliştii sportivi de la Mundo Deportivo, juniorul Iloaie va fi legitimat la Barcelona." Mai este un hop până acolo, trebuie să facă impresie bună în cantonamentul de la Prades(n.n. o localitatea lângă Zaragoza, unde juniorii B ai Barcelonei efectuează cantonamentul), au programate săptămâna aceasta nişte meciuri amicale, apoi să confirme şi după aceea vedem cu contractul", explică Ioan Iloaie tatăl fotbalistului de 15 ani. Băiatul, care joacă fotbal la CF Vilanova de la 7 ani de când a ajuns în Spania împreună cu părinţii a fost urmărit timp de câteva luni de antrenorii juniorilor " a fost în atenţia antrenorului Sergi Barjuan, dar şi a altor alţi tehnicieni. Acum sperăm că va fi bine. Pentru Alex fotbalul este totul. Acrescut cu fotbalul şi îi dedică tot timpul său", explică bistriţeanul, el însuşi fost jucător de fotbal în liga a treia din România.
  Antrenamente până noaptea
  Adolescentul plecat din Feldru s-a adaptat repede în Spania, unde practic, la două luni de la sosire a şi intrat în clasa 1. Fotbalul i-a deschis uşi către inima colegilor săi spanioli, care altfel ar fi putut rămâne închise, aşa cum se întâmplă cu mulţi copii români. "a avut noroc cu fotbalul, si-a făcut mulţi prieteni , a devenit po....r aşa şi la şcoală. Când s-a auzit că a fost luat în probe la Barcelona, a curs cu mesaje de felicitare şi încurajare ", spune mândru Ilioaie- tatăl. Dar toate au un preţ: băiatul e la antrenamente până noaptea târziu, iar părinţii muncesc din greu să-i susţină întreţinerea: „este foarte greu cu şcoala, a trebuit să se sacrifice mult. Aici are cursuri şi între 15 şi 17 la şcoală, vine de la şcoală adeseori şi merge direct pe terenul de fotbal iar acasă ajunge pe la 21, 00-22,00. În plus a fost desemnat la Vilanova să facă antrenamente cu copiii de 9 ani ai clubului. I-a fost foarte greu , dar face totul din pasiune. Trăieşte pentru fotbal", mărturiseşte Ioan Iloaie.
  "A avut noroc cu fotbalul, si-a făcut mulţi prieteni , a devenit po....r aşa şi la şcoală. Când s-a auzit că a fost luat în probe la Barcelona, a curs cu mesaje de felicitare şi încurajare. Toţi cunoscuţii de aici sunt mândri de el ", Ioan Iloaie
  O familie de fotbalişti
  În familia Iloaie toată lumea joacă fotbal. Dacă tatăl mai încinge acum câte o partidă doar când munca pe şantierul de construcţii îi mai permite, în trecut Iloaie- tatăl a fost fotbalist de liga a treia. „Jucam la Dumitra şi la Someşul Feldru, copiii au crescut cu fotbal pe pâine", povesteşte bărbatul. Juniorul familiei, Alin, 13 ani joacă şi el la Vilareal şi este căptanul echipei juniorilor de vârsta sa: „Îi calcă pe urme lui Alex. Avem şi pentru el ceva oferte, să vedem ce va mai fi", spune Iloaie-tatăl. Deşi le canalizează atenţia fotbalul nu este singurul sport practicat în familie. „jucăm tenis de masă, tenis de camp, la şcoală Alex şi Alin fac baschet, ne place şi automobilismul, Formula 1, însă la capitolul acesta ne rezumăm să fim spectatori"
  Îşi fac casă la Feldru
  Tatăl şi mama celor doi fotbalişti muncesc din greu ca să-şi plătească leasingul la apartamentul cumpărat în Vilareal, o localitate aflată la 40de kilometri de Barcelona. El este constructor, iar ea, menajeră. N-au abandonat visul de a se reîntoarce cândva ,acasa, în România: „avem mai multe terenuri în Bistriţa. Vrem să ne ridicăm o casă pe viitor", explică Ioan Iloaie.


  http://www.adevarul.ro/locale/bistri...535146660.html

  Se pare ca va avea cu cine Piturca pentru 2016.
  If you want unlock your iPhone contact me.

  Nobody is Perfect
  I am Nobody


 2. #2
  Senior Member Expert
  Join Date
  Nov 2009
  Location
  S-E Romaniei
  Posts
  1,273
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Ii dorim mult succes.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top