Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Member Mentor
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Acasa la mine.
    Posts
    859
    Posts Thanks / Likes

    Default ss1 + linux + vdr + cardsharing

    M-am uitat putin si pe topic-urile specializate cu ssX si linux si nu am vazut pe nimeni sa foloseasca VDR. Poate nu am observat eu . Cum acum citiva ani foloseam solutia asta ( fara card sharinc) dar cu soft cam si mergea binisor. Apoi au aparut sistemele de decodare de generatia a doua si am luat o pauza.

    As vrea sa reincerc putin si caut sa discut cu cei ce ar avea putina experienta in domeniu.

  2. #2
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,794
    Posts Thanks / Likes

    Default

    uitate aici http://www.********.com/f2/viewtopic.php?t=46717 si o sa vezi si discutii despre VDR
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  3. #3
    Member Mentor
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    RO
    Posts
    675
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am un sistem cu Linux si VDR (cu nexus, telecomanda, display LCD) si merge OK cu sc. CardSh n-am incercat, deocamdata am doar dial up si n-ar renta, iar pe de alta parte n-am cont CS. Dar nu cred ca ar fi vreo problema, CS este implementat in pluginul sc.
    Outdoor: Gibertini 125 66E - 30W, Triax Unique multifocus 23E - 1W, 6 x LNB Inverto quad
    Indoor: Dr. HD D15, Amiko X-Finder, TBS-6925, TBS-6985, TechnoTrend S2-4100, Nexus-S VDR user
    QTH: Harghita, 4614'N 2511'E.


  4. #4
    Member Mentor
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Acasa la mine.
    Posts
    859
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc , am citit topicul a carui adresa ati postat-o. EU o sa fac incercari pe o masina pe care am deja un fedora core 3 cu kernel 2.6.12. Masina nu este deosebit de vinjoasa ( Celeron 300A cu 256 M RAM) dar pentru SS1 ar trebui sa fie suficienta. Am pus SS1 pe ea si pare ca a incarcat modulele necesare. O sa incerc in weekend o compilare de vdr 1.3.37 . Am descarcat sursele si am remarcat ca ma sunt trecut la CONTRIBUTORS ca primul traducator al OSD-ului in romana acum vreo doi ani.

    Stiti pe undeva un howto pentru vdr si fc3 ?

    Ce plugin-uri recomandati pentru sc ?

    Mi s-a parut interesant device-ul din link-ul de mai jos pentru telecomanda si display

    http://www.digitalworld.ro/produs.ph...2737&idcat=986

    Cam scump dar interesant. Nu stiu insa cum sta cu suportul sub linux

  5. #5
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,794
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Paul_L
    Ce plugin-uri recomandati pentru sc ?
    Pai sc este un plugin. Ce alt plugin mai vrei sa iti recomandam? Compileaza scs cu suport pentru toate sistemele, inclusiv pentru CS. Inca ceva vezi ca pana ajungi sa il faci functional iti trebuie multe pachete de developement, pe care nu stiu daca FC3 le are sau nu. Pentru SS1 cred ca ai nevoie de firmware, insa nu ai devoie de softcsa sau ffdecsa. In rest ar trebui sa mearga bine, si cred ca poti folosi emu de pe dreambox direct fara sc, insa eu am folosit vdr numai cu ss2 lucru care ma impiedicat sa folosesc emu de dreambox.

    bafta
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  6. #6
    Member Mentor
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    RO
    Posts
    675
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In primul rand, daca vrei sa folosesti plugin-ul sc, driverele dvb trebuiesc patchuite si recompilate. Cu driver-ul inclus in kernel 2.6 nu poti sa inregistrezi de pe canale codate.
    Patch-ul gasesti in sursele sc. Ce mai noua versiune o gasesti aici:
    http://207.44.152.197/
    Tot acolo gasesti si firmware patchuit pt. ss1, care trebuie compilat in driver (how to gasesti in readme-ul din drv. )
    Cel mai nou firmware patchuit: http://207.44.152.197/dvb-ttpci-01-2622-patched.fw.bz2

    Dupa ce ai recompilat driverele, trebuie sa aplici un patch la vdr, recompilat (cu toate optiunile! SECA=1, etc), dupa care poti sa compilezi plugin-ul sc.
    Cam atat, pentru detalii zic sa citesti readme-ul din sc.
    Bafta!
    Outdoor: Gibertini 125 66E - 30W, Triax Unique multifocus 23E - 1W, 6 x LNB Inverto quad
    Indoor: Dr. HD D15, Amiko X-Finder, TBS-6925, TBS-6985, TechnoTrend S2-4100, Nexus-S VDR user
    QTH: Harghita, 4614'N 2511'E.


  7. #7
    Member Mentor
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Acasa la mine.
    Posts
    859
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Merci de sfaturi. O sa incerc mai intii sa-i dau drumul fara sc cu driverele din kernel. Din cite imi aduc aminte si pentru asta trebuiau o graza de biblioteci compilate. Apoi o sa incerc patch-urile pentru sc.

    La adresa de care zici sunt si niste install script-uri. Merg ? sau rpm-urile merg ?

  8. #8
    Member Mentor
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Acasa la mine.
    Posts
    859
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pentru FTA a plecat usor nu am avut decit de pus si libjpeg-devel si compilat. Chanel.conf-ul din distribuite stie numai astra. Pe unde se gaseste unul mai complet ?

  9. #9
    Member Mentor
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Acasa la mine.
    Posts
    859
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mi-am prins urechile in plugin SC. Trebuie mai intii sa patch-uiesc VDR. Eu am compilat vdr 1.3.37 dar patch nu casesc decit pentru 1.3.30 . Firmware patch-uit am pus. Trebuie patch-uit si driverul ? Asta inseamna recompilarea modulelor din kernel. De unde iau patch-urile ?

    Varianta cu FC4 si livna are sc in rpm-uri ?

    Cred ca e mai simplu sa fac un upgrade la FC4

  10. #10
    Member Mentor
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    RO
    Posts
    675
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Paul_L
    Mi-am prins urechile in plugin SC. Trebuie mai intii sa patch-uiesc VDR. Eu am compilat vdr 1.3.37 dar patch nu casesc decit pentru 1.3.30 . Firmware patch-uit am pus. Trebuie patch-uit si driverul ?
    Da. Susele la driver gasesti pe linuxtv.org, patch-ul e in sursa lui sc (patch folder).

    Nu stiu de FC. FC3 ce kernel are 2.4 sau 2.6?

    Iti recomand sa folosesti 2.6

    Am vazut, ca ai scris si la vdr mailing list, si baietii de acolo tot FC4 iti recomand. Banuiesc, ca FC3 are kernel 2.4.
    Nu stiu, daca FC are inclus pachetele VDR, dar eu zic, ca e mai interesant sa-ti compilezi singur, de ce ai nevoie. Sa iei pachete gata facute n-are nici un farmec.
    Outdoor: Gibertini 125 66E - 30W, Triax Unique multifocus 23E - 1W, 6 x LNB Inverto quad
    Indoor: Dr. HD D15, Amiko X-Finder, TBS-6925, TBS-6985, TechnoTrend S2-4100, Nexus-S VDR user
    QTH: Harghita, 4614'N 2511'E.


  11. #11
    Member Mentor
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Acasa la mine.
    Posts
    859
    Posts Thanks / Likes

    Default

    FC3 cu kernel 2.6.12. Treaba urita la FC3 e ca nu am sursele kernel-ului deci implicit a driverului. Am descarcar src.rpm dar trebuie rebuild pe ele. Trebuie sa trec pe FC4 dar nu am spatiu pe hard sa fac upgrade si masina asta mai face si alte functii. O sa-i pun alt hdd si pun fc4

    Am mutat antena pe Hotbird dar nici aici nu stiu pe care sa incerc SC fara cardsharing.

  12. #12
    Member Mentor
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    RO
    Posts
    675
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ca sa poti sa recompilezi driverele iti trebuiesc sursele de la kernel, EXACT aceeasi veriune, pe care folosesti. Daca nu, atunci kernelul trebuie recompilat, la mine pe un PIII550 dureaza cca. 1 ora.
    Sursele de la driver iei de pe linuxtv.org

    Pe Hotbird ai o gramada: pachetul Eurosport (ESP ROM, HUN, etc), BBC Prime, TPS, etc. Vezi aici:
    http://www.parabolexperten.se/upload...20viewable.htm
    Outdoor: Gibertini 125 66E - 30W, Triax Unique multifocus 23E - 1W, 6 x LNB Inverto quad
    Indoor: Dr. HD D15, Amiko X-Finder, TBS-6925, TBS-6985, TechnoTrend S2-4100, Nexus-S VDR user
    QTH: Harghita, 4614'N 2511'E.


  13. #13
    Member Mentor
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Acasa la mine.
    Posts
    859
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am pus FC4, recompilat module, pus is IMON-VFD cu telecomanda pe lirc. Merge SC pe SoftCam.Key daca e proaspat si vreau sa incerc si sharing pe newcamd client din Sc 0.5.3 . A reusit cineva chestia asta ?

  14. #14
    Member Mentor
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Acasa la mine.
    Posts
    859
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Vad ca nu prea va inghesuiti sa ziceti ca da asa ca o sa va zic eu ca merge si chiar bine .

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. TFC on Cardsharing
    By luisito in forum RDI - English
    Replies: 83
    Last Post: 16th November 2007, 02:31
  2. Cardsharing
    By georgebesu in forum RDI - Satelit
    Replies: 2
    Last Post: 12th August 2006, 21:22
  3. Help... cardsharing...
    By Oby in forum Placi DVB
    Replies: 8
    Last Post: 30th August 2005, 11:59

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top