Vanzatorii de telefoane au raportat rezultatele financiare ale ultimului trimestru . Bazat pe datele disponibile putem vizualiza impreuna o imagine a pietei .

In prima imagine avem profitabilitatea , iar urmatoarea imagine prezinta profitul operational din vanzarea telefoanelor mobile a celor 8 mari vanzatori : Nokia, Samsung, LG, Sony-Ericsson, Motorola, HTC, Apple, RIM .
In acest trimestru am observat un declin in profitul general iar 4 vanzatori nu au reusit sa obtina profit din vanzarea de telefoane . Nokia , LG , Motorola si Sony-Ericsson au avut pierderi iar ceilalti vanzatori au impartit profitul , Apple revendicandu-si 2 treimi din profitul global total , (66.3%)
Cifra este in crestere de la 57% in trimestrul anterior , si 50% in trimestrele de dinainte. Samsung are 15% din profitul total , cifra nefiind un record istoric , Samsung avand 21% in trimestrul 1 al 2008 .
RIM a fost la 11% , nivel ramas neschimbat de 3 ani . In final , HTC a captat 7.4% , in crestere de la 6% trimestrul trecut
Clasamentul asata cam asa :

La final , graficul inainte si dupa , arata schimbarea procentelor profitului in ultimii 4 ani .
Graficele si comentariile originale in engleza : asymco.com


Cam asta este batalia care conteaza intre iOS , Android si BlackBerry OS : 66-22-11.