Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    26
    Posts Thanks / Likes

    Default X-files sau SS1 def?

    Am un prieten care are un SS1 rev 1.3 la fel ca si mine si are probleme in jurul frecventei 12.580-12.630 unde apar macroblocuri desi nivelul semnalului e bun dar usor fluctuant.Antena e dual feed Astra si Hotbird,1.2m offset.
    Am pus placa la mine in calc si merge bine. L-am sfatuit sa mai regleze antena ,dar reglata la maxim,e la fel.A schimbat si lnb, a anulat si diseq,e tot asa. A inlocuit cabluri,mufe,etc.....in zadar.Fenomenul persista si pe Astra si pe Hotbird..
    Daca a mai patit cineva la fel,sau aveti ceva idei sau pareri va ramin indatorat.
    Multumesc anticipat.
    SatAn 22
    Kathrein(0.9Al , 0.75Al ,2xDiSEqC 2.0 , Lnb 2xUAS260), Lnb Strong , SS1+CI modul

  2. #2
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Romania
    Posts
    848
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Incepe cu reinstalarea de driver ,apropos, ultima versiune 2.17d
    07/2004 for Win 98 / Win ME / Win 2000 / Win XP .
    f11

  3. #3
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    26
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am reinstalat si driverele,scuze , am uitat sa spun si acest lucru,tot asa se manifesta,pe restul frecventelor se comporta normal fara nici o problema

  4. #4
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Banat.Ro
    Posts
    2,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salutare
    Daca citesti postarile de acum 10 zile ai sa gasesti ca si eu ma izbesc de aceleasi probleme Am primit indirect urmatorul raspuns:schimba diseq-ul cu unul care lucreaza la o frecventa mai mare sau lnb-ul, care la mine este alps in focarul secundar pe HB, sa fie schimbat cu altul de alta marca
    Mai sunt multe de spus, am verificat toate legaturile si nimic...mai ales ca inainte nu ma loveam de aceastea nivel 80, calitate oscilanta 100-50-0 pe dsf(astra) si multivisioane(HB)
    Am instalat si noul driver 2.17d si am si intrebat la ce ma va ajuta si nu am primit nici un raspuns dar nici imbunatatiri nu am observat
    Poate si intr-o anumita perioada a anului se manifesta toate acestea
    Video: Vu+Uno (HDD 80Gb) /offset 1.2 H-H/42E<=>30W;
    Optibox Gekko Cable HD
    Audio: Harman Kardon HK680+Monitor Audio B2+WD Elements Play (2Tb)

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    292
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @chris
    Salve . Eu sunt cel cu problema la SS1 de care vorbea mai sus SatAn 22 .
    Din cate scrii , se pare ca avem aceiasi problema cu placile DVB . Foarte ciudat este faptul ca pe un alt calculator ,alta antena , si alta locatie, placa mea (cu probleme) merge perfect .
    Problemele la mine apar cam pe urmatoarele canale : MCM TOP (Astra) , TMF (Astra) , Sky Prima Fila 11-19 (HB) , Euronews (HB) si altele pe care poate nu le-am incercat .
    Semnalul e bun si am incercat toate variantele posibile : Schimbarea LNC (amandoua) , Schimbare cablu , schimbare drivere (cam toate le-am incercat) , aplicatia DVB schimbata (ProgDVB, Alt-DVB, Watchtvpro) , la naiba ...am schimbat si Windowsu cu win98 si tot la fel .
    Ceea ce au in comun unele dintre canale este faptul ca sunt in jurul frecventei de 12.575 Ghz , insa nu neaparat .
    Concluzia este ca doar calculatorul poate fii problema , insa ce anume ...?
    Ar mai fii o varianta si anume : radiorelee GSM sau de alte tipuri ... insa atunci bruiajul ar trebui sa intre prin tresa cablului coaxial sau in calculator , ceea ce nu e foarte probabil fiindca am folosit cablu destul de bun (F660) caruia i-am schimbat pozitia fizica prin apartament si pe balcon.

    Am mai incercat cu un alt calculator cu acelasi tip de placa SS1 la mine acasa si rezultatul a fost o imbunatatire a calitatii , in sensul ca doar un singur canal mai facea mici figuri (MCM TOP) .
    Nu stiu ce sa mai zic ... raman totusi la calculator ca si vinovat pentru toate astea ....dar cum e posibil

    Orice sugestii sau comentarii sunt binevenite

    Toate cele bune !

  6. #6
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Romania
    Posts
    848
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ciudata manifestare
    O idee ar fi schimbarea pe un alt slot PCI care , preferabil, sa nu fie shareuit cu numic altceva,sa fie liber....

    f11

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    292
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Revin cu noutati legate de placa mea SS1 .
    Se pare ca am descoperit in sfarsit problema , dupa multe zile de cautari .

    Problema = mufa sursei ATX

    Contactele cu tensiunea de 5V (firele rosii) au devenit imperfecte in timp si s-au incalzit din cauza rezistentei de contact si a curentului mare ce trecea prin ele .Se observa pe mufa o culoare mai inchisa in jurul pinilor de 5V aceasta datorita incalzirii excesive a pinilor.
    Inlocuind sursa ATX (ajunsesem si la asta din disperare ) , am observat ca dispareau macroblocurile de pe imagine la miscarea mufei.
    La masurarea caderii de tensiune pe mufa + cablu , aveam valori de 170-250mV ceea ce e destul de mult , mai ales ca varia continuu tensiunea .

    A mai ramas un singur canal care mai are macroblocuri si scade calitatea mult , insa acesta facea figuri si pe o alta configuratie (calculator+placa) . Probabil ca mai sunt probleme , insa acestea tin de orientarea perfecta a antenei , interferentele radio cu alte echipamente .....etc.

    Oricum merg perfect toate canalele asa ca sunt fericit

    In cazul in care cineva are aceleasi simptome ca cele pe care le-am avut eu , ii sugerez sa verifice neaparat tensiunea de 5V ce ajunge pe placa de baza , fiindca se pare , placile SS1 si poate nu numai , au nevoie stricta de o tensiune cat mai apropiata de valoarea de 5V (adica presupun eu : sa nu scada sub 4.90V ) .

    Toate cele bune si sa auzim numai de probleme rezolvate

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    # 1
    Posts
    367
    Posts Thanks / Likes

    Default


  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    # 1
    Posts
    367
    Posts Thanks / Likes

    Default


 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. I****0 Log Files
    By sattronics in forum RDI - English
    Replies: 1
    Last Post: 2nd November 2006, 17:24
  2. why there are no more files for DT?
    By izibizi in forum RDI - English
    Replies: 0
    Last Post: 28th June 2006, 06:19
  3. Bin files
    By eaglenest in forum RDI - English
    Replies: 3
    Last Post: 18th December 2005, 04:41
  4. how to get HEX files
    By r0b0tnik in forum RDI - English
    Replies: 4
    Last Post: 19th July 2005, 11:19
  5. about the key files
    By eltot79 in forum RDI - English
    Replies: 0
    Last Post: 18th July 2005, 22:36

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top