Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20
  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Timisoara
    Posts
    349
    Posts Thanks / Likes

    Default issue tehnic de dupa furtuna - placa retea dm500s

    dupa furtuna de saptamana trecuta, unul din dreamboxuri refuza sa mai primeasca IP (cel 500s - e original, stiu ca asta e urmatoarea intrebare ).

    setarea manuala initiala (192.168.1.2) cauzeaza switchul sa clipeasca aiurea pe portul legat la receiver, ca si cum ar fi o eroare, in timp ce dhcp da niste setari ciudate (ip 192.168.0.0, dns & gateway la fel).

    am incercat alt cablu, am incercat alta imagine, am incercat alt router (dus dreamboxul in alta retea - exclus conflict de mac sau alte chestii, doar e original, plus ca mergea fara probleme) - aceleasi simtome

    intr-adevar, dupa furtuna, modemul upc a trebuit sa fie schimbat - ramasese blocat. ma gandesc ca ceva supratensiune a plecat pe lan, iar componenta cea mai slaba (placa de retea de la dreambox) a cedat.

    pe alte forumuri am mai gasit astfel de cazuri (ip din dhcp 192.168.0.0) - unele rezolvate cu alt cablu, altele fara continuare pe threaduri. am mai citit sugestii cu schimbarea capacitorilor din jurul placii de retea - inca nu l-am deschis sa vad daca ceva arata ciudat acolo, dar din cate vad cel putin ledul de langa placa de retea palpaie.

    intrebarea mea este daca ati mai patit asa ceva si care a fost rezolvarea. dm-ul respectiv a fost cumparat acum multi ani de la peruvision tm - intrebarea e daca e sa fie schimbat chipul (sau condensatorii, sau placa de baza) - stiti pe cineva in TM care se pricepe la 'debug' de genul?

    multam,
    coco


    Forza MILAN!

  2. #2
    nuca de cocos Mentor
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    SV.Romania
    Posts
    502
    Posts Thanks / Likes

    Post dream500 lan

    merita sa incerci sa inlocuiesti C65(220micro sau 470 micro) in functie ce ai pe placa cu un condensator 1000 micro 16v,daca tot nu merge este dus cipsetul de retea AX88796 !
    OCTAGON SF4008 4K the best receiver enigma2 , VU+ultimo 4K,Vu+solo2,Xtrend9200 , Dream500 S , Sky Star HD2 , Antena 1.8 Circulara Al motorizata, Antena 1.6 Circulara Al Fixa Lnb Twin , 2 Antene 1.2 Ofset Fe Lnb Quad , Antena 1.0 Ofset Fe Lnb Quad , Focus Sat Full HD , FreeSat TVR HD

  3. #3
    EXPERT GIGABLUE & IPTV Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    912
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cred ca un UPS de aveai nu mai deschideai acest topic

  4. #4
    nuca de cocos Mentor
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    SV.Romania
    Posts
    502
    Posts Thanks / Likes

    Post ups

    Quote Originally Posted by iooon View Post
    cred ca un UPS de aveai nu mai deschideai acest topic
    e foarte ok un UPS dar nu protejeaza cind intra prin cablu de retea telefonica sau net ! nu vb.prostii,ca de obicei
    OCTAGON SF4008 4K the best receiver enigma2 , VU+ultimo 4K,Vu+solo2,Xtrend9200 , Dream500 S , Sky Star HD2 , Antena 1.8 Circulara Al motorizata, Antena 1.6 Circulara Al Fixa Lnb Twin , 2 Antene 1.2 Ofset Fe Lnb Quad , Antena 1.0 Ofset Fe Lnb Quad , Focus Sat Full HD , FreeSat TVR HD

  5. #5
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Banat.Ro
    Posts
    2,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by coconut View Post
    e foarte ok un UPS dar nu protejeaza cind intra prin cablu de retea telefonica sau net ! nu vb.prostii,ca de obicei
    Acelasi lucru l-am patit si eu acum 4-5 saptamini.Mi s-a ars reteaua de la dream tot pe cablul de telefonie impreuna cu un modem si un router.
    Video: Vu+Uno (HDD 80Gb) /offset 1.2 H-H/42E<=>30W;
    Optibox Gekko Cable HD
    Audio: Harman Kardon HK680+Monitor Audio B2+WD Elements Play (2Tb)

  6. #6
    EXPERT GIGABLUE & IPTV Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    912
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by coconut View Post
    e foarte ok un UPS dar nu protejeaza cind intra prin cablu de retea telefonica sau net ! nu vb.prostii,ca de obicei
    moooooo esti tare.....prost,mai bine taceai din gura......dar la clona(ce poate esti)si cele 150 de posturi ce dracu sa astept de la tine

    auzi daca iti fac niste screenshot uri le bagi pe cur si in gura...sa vezi si tu cam ce inseamna un UPS

    ce useri....

  7. #7
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    564
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Este foarte putin probabil ca un traznet sa se propage prin intreg lantul: cablu ethernet sau dsl - modem/switch - router- dm500. Aproape toate echipamentele de switching au transformatoare de protectie la portul de ethernet.
    Din pacate, DM500 nu are un astfel de transformator de protectie, problema fiind in cazul asta la nivelul controller-ului de ethernet (AX88796) pe care se pare ca trebuie sa-l schimbi !

    Oricum, parerea mea este ca inainte sa intervii pe placa fa-i totusi un jtag, poate cine stie ...

    PS:schema DM500 aici .
    Last edited by val2032; 26th July 2011 at 16:16.
    There are only 10 types of people in the world: Those who understand binary and those who don't.

  8. #8
    Member Teacher
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Göteborg
    Posts
    246
    Posts Thanks / Likes

    Default geniule

    Quote Originally Posted by coconut View Post
    e foarte ok un UPS dar nu protejeaza cind intra prin cablu de retea telefonica sau net ! nu vb.prostii,ca de obicei
    De unde sti tu ca nu au intrat 300V pe priza ...volti care au prajit modemul de net de la upc care a dat cativa dintre ei mai departe pe cablul de retea?

  9. #9
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Timisoara
    Posts
    349
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ups-ul tine computerele in spate - totusi, avand in vedere frecventa furtunilor, ar trebui sa ma gandesc la un sistem de protectie general, pe toata casa.

    @marcel: modemul de la upc intra in router, care intra in switch corega, de unde intra in patch panel, ajunge in priza de langa dreambox, de unde prin cablu in dreambox. de acord cu ce zici tu, probabil asta s-a si intamplat (avand in vedere ca pe langa modem de la upc au cazut un monitor si o centrala telefonica panasonic) - ma intreb totusi cum de a trecut de atatia pasi

    @chris: cum ai rezolvat problema? chip sau toata placa de baza?

    oricum, multumesc tuturor pentru raspunsuri, vedem ce se poate face .

    p.s. in unele cazuri am citit ca problema poate fi de la sursa, am incercat si cu cea de la 500hd si are acelasi comportament


    Forza MILAN!

  10. #10
    Complicated & Antisocial Mentor
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    792
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by marcel View Post
    De unde sti tu ca nu au intrat 300V pe priza ...volti care au prajit modemul de net de la upc care a dat cativa dintre ei mai departe pe cablul de retea?
    Are dreptate @coconut, chiar daca ai un UPS, nu inseamna ca esti protejat. Spre ex, avem 2 servere fiecare cu UPS+Stabilizare de tensiune+diverse protectii, dupa furtunile recente s-au defectat porturile la routere si cele de la computere.

  11. #11
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Brasov
    Posts
    951
    Posts Thanks / Likes

    Post

    Eu am UPS care are si intrare pt linia telefonica si apoi iesire spre router. Am ups pe router, pc server si switch-uri de vreo 3 ani si e foarte bun la caderile scurte de tensiune cand normal toate s-ar restarta. Duce pana la 10 min cand cade curentul de tot.( asa e programat din constructie)...ca altfel ar duce mai mult.
    **************************************************
    ClearOS 5.2 Server, 2x Vu+
    offset 1,25m, parabola 1,50m, Focus Sat Full

  12. #12
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Banat.Ro
    Posts
    2,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cocomic View Post
    @chris: cum ai rezolvat problema? chip sau toata placa de baza?
    Nu am rezolvat inca problema, receiverul merge dar nu comunica pe retea iar la rescrierea imaginii (cand tin apasat but.power si-l bag in priza) nu-mi apare ip-ul
    Pana ajung sa-l repar am cumparat altul.
    Video: Vu+Uno (HDD 80Gb) /offset 1.2 H-H/42E<=>30W;
    Optibox Gekko Cable HD
    Audio: Harman Kardon HK680+Monitor Audio B2+WD Elements Play (2Tb)

  13. #13
    Member Teacher
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Göteborg
    Posts
    246
    Posts Thanks / Likes

    Default arde-l

    incearca cu Dreamup ala smenuit si arde-l pe serial si il rezolvi daca nu e hw distrus

  14. #14
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    schimba condensatorii de la placa de retea.ai schema mai sus.vezi printre colegii de forum daca nu se pricepe unul sa tii schimbe.daca nu poate iesi mai ieftin cu o placa noua.gasesti pe siteul ala cu vanzari de ocazie
    boy2good

  15. #15
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Timisoara
    Posts
    349
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am rescris eu imaginea pe serial si degeaba, cel putin in cazul meu.


    Forza MILAN!

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top