Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 36
  1. #1
    Drunk Shadow Teacher
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    K°benhavn Denmark
    Posts
    141
    Posts Thanks / Likes

    Default Va rog ajutor ca inebunesc!

    Cu chiu cu vai am reusit sa-mi pun pe perete antena Dolce Hd, incercand sa caut semnal cu antena in mana am prins semnal foarte bun am pus antena pe suportul de pe perete si aveam semna 80 cu 100, toate bune si frumoase cand am incercat sa strang suruburile dupa o chinuiala de 4 ore am reusit sa mentin semanlul la 80 cu 100 DAR progmaele de pe frecventa 15596 semnal 0 la fel si 12729 HD. Dupa 6 ore am zis bun lasa asa macar merg majoritatea si voi incerca sa reglez antena a doua zi ca eram prea nervos sa mai pot face ceva....si stupoare dupa ce am reusit sa strang toate suruburile sa fac antena stabila pe suport am mutat receptorul in alta camera la un televizor diferit fata de cel care am ajustato si SURPRIZA nu mai merge nimic!
    Asa ca va rog daca aveti ceva idei sa ma ajutati.
    Ce am facut pana acum...
    Am intors lnb de la pozitia standard la 17 grade
    Am schimbat cablu
    Am schimbat chiar si lnb
    PLS help
    Va multumesc anticipat!

  2. #2
    Senior Member Expert
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    S-E Romaniei
    Posts
    1,258
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Incearca din nou.Erai sigur la 39 grade est.Daca da trebuia sa intre toate programele.Cand ai finalizat strangerea suruburilor cred ai miscato putin.

  3. #3
    om fain' Expert
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Dublin
    Posts
    4,391
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by TnaRomania View Post
    Cu chiu cu vai am reusit sa-mi pun pe perete antena Dolce Hd, incercand sa caut semnal cu antena in mana am prins semnal foarte bun am pus antena pe suportul de pe perete si aveam semna 80 cu 100, toate bune si frumoase cand am incercat sa strang suruburile dupa o chinuiala de 4 ore am reusit sa mentin semanlul la 80 cu 100 DAR progmaele de pe frecventa 15596 semnal 0 la fel si 12729 HD. Dupa 6 ore am zis bun lasa asa macar merg majoritatea si voi incerca sa reglez antena a doua zi ca eram prea nervos sa mai pot face ceva....si stupoare dupa ce am reusit sa strang toate suruburile sa fac antena stabila pe suport am mutat receptorul in alta camera la un televizor diferit fata de cel care am ajustato si SURPRIZA nu mai merge nimic!
    Asa ca va rog daca aveti ceva idei sa ma ajutati.
    Ce am facut pana acum...
    Am intors lnb de la pozitia standard la 17 grade
    Am schimbat cablu
    Am schimbat chiar si lnb
    PLS help
    Va multumesc anticipat!
    Frq aia ar trebuiu sa fie 12598V
    Oricum esti pe aproape nu te da batut,ori nu ai niciun instalator profesionist in jurul tau?

  4. #4
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    in momentul in care stringi suruburile trebuie sa ramii cu ochii pe semnal, stringi cite putin fiecare surub apoi treci la urmatorul. este posibil ca daca stringi un surub prea tare antena sa se deplaseze. succesuri !

  5. #5
    om fain' Expert
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Dublin
    Posts
    4,391
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ... Si nu mai da antena jos sa prinzi semnal cu ea in mana las-o pe suport si prinde acolo semnalul !

  6. #6
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    fara sa desfaci suruburile impinge antena stinga/dreapta si sus/jos cu ochii pe semnal si vezi in care parte trebuie orientata antena.

  7. #7
    Drunk Shadow Teacher
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    K°benhavn Denmark
    Posts
    141
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Va multumesc tuturor pt ajutor mai incerc si maine ca deja toti draci m-au luat!

  8. #8
    om fain' Expert
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Dublin
    Posts
    4,391
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up

    Ei am uitat amindoi sa-ti spunem ITI TREBUIE SI MUUUUUUULTA RABDARE mai ales la inceputuri !
    succes!

  9. #9
    Senior Member Expert
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    S-E Romaniei
    Posts
    1,258
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai reusit sa montezi antena?

  10. #10
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Cluj Napoca
    Posts
    269
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Din curiozitate dupa ce ai prins semnal ,te ai uitat daca iti apare si imagine pe ceteva programe ? Daca nu ai vazut si imagine atunci sigur ai fost pe alt satelit .Posibil pe Turksat 42gr, in cazul acesta trebuie sa misti antena foarte putin la dreapta si din elevatie sa o lasi putin mai sus .
    Strong 6130 ,Strong 4401 evo, HH srt dm 2100 , 0,90 offset

  11. #11
    Silver Member Expert
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    OLTENIA
    Posts
    2,109
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @TnaRomania
    Foarte important Nu modifica nimic din parametri editabili pe stb. I-ai modificat, la revedere, nu se pot restabili decat prin introducere manuala. Stiu pe cineva care s-a chinuit 6 luni sa instaleze un Dolce HD in Franta, chemand 4-5 echipe de instalare locale, chipurile, profesioniste. Prima echipa a modificat niste parametri, iar restul i-au spus ca stb-ul este defect, desi plecase cu el functional din tara. La costat o gramada de bani si de timp distractia....

  12. #12
    TBD Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Pe ici pe colea...
    Posts
    260
    Posts Thanks / Likes

    Default

    E complicat rau...
    Iei o busola, pui antena catre 39E, daca esti in Aarhus, esti la 10E, deci o diferenta de 29 grade fata de sud... Elevatia da 21 de grade, intorci LNB-ul cu 18 grade, mai tragi de antena stanga dreapta, sus jos si gasesti tu satelitul... Semnalul e maxim in aarhus... http://www.antenesatelit.info/satfind.php
    Nu sunt instalator, dar imi mai folosesc si eu neuronul din cand in cand...
    Cat despre kaon habar nu am ce meniu de sat find are. Te descurci tu. Nu stiu cum crezi ca te pot ajuta useri din Romania... Poate doar cu sfaturi aiurea cum probabil este si asta... Bafta!
    LE: In fapt daca te uiti putin pe google map iti poti lua cu usurinta repere din apropierea locatiei tale ca sa orientezi antena catre satelit.
    Last edited by xyzzyx; 26th July 2011 at 22:30.

  13. #13
    Drunk Shadow Teacher
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    K°benhavn Denmark
    Posts
    141
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by xyzzyx View Post
    E complicat rau...
    Iei o busola, pui antena catre 39E, daca esti in Aarhus, esti la 10E, deci o diferenta de 29 grade fata de sud... Elevatia da 21 de grade, intorci LNB-ul cu 18 grade, mai tragi de antena stanga dreapta, sus jos si gasesti tu satelitul... Semnalul e maxim in aarhus... http://www.antenesatelit.info/satfind.php
    Nu sunt instalator, dar imi mai folosesc si eu neuronul din cand in cand...
    Cat despre kaon habar nu am ce meniu de sat find are. Te descurci tu. Nu stiu cum crezi ca te pot ajuta useri din Romania... Poate doar cu sfaturi aiurea cum probabil este si asta... Bafta!
    LE: In fapt daca te uiti putin pe google map iti poti lua cu usurinta repere din apropierea locatiei tale ca sa orientezi antena catre satelit.
    Va multumesc tuturor pt ajutor sa rezolvat, maine vine un istalator eu m-am saturat, m-am chinuit destul.
    Va multumesc din nou!

  14. #14
    Senior Member Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Calan
    Posts
    1,237
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In aceasta perioada Romtelefonu' face o gramada de teste....Nici eu nu am avut semnal pe canalele HD o zi si am umblat la antena de am zapacit-o.
    Posibil sa fi prins si tu acesta perioada cu semnalul aiurea...

  15. #15
    Drunk Shadow Teacher
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    K°benhavn Denmark
    Posts
    141
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Major View Post
    In aceasta perioada Romtelefonu' face o gramada de teste....Nici eu nu am avut semnal pe canalele HD o zi si am umblat la antena de am zapacit-o.
    Posibil sa fi prins si tu acesta perioada cu semnalul aiurea...
    Aha, asta explica multe, era cat pe ce sa-mi cumpar un lnb nou!
    Ms mult pt informatie!

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top