Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 5 of 5
 1. #1
  Gold Member Expert
  Join Date
  Feb 2005
  Posts
  4,738
  Posts Thanks / Likes

  Default Romtelecom: Mai vreţi IPTV şi dacă nu mai e gratis?

  Romtelecom către cteva zeci de mii de clienţi: Mai vreţi IPTV şi dacă nu mai e gratis?
  vineri, 22.07.2011

  Romtelecom, unul dintre cei mai mari furnizori de ervicii TV de pe piaţă, le-a trimis scrisori acasă tuturor clien.ţilor care folosesc gratuit ser.viciul său de televiziune prin internet (IPTV), propunndu-le ca ncepnd din luna august să treacă la un abonament cu plată, la tarife care va.riază ntre 4,9 şi 9,9 euro pe lună (fără TVA), sau să renunţe la acest pachet de servicii.

  Compania pregă.teşte astfel terenul pentru lan.sarea, n august, a unei noi oferte integrate de servicii de voce, net şi televiziune, care presupune şi rempa.che.tarea pro.gramelor TV, a precizat pentru ZF Ovi.diu Ghiman, director exe.cutiv strategie şi comercial rezidenţial al operatorului.

  Romtelecom nu a precizat cţi dintre cei 35.000 de clienţi IPTV nu plătesc n acest mo.ment pentru serviciile TV, nsă este posi.bil ca un procent semnificativ dintre utili.zatori, probabil peste 10.000, să se afle n aceas.tă situaţie. Romtelecom a lansat n de.cembrie 2009 serviciile TV furnizate prin linia de telefon de cupru şi a avut de atunci mai multe campanii de abonare prin care a oferit gratuit acest serviciu pentru clienţii care cumpărau anumite pachete de telefonie şi net fix.

  "Există şi clienţi care şi-au luat serviciul n perioada de testare sau prin oferte promoţionale şi care beneficiau gratuit de acesta pentru o anumită perioadă de timp", a declarat Ghiman.

  Oferta comercială IPTV lansată n mai 2010 de Romtelecom in.clu.dea patru abona.mente, dintre care unul - denumit iNational, era furnizat gra.tuit şi includea acces la 24 de canale TV. Celelalte abo.namente erau iVariat - 52 de posturi TV (cu tarife ntre 4,9 şi 5,9 euro pe lună, fără TVA), iStar - 62 de posturi TV (5,9 - 6,9 euro) şi iMax - 88 de posturi TV (13,9 - 15,9 euro). Pe lngă aceste abonamente, clienţii puteau activa şi extraopţiuni cu alte programe TV suplimentare.

  De luna viitoare compania va scoate din grilă abonamentul gratuit astfel că utili.zatorii trebuie fie să aleagă un abonament cu plată, fie să renunţe la serviciu. "Pentru clienţii care primesc serviciul n mod gratuit, propunerea este de a trece la un pachet plătit cu mai multe canale: iVariat de 4,9 euro / lună (fără TVA), iExtra de 6,9 euro / lună (fără TVA) sau iMaxim de 9,9 euro / lună. Conform cerinţelor legale, clienţii care nu sunt de acord cu modificarea propusă de companie pot rezilia serviciul fără penalităţi, ceea ce s-a şi comunicat clienţilor n scris". Compania nu va modifica preţurile pentru pachetul Maxim (ce va avea canale n plus), iar pachetul Variat nu se modifică pentru clienţii care au contractat deja acest pachet, potrivit Romtelecom.

  De ce acest pas, de a renunţa la gratuităţi? "Publicul din Romnia şi doreşte o mai mare varietate de canale, televiziunea rămne principalul mijloc de divertisment, dar conţinutul de calitate costă ()", spune Ghiman. El nu a precizat ct plăteşte Romtelecom pentru conţinutul TV, preciznd doar că aceste costuri sunt "semnificative".

  Romtelecom plătea taxe către furnizorii de conţinut inclusiv pentru clienţii IPTV care foloseau gratuit serviciul.

  Cum va arăta noua ofertă de servicii TV a Romtelecom? Ghiman nu a oferit detalii dect despre noua ofertă de servicii IPTV. "n cazul iVariat se menţine preţul dar se elimină un număr de canale din pachet - numărul final de canale va fi de 60. n cazul iStar, care devine iExtra, preţul se măreşte cu 1 euro / lună (fără TVA), dar se adaugă un număr de canale n pachet - număr total canale - 91. n cazul iMaxim preţul nu suferă modificări, dar se adaugă canale - număr total de posturi - 119".

  Această rempachetare reprezintă de fapt o nouă ofertă de conţinut, adaptată "nevoilor reale ale clienţilor", spune Ghiman care susţine că astfel a "crescut calitatea conţinutului inclus n pachete şi numarul de canale". Vor alege clienţii Romtelecom să meargă nainte cu serviciile IPTV, trecnd de la un abonament care nu i costa nimic la unul de minim 6,1 euro pe lună (TVA inclusă)? Ghiman se declară optimist: "Vorbim de o rempachetare, care este de fapt o nouă ofertă de conţinut ţinnd cont de analiza nevoilor clienţilor. (...) suntem ncrezători că clienţii vor alege să beneficieze n continuare de acest serviciu inovator".

  Romtelecom are peste un milion de clienţi pentru serviciile TV, cea mai mare parte (aproape 900.000) utiliznd servicii de televiziune prin satelit. Compania Romtelecom şi dispută cu UPC poziţia secundă de pe piaţa locală de televiziune. Cel mai mare jucător de pe piaţa locală de servicii TV este RCS&RDS.

  (Sursa: Ziarul Financiar )

 2. #2
  Junior Member Teacher
  Join Date
  Mar 2009
  Posts
  199
  Posts Thanks / Likes

  Arrow sal

  merg si ei la 2 capete.daca se renunta ,atunci continua cu oferta gratis.ce ar fi daca ar ramane pe piatza doar romtelecomul?100 ron/luna!

 3. #3
  Junior Member Teacher
  Join Date
  Jan 2011
  Location
  basarabia
  Posts
  177
  Posts Thanks / Likes

  Default

  la noi ,,moldtelecom,,-ul e unicul furnizor de IPTV, insa preturile.... cam 7-9 usd pentru pachetele ce includ doar tv si pina la 20 usd tv +net...deci ce parere aveti? tin sa precizez ca deocamdata grila contine max.75 programe tv .
  globo 4100c+dreambox500s 4w+0.8w+4.8e+13e+75e+90e+36e

 4. #4
  Platinum member Expert
  Join Date
  Dec 1999
  Posts
  6,932
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by iuri_md View Post
  deci ce parere aveti?
  Sunt de părere c-ar trebui sa te muti in romnia

 5. #5
  Silver Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Oct 2006
  Location
  bucuresti
  Posts
  2,482
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Este ceva tipic si folosit si de alte dth-uri "mioritice" , atragerea de clienti prin "ofertele gratuite" ca apoi sa isi impuna preturile lor
  Din pacate insa sunt multi romanii care pica in "plasa tentatiei" , ca apoi sa se planga de conditiile impuse
  In lume orice serviciu are un pret mai mic sau mai mare , NIMIC NU ESTE GRATUIT ( doar suntem capitalisti acum , nu - ai naibi comunisti stiau iei ce stiau )

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top