Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    timplar Expert
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Crişana
    Posts
    1,229
    Posts Thanks / Likes

    Default problema router wirelles

    daca cineva are urmatoarea configuratie modem speedtouch 546 +un router Huawei EchoLife HG520b folosit ca acces point pt.wirelles,rog sa-mi spuna cum a configurat huawei-ul...
    daca nu am postat unde trebuie scuze,dar ma confrunt cu urmatoarea problema prin wirelles nu ma pot conecta la dream,probabil nu l-am configurat bine sau nu merge aceasta configuratie, precizez ca si pe net abia pot iesi si nu-i stabila conexiunea....
    dm500s Vu+Zero hss1170...ş maxim şasă cai frumoşi

  2. #2
    Faithful Member Expert
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    casa cu flori, strada sperantei, la etaj...
    Posts
    1,361
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by delsat View Post
    daca cineva are urmatoarea configuratie modem speedtouch 546 +un router Huawei EchoLife HG520b folosit ca acces point pt.wirelles,rog sa-mi spuna cum a configurat huawei-ul...
    daca nu am postat unde trebuie scuze,dar ma confrunt cu urmatoarea problema prin wirelles nu ma pot conecta la dream,probabil nu l-am configurat bine sau nu merge aceasta configuratie, precizez ca si pe net abia pot iesi si nu-i stabila conexiunea....
    Conexiune pe router Huawei:
    Inainte de toate se va da un factory reset (cu o scobitoare sau un bat de chibrit 10 sec in gaura de reset) pt a se evita eventualele probleme cauzate de setari gresite.

    1: - se acceseaza router (192.168.1.1 in IE), cu user si pass admin, respectiv admin
    2: - BASIC
    - WAN SETTINGS, unde se vor introduce user si pass de la rtc
    3: - WIRELESS LAN
    - se va bifa optiunea "ENABLE"
    - la SSID se va alege numele retelei
    - broadcast ssid : yes
    - autentification type : wpa2-psk
    - encriptyon AES / key
    4: - ADVANCED
    - FIREWALL : enabled

    Daca ai nevoie de port forward (pt dream sau pc)
    5: - BASIC
    - NAT : VIRTUAL SERVER .
    Aici se va folosi optiunea rule server. De ex: rule server 2 , aplication (numele dorit, de ex dream), protocol : all sau tcp (pt dream), start port (port dorit, de ex 12000), end port (ex 12000), local ip (ip dream* ), start port (ex 12000), end port (ex 12000). Dupa care se va da click pe butonul "SUBMIT".
    * O nota proasta la acest model de Huawei e ca nu am gasit o optiune prin care sa fie atribuit Ip pe baza adresei mac, pt a fi evitate problemele cu port forward atunci cand se restarteaza router...

    Daca faci toate aceste lucruri nu ar trebui sa fie probleme. Asta presupunand ca ai conectat routerul adsl Huawei direct la linia telefonica. Daca tot sunt probleme, verifica totusi cablurile, si vezi sa ai musai filtre daca ai mai multe telefoane in casa.
    Tot ce ti-am zis e verificat... soo... succes
    Do you want to see a picture of a beautiful person? Hold up a mirror...

  3. #3
    timplar Expert
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Crişana
    Posts
    1,229
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by popamare View Post
    Conexiune pe router Huawei:


    Daca faci toate aceste lucruri nu ar trebui sa fie probleme. Asta presupunand ca ai conectat routerul adsl Huawei direct la linia telefonica. Daca tot sunt probleme, verifica totusi cablurile, si vezi sa ai musai filtre daca ai mai multe telefoane in casa.
    Tot ce ti-am zis e verificat... soo... succes
    ăăă,domnu ai cetit bine ce-am debitat io?Huawei-ul l folosesc n mod acces point dar nu reusesc să-l configurez perfect, probabil, sau nu se poate....oricum, mulţam de....răspuns...
    dm500s Vu+Zero hss1170...ş maxim şasă cai frumoşi

  4. #4
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    62
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by delsat View Post
    ăăă,domnu ai cetit bine ce-am debitat io?Huawei-ul l folosesc n mod acces point dar nu reusesc să-l configurez perfect, probabil, sau nu se poate....oricum, mulţam de....răspuns...
    Problema e ca modelul asta de router nu are port WAN (portul pe unde intra linia de internet de la un alt gateway. Este doar un modem cu server DHCP, deci capabilitati de routare.
    Asadar, daca vrei conexiune stabila de net, elimina speedtouch-ul din configuratie.
    Sau inlocuieste huaweiul cu un router wireless obisnuit.

    Bafta!

  5. #5
    Faithful Member Expert
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    casa cu flori, strada sperantei, la etaj...
    Posts
    1,361
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by delsat View Post
    ăăă,domnu ai cetit bine ce-am debitat io?Huawei-ul l folosesc n mod acces point dar nu reusesc să-l configurez perfect, probabil, sau nu se poate....oricum, mulţam de....răspuns...

    aaa, domnu, d'aia am specificat... da' doar unu' ca tine putea baga 2 adsl unu' dupa altu'

    Sooo...
    Do you want to see a picture of a beautiful person? Hold up a mirror...

  6. #6
    timplar Expert
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Crişana
    Posts
    1,229
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by popamare View Post
    aaa, domnu, d'aia am specificat... da' doar unu' ca tine putea baga 2 adsl unu' dupa altu'

    Sooo...
    are vreun rost sa-ti raspund?ai habar ce-am vrut io ,sau ai inteles cum lucra chinezu,se poate pune in mod acces point ,reusesc sa intru cu el prin wireless dar pica uneori ,oare de ce?
    ....unu ca mine...recunosc ca mis habarnist si tot ce vrei dar nu te inteleg pe tine de ce iti pui super inteleghentia cu unu ca mine...
    dm500s Vu+Zero hss1170...ş maxim şasă cai frumoşi

  7. #7
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    55
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sa inteleg ca vrei sa faci o punte intre cele 2 routere, speedtouch 546 fiind host, iar Huawei EchoLife HG520b client? Daca amandoua au incorporata functia WDS sau Bridge, una sau alta, nu conteaza, se poate. Aici ai un tutorial: http://www.drogoreanu.ro/tutorials/w...ion-system.php

  8. #8
    Faithful Member Expert
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    casa cu flori, strada sperantei, la etaj...
    Posts
    1,361
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Speedtouc-ul are wireless?
    Do you want to see a picture of a beautiful person? Hold up a mirror...

  9. #9
    timplar Expert
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Crişana
    Posts
    1,229
    Posts Thanks / Likes

    Default

    The answer given for the random question was incorrect.
    Do you want to see a picture of a beautiful person? Hold up a mirror...

  10. #10
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    caderea din cand in cand a netului se poate sa fie din cauza semnalului mai slab de la routerul principal.recomand schimbarea antenei de emisie cu una mai buna sau cauti un loc unde ai semnal mai mare la slave.daca iti permite locul tot mai bun e un cablu."wireles,wireles dar tot mai buna e sarma".citat de la un angajat romtelecom
    boy2good

  11. #11
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by popamare View Post
    aaa, domnu, d'aia am specificat... da' doar unu' ca tine putea baga 2 adsl unu' dupa altu'

    Sooo...
    si eu folosesc combinatia asta si merge fara probleme , cu mentiunea ca sint conectate printr-un switch Asus , Speedtouch are dyndns update iar Huawei are wifi , avind aceste scule , cu functionalitatile respective , de ce sa dau bani pe altele ? speedtouch e setat ca router iar huawei AP si switch

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top