Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
  1. #1
    Old Men Mentor
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    50.49/4.26
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default DTHurile românesti m-au bagat in ceatza

    am si eu o intrebare pt cunoscatori dar mai intai sa va spun care-i boala mea:
    aveam o cartela Max/Akta (mai nou) pe care o plateam de fiecare data pe un an si vedeam si eu bine mersi, de pe alte meleaguri, reclamele românesti (ca programe e cam mult zis).
    Pt asta folosind numa cartele imi cumparasem si un receptor HD Aston cu 2 amplasamente de cartele in celalalt folosind cartele TNTului francez (tot viacees).
    Dau si anul asta banii la cineva din Constanta sa prelungeasca abo si surpriza made in Romania, nu mai e Akta e Romtelecom, care nici nu prea stiu despre ce e vorba (din spusele pers respective, abia au reusit sa gaseasca pe cel care imi facuse contractul in 2005 in Bucuresti). Lucrurile se complica din ce in ce mai mult deoarece pers respectiva din Bucuresti trebuie sa rezilieze contractul (iar asta-i prin strainataturi) iar pers din Constanta sa faca alt contract. Dupa cate am inteles din noul contract trebuie luata Conserva si Cartela (pe care apoi sa mi-o trimita prin Altasib) deci dupa cate pricep eu de la distanta si de la pers respectiva, care nu este prea priceputa la ligheane, noul sistem este cam Digi adica cartele imperecheata cu Conserva. Pai eu ce mai fac cu receptorul meu HD dublu?.
    V-am plictisit destul, acum intrebarea, pt ca sunt asa nervos de nu mai ma duce nici mintea: ar merge cartele in Aston Simba cu Viacees? as putea sa cuplez cele doua receptoare impreuna? si cum? care ar fi varianta cea mai buna pt un DTH, in conditiile expuse mai sus, ca la urma urmei pot opta pt alt DTH, sau orice alta varianta este bine venita.
    mersi de sfaturi

  2. #2
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    39
    Posts Thanks / Likes

    Default dth

    DTH Akta( satelit astra 4A 4,8E ) a fost cumparat de romtelecom la fel si DTH Boom ( satelit amos2 ,amos3, 4w ).Sa inceput migrarea abonatilor akta si boom la dolce ( satelit hellas sat 2, 39E ).Va trebui sa predai cardul si ehipamentul daca il ai in custodie.
    Pai eu ce mai fac cu receptorul meu HD dublu?- il folosesti pentru TNTului francez .
    ca la urma urmei pot opta pt alt DTH, - daca nu vrei dolce mai ai variante : digi sau focus .
    dolce : http://www.romtelecom.ro/personal/tv/dolce/
    focus : http://www.focussat.ro/index.html
    digi : http://www.rcs-rds.ro/televiziune-digi-tv/satelit

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    287
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca decodotul tau suporta conax fa-ti abonament la FOCUSSAT si poti folosi linistit cartela in decodorul tau.

  4. #4
    Senior Member Expert
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    S-E Romaniei
    Posts
    1,259
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Poti opta pentru Focus daca receptorul are cititor de card universal.

  5. #5
    TBD Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Pe ici pe colea...
    Posts
    260
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ia-ti un dreambox si pune cardul de TNT in share. Iti recuperezi investitia (in functie de STB) in 1-5 ani... Si mai ai si PVR si time shifting. Dar daca iti place sa te complici, fa ce abonament vrei.

  6. #6
    Old Men Mentor
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    50.49/4.26
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am si receptoare cu sistem universal si un DM7020 si tot felul de conserve de nu mai stiu pe unde sa le mai tin, deci dupa cate pricep FOCUS ramane varianta sa bag numa cartela intr-o conserva de-a mea. dupa cate spuneti si cartela TNT ar merge pe DM7020 si cea de FOCUS, deci impreuna sa pot avea TNTul si Focus fara sa schimb cartelele din receptor.
    (Daca-i asa va rog sa-mi mai dati o info ce imagine pt DM si ce camuri sa-i bag ca nu am mai umblat la DM de vo 3-4 ani zace prin pod).
    Si bazaconia asta de Focus pe ce satelit este, ca pe situl lor scrie tot ce vrei si ce nu vrei dar numa asta nu. (sau poate nu am vazut eu)

  7. #7
    Platinum member Expert
    Join Date
    Dec 1999
    Posts
    6,931
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by antenutze View Post
    Si bazaconia asta de Focus pe ce satelit este, ca p
    e situl lor scrie tot ce vrei si ce nu vrei dar numa asta nu. (sau poate nu am vazut eu)
    Pe satelitul THOR 1W
    ----------------------------------------------

  8. #8
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    S-W RO
    Posts
    1,571
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pe DM 7020 pune ultima imagine gemini si ca emu scam cel mai nou posibil ( 3.58, 3.59 sau 3.60 ) toate mergand super cu cardul de focus si probabil si cu TNT .
    Succes !

  9. #9
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    205
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by xyzzyx View Post
    Ia-ti un dreambox si pune cardul de TNT in share. Iti recuperezi investitia (in functie de STB) in 1-5 ani... Si mai ai si PVR si time shifting. Dar daca iti place sa te complici, fa ce abonament vrei.

    cardul de TNT nu mai merge in share .

  10. #10
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Sep 2001
    Location
    unde vrei TU mo...
    Posts
    1,771
    Posts Thanks / Likes

    Question hop si eu !

    Quote Originally Posted by laur21 View Post
    Pe satelitul THOR 1W
    pana la urma crezi ca focus va rezista sub umbrela UPC direct ?
    eventual PM
    numai bine !

  11. #11
    Old Men Mentor
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    50.49/4.26
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In primul rand un grand merci pt cei care mi-au raspuns.
    chiar din primul moment m-am gandit ca poate urmatorul DTH care va fi vandut poate fi Focus, Akta a fost scanteia care a aprins focu-n DTHurile românesti, (poate Digi este mai pe picioarele lui, dar ala-i condamnat de mine din start pentru felul cum se imperechiaza) dar nu prea am de ales, daca tot vreau sa nu mai ma pricopsesc cu inca o conserva, (am deja vo 9 cred, din care 5 zac prin pod). Acu intrebarea-i: daca iau pe un an abo cum fac cu cartela daca nu iau conserva lor si o pastreaza pers care-mi face abo in tara: 1. pt a o activa, 2. pt ca sa-si faca AU, merge direct in Dream sau un rec de tip Clarck-Tech (cu multi sistem cam) sau trebuie sa am si receptorul lor (Kaon daca nu ma insel) pt aceste operatiuni.
    PS. treaba cu share nu prea ma pasioneaza, nu ca as fi vre-un sfant dar ma gandeam ca numa asa pot rezista si ei, cu toate ca acu mi-am cam schimbat parerea. si ar mai fi o problema de ordin tehnic (pe care n-o mai expun acu).
    revin cu intrebarea daca exista vo modalitate sa cuplez 2 conserve cu sisteme si cartele diferite la acelasi TV, si cum?

  12. #12
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    21
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by antenutze View Post
    In primul rand un grand merci pt cei care mi-au raspuns.
    chiar din primul moment m-am gandit ca poate urmatorul DTH care va fi vandut poate fi Focus, Akta a fost scanteia care a aprins focu-n DTHurile românesti, (poate Digi este mai pe picioarele lui, dar ala-i condamnat de mine din start pentru felul cum se imperechiaza) dar nu prea am de ales, daca tot vreau sa nu mai ma pricopsesc cu inca o conserva, (am deja vo 9 cred, din care 5 zac prin pod). Acu intrebarea-i: daca iau pe un an abo cum fac cu cartela daca nu iau conserva lor si o pastreaza pers care-mi face abo in tara: 1. pt a o activa, 2. pt ca sa-si faca AU, merge direct in Dream sau un rec de tip Clarck-Tech (cu multi sistem cam) sau trebuie sa am si receptorul lor (Kaon daca nu ma insel) pt aceste operatiuni.
    PS. treaba cu share nu prea ma pasioneaza, nu ca as fi vre-un sfant dar ma gandeam ca numa asa pot rezista si ei, cu toate ca acu mi-am cam schimbat parerea. si ar mai fi o problema de ordin tehnic (pe care n-o mai expun acu).
    revin cu intrebarea daca exista vo modalitate sa cuplez 2 conserve cu sisteme si cartele diferite la acelasi TV, si cum?
    se poate, fiecare conserva cu iesirea ei video (hdmi, scart, etc), in corespondentul de la tv, apoi din setarile tv-ului, selectezi care receiver vrei sa-l folosesti.

  13. #13
    Senior Member Expert
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    S-E Romaniei
    Posts
    1,259
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu folosesc 4 receptoare cu sisteme de criptare diferite pe acelasi televizor.

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Weissenburg
    Posts
    424
    Posts Thanks / Likes

    Default Cu boxul tau DM7xxx

    Quote Originally Posted by antenutze View Post
    ... daca tot vreau sa nu mai ma pricopsesc cu inca o conserva... cum fac cu cartela daca nu iau conserva lor ...?
    Asa cum ti-a spus deja @barghy, cu Scam 3.58 [sau mai nou] FocusSat functioneaza foarte bine si face update lunar foarte usor. S-ar putea sa ai o mica problema cu PIN-ul pentru programele ... deocheate, dar exista si pentru asta solutie, aici pe forum. Daca totusi vrei sa ... share, folosesti Cccam pentru share si Scam pentru update.
    Succes.
    Amiko Alien + 1,15 Al [13E-4,8E-0,8V] pe suport TRIAX + Kathrein CAS60 [5V] + 40"HD Blaupunkt + 43"UHD LG

  15. #15
    Old Men Mentor
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    50.49/4.26
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Angry

    Quote Originally Posted by luciand1956 View Post
    Eu folosesc 4 receptoare cu sisteme de criptare diferite pe acelasi televizor.
    sa inteleg cu aceiasi metoda de mai sus, adica cu schimbare intrare TV HDMI sau Scart.
    Mersi la comunitatea RDI si numa bine dar tot rushinika la Romtelekom/ Akta care si-au batut joc de clientii vechi pt ca nu este admis sa nu poti continua un contract din 2005 in aceleasi conditii, in fine se pare ca in Romanika se poate orice

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top