Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
  1. #1
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    3,358
    Posts Thanks / Likes

    Default Dlink Dir-615 solutie ?

    Am ca Router Dlink Dir-615 si am urmatoarea problema :

    Daca pun pe unul dintre dreamboxuri o linie C (de la serveru meu ) gen C: DNS port user pass si nu cu C: ip intern port user pass nu imi vad serveru online , daca schimb pe Ip intern (192.168.0.1xx ) imediat apar online . Stie cineva cum remediez aceasta problema ?
    mersi !

  2. #2
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    in mod normal ar trebui sa mearga si cu dns , doar daca cumva nu e editat bine hostul in linia C sau nu e actualizat IP la host

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Reghin, Mures
    Posts
    143
    Posts Thanks / Likes

    Default Salut

    Cel mai probabil nu ai facut forward la portul de CCCam din reteaua externa spre cea interna.

    Verifica asta si configureaza portul de pe interfata WAN sa faca froward la ip si portul corespondent de pe dream. Pe urma o sa mearga.

    Bafta si numai bine!
    Dm800SE,Opticum Dm3800, Inverto Black Ultra /0.9 Offset Fe, 1.2 TRIAX/Al

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Posts
    344
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si toti ceilalti clienti sunt conectati? fa un update de DNS manual...
    This post has been edited 86 times; Last edited by bmv_mihai; Today at 19:61..

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Bj
    Posts
    129
    Posts Thanks / Likes

    Default

    port forward si pt dm client

  6. #6
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    3,358
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pt ceilalti clienti sant online ...doar din reteaua interna nu merge cu DNS ...linia e corecta ...

  7. #7
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    520
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by miloo View Post
    Pt ceilalti clienti sant online ...doar din reteaua interna nu merge cu DNS ...linia e corecta ...
    Dupa cunostintele mele nici nu o sa mearga ca un" host " nu se conecteaza niciodata pe un ip intern ci doar pe ip-uri diferite date de un provider.
    Ori te duci pe doua ip-uri interne intre doua dreamuri sau doua hosturi diferite pe aceeasi ip de provider.. Bafta...

  8. #8
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    3,358
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gilboa View Post
    Dupa cunostintele mele nici nu o sa mearga ca un" host " nu se conecteaza niciodata pe un ip intern ci doar pe ip-uri diferite date de un provider.
    Ori te duci pe doua ip-uri interne intre doua dreamuri sau doua hosturi diferite pe aceeasi ip de provider.. Bafta...
    Tin sa nu iti dau dreptatate ...problema nu o aveam inainte cand aveam alt internet provider si implicit alt router ,deci tind sa cred ca e o chichitza in router ce trebuie setata !

  9. #9
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    520
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da sunt cazuri cand ai setat ca ip intern la dream dat de un provider si ai ip static...

  10. #10
    Faithful Member Expert
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    casa cu flori, strada sperantei, la etaj...
    Posts
    1,361
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Stai linistit ca de ex nici la mine nu merge pe un router Asus. Doar ca eu nu mi-am batut capul. Totusi, incearca sa faci o linie noua, cu user si pass noi, cu hostul dorit de tine, fara ca in prealabil sa fi fost puse cu ip local. Si, inainte sa le bagi, sa stergi linia veche.

    Bafta
    Do you want to see a picture of a beautiful person? Hold up a mirror...

  11. #11
    Unemployed Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    BeneluX
    Posts
    1,329
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by miloo View Post
    Am ca Router Dlink Dir-615 si am urmatoarea problema :

    Daca pun pe unul dintre dreamboxuri o linie C (de la serveru meu ) gen C: DNS port user pass si nu cu C: ip intern port user pass nu imi vad serveru online , daca schimb pe Ip intern (192.168.0.1xx ) imediat apar online . Stie cineva cum remediez aceasta problema ?
    mersi !
    De ce trebuie sa te conectezi la linie cu DNS in retea locala? E mai simplu cu IP intern. Doar daca nu ai serverul acasa ai nevoie de dns la al doilea dreambox.
    Cu dreamul ala poti iesi pe net? Poate nu ai setat dns de la provider in dreambox ( /etc/hosts parca era, nu mai stiu sigur si nu sunt acasa ca sa pot verifica)
    baFTA
    un server câteva receivere si ceva pasiune...

  12. #12
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    564
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ce dns-uri iti rezolva linia? schimba dns-urile , pune unele externe, nu 192.168.1.1(in cazul ca asta e routerul) la client.
    There are only 10 types of people in the world: Those who understand binary and those who don't.

  13. #13
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Romania
    Posts
    2,782
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cristinel View Post
    De ce trebuie sa te conectezi la linie cu DNS in retea locala? E mai simplu cu IP intern. Doar daca nu ai serverul acasa ai nevoie de dns la al doilea dreambox.
    Cu dreamul ala poti iesi pe net? Poate nu ai setat dns de la provider in dreambox ( /etc/hosts parca era, nu mai stiu sigur si nu sunt acasa ca sa pot verifica)
    baFTA
    DNS-uri se schimba din /etc/resolv.conf .. o sa ai niste linii de gen : nameserver xx.xx.xx.xx ! pune k dns 1 8.8.8.8 si dns2 8.8.4.4 si merge.
    Cand esti mort , nu stii ca esti mort . E greu doar pentru ceilalti !
    La fel si cand esti prost ...
    __________________________________________________ _____________________________________________


  14. #14
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,388
    Posts Thanks / Likes

    Default

    De regula in reteaua locala nu se pune dns la liniile C pe boxe de tip client.
    Cu Ip local se conecteaza imediat.
    Dar merge si cu dns, intradevar se conecteaza mai greu, trebuia sa asteptat ceva timp, sau dat restart la cccam dupa reboot.
    Nu am setat nimic extra in router. Imi este cunoscut acest fenomen pentru ca am mai dat si eu cadou cate dreamb*x cu linia mea...Normal ca trebuia sa testez daca functioneaza linia mea cu dns, nu Ip local

  15. #15
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    3,358
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by armandino View Post
    DNS-uri se schimba din /etc/resolv.conf .. o sa ai niste linii de gen : nameserver xx.xx.xx.xx ! pune k dns 1 8.8.8.8 si dns2 8.8.4.4 si merge.
    Asta trebuie facut in server sau in dreamboxu cu pricina ?

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top