Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    GOLAN Expert
    Join Date
    May 2008
    Posts
    2,366
    Posts Thanks / Likes

    Default Erroare Opticum 4000C

    Salut!
    Ma poate ajuta cineva cu o informatie?
    Am o problema cu un receptor Opticum...
    Nu mai porneste ... si se comporta asa :



    Clipeste alternativ LED-ul ...

    stie cineva ce poate fi ?
    #N# ( : EU sînt ca şi tine ... inventez.eu ...sînt de fapt chiar TU : )

    Stii, am fost crescuţi să credem că toţi sunt egali, că nu eşti mai bun decât altcineva.
    Bineînţeles că asta e o minciună.
    Unii sunt mai buni decât alţii şi cei ce recunosc ce-i face mai buni şi învaţă să exploateze asta, sunt cei ce reuşesc.

  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    basarabia
    Posts
    177
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Nanok® View Post
    Salut!
    Ma poate ajuta cineva cu o informatie?
    Am o problema cu un receptor Opticum...
    Nu mai porneste ... si se comporta asa :



    Clipeste alternativ LED-ul ...

    stie cineva ce poate fi ?
    ai schimbat cumva softul? fa-i back-up!
    globo 4100c+dreambox500s 4w+0.8w+4.8e+13e+75e+90e+36e

  3. #3
    GOLAN Expert
    Join Date
    May 2008
    Posts
    2,366
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu am schimbat nimic ... cred ca la scos fiimea din priza ...si probabil ca sa ars ceva la partea de alimentare ... Am sa incerc sa fac un flash ... sa vad daca am pe undeva cablu ....
    sper sa mearga ..
    #N# ( : EU sînt ca şi tine ... inventez.eu ...sînt de fapt chiar TU : )

    Stii, am fost crescuţi să credem că toţi sunt egali, că nu eşti mai bun decât altcineva.
    Bineînţeles că asta e o minciună.
    Unii sunt mai buni decât alţii şi cei ce recunosc ce-i face mai buni şi învaţă să exploateze asta, sunt cei ce reuşesc.

  4. #4
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    basarabia
    Posts
    177
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Nanok® View Post
    nu am schimbat nimic ... cred ca la scos fiimea din priza ...si probabil ca sa ars ceva la partea de alimentare ... Am sa incerc sa fac un flash ... sa vad daca am pe undeva cablu ....
    sper sa mearga ..
    baga in el softul 1.2.85 emu
    cu upgrade by soirnet prin cablu null-modem
    globo 4100c+dreambox500s 4w+0.8w+4.8e+13e+75e+90e+36e

  5. #5
    GOLAN Expert
    Join Date
    May 2008
    Posts
    2,366
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by iuri_md View Post
    baga in el softul 1.2.85 emu
    cu upgrade by soirnet prin cablu null-modem
    Multumesc pentru informatie .. !

    am incercat sa il conectez la serial prin null-modem .. si primesc urmatoarea eroare in

    Open Serial Port..
    Sync to serial port..
    Target not connect or target is error status!
    o sa incerc maine cu alt cablu pentru aveam doua cabluri ... si nu mai stiu daca asta este cel cu care faceam ubdate da DM500 ...
    multumesc!
    #N# ( : EU sînt ca şi tine ... inventez.eu ...sînt de fapt chiar TU : )

    Stii, am fost crescuţi să credem că toţi sunt egali, că nu eşti mai bun decât altcineva.
    Bineînţeles că asta e o minciună.
    Unii sunt mai buni decât alţii şi cei ce recunosc ce-i face mai buni şi învaţă să exploateze asta, sunt cei ce reuşesc.

  6. #6
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    672
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Nanok® View Post
    Multumesc pentru informatie .. !

    am incercat sa il conectez la serial prin null-modem .. si primesc urmatoarea eroare in


    o sa incerc maine cu alt cablu pentru aveam doua cabluri ... si nu mai stiu daca asta este cel cu care faceam ubdate da DM500 ...
    multumesc!
    Desfa capacul, nu cumva vreun condenzator este unflat in modulul de alimentare?

  7. #7
    Om ... cu farfurie ! Expert
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Undeva in Oltenia ... de sub munte !HOREZU!
    Posts
    1,301
    Posts Thanks / Likes

    Post

    Partea de alimentare ... (condensatorii s-au dus - umflat) cu siguranta !
    Este partea slaba la receptoarele Opticum !

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    432
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sal. Ai gasit vre-o rezolvare ? Aceiasi problema o am si eu cu un Opticum 4100C pe care il foloseam pe programele FTA de pe ASTRA si pe care l-am gasit aseara facand exact asa cum face al tau in videoclip (ledul rosu palpaie intermitent). M-am uitat la condesatori si nu sunt umflati i-am masurat si nu sunt nici in scurt

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    432
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am reusit sa-l rezolv schimband circuitul integrat DMQ265 + dioda de langa el (echivalent pt. ea este 1N4007) si dioda zener de 12V. Acum totul este OK. Sper sa te ajute !

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top