Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Romania
    Posts
    67
    Posts Thanks / Likes

    Default Comag SL 55 , probleme upload software

    Incerc de ceva vreme sa actualizez softul la un SL 55 dar nu reusesc.
    In how to se zice ca trebuie sa fie receptorul in standby , sa rulez aplicatia ptr upload si sa apas START dupa ce in prealabil conectez receptorul la calcultaor pe portul serial cu un cablu nullmodem 2->3 , 3->2 , 5->5.
    Cu toate ca realizez aceste lucruri corect nu pot sa fac upload-ul di nu stiu de ce .
    Am deschis un Hyperterminal avand receptorul in standby.In momentul in care am apasat butonul power si receptorul a inceput sa booteze sa incarce aplicatia si toate cele in Hyperterminal se desfasurau niste string-uri cu referire la stare receptorului , ce este incarcat intr-un moment dat , checksum-uri etc.


    Deci , UNDE GRESESC ?

    Ce trebuie sa fac sa imi pot schimba softul ?

    Ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi ?

    Va multumesc anticipat ,

    Cu respect

    Aygun

  2. #2
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default In general ...

    In general , receptoarele care folosesc Hyperterminal-ul ca program de comunicatie , au in meniu o rubrica de update soft si/sau get keys ! poate-i la fel si la tine ! Daca este asa ... atunci lansezi din meniu functia de update si de pe PC send file !

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    117
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pt upload sau download de soft setings iti trebuie un loader specializat pe marca receptorului.incearca starsat loader sau loaderul 5815.eu la porty1 care e clona lui comag sl 55 mi-a mers.daca nute descurci ti-l trimit eu are 95-100k.bafta
    DM 800HD sat+cable,DM 500 ,Humax 5400,SS2 Rev2.3,SS2 USB,,Nokia DBOX2 SAT+CABLE,Strong 6125,Philips DSX 6072, primafocus1.8m, Inverto 0.3 db

  4. #4
    Member Mentor
    Join Date
    May 2003
    Location
    Pays basque Eskual herria
    Posts
    977
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da vio pe mine ma intereseaza pentru un porty II daca ai tot tacimul firm cu loader mrci in avans itzi dau pm cu mailul meu!

  5. #5
    Member Mentor
    Join Date
    May 2003
    Location
    Pays basque Eskual herria
    Posts
    977
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @Vio mai uitat ai pm!

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    117
    Posts Thanks / Likes

    Default

    porty2 nu e acelasi cu porty1 si nici clona lui sl55 comag.din pacate nu e nici un patch pt el.nu am cum sa te ajut, eu am avut un porty1 la care i-am pus patch de comag si functiona perfect.mai incearca pe forumurile engleze caci lidl l-a vindut masiv in anglia si irlanda,al meu de acolo venea.
    DM 800HD sat+cable,DM 500 ,Humax 5400,SS2 Rev2.3,SS2 USB,,Nokia DBOX2 SAT+CABLE,Strong 6125,Philips DSX 6072, primafocus1.8m, Inverto 0.3 db

  7. #7
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Dublin, Irlanda
    Posts
    693
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pentru Comag SL55 aveti aici un forum complet:

    http://upload.grupocomag.com/index.p...y=COMAG%20SL55

    ai nevoie de STB5518 pe care il descarci (fisier zip sau rar) si executi operatia de decomprimare.

    apoi daca nu ai mai modificat software-ul pana acum atunci instaleaza prima data "All10" sau "All13" si abia apoi "All24" care este ultimul patch.

    ALL_24.zip

    in http://upload.grupocomag.com/index.p...SL55/FIRMWARES

    procedura desi simpla uneori receiverul nu urmeaza instructiunile date.

    am incercat de 20 de ori pana am reusit prima data (fara a pati nimic receiverul).

    - opresti receiverul de la intrerupatorul din spate
    - conectezi cu cablu null-modem intre PC si receiver
    - pregatesti STB 5518 si alegi patchul de instalat "All10", "All13" sau dupa caz "All24"
    - pornesti receivrul de la intrerupatorul din spate
    - apesti start in programul de instalare
    - apesi pe butonul de start din fata receptorului
    - ar trebui sa incepe sa incarce patch-ul si asta se vede atat pe ecranul PC-ului ca incep benzile albastre de progress sa se inmulteasca, iar pe ecranul receiverului apar numere cu A001 pana la D999 si apoi se desfasoara in sens invers.
    - la final se opreste si porneste din nou receptorul.
    - ar trebui sa functioneze OK acum.


    din pacate pentru Porty I sau II nu stiu software disponibil.

    alte site-uri sunt:
    http://comagsl55.tripod.com/

    http://sat.connect.gi/

    http://com2.runboard.com/bcomagsl55

    sper ca ajuta.

    vasile

  8. #8
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Dublin, Irlanda
    Posts
    693
    Posts Thanks / Likes

    Default

    acum am o problema:

    vreau sa introduc noul soft care are incluse ultimele deschideri spaniole pe astra19, etc.


    imi apare o eroare: E011 - care conform celor spanioli este

    E011 - error, DVB_DVB_READ_ERROR

    sunt conectat de la laptop cu un cablu converter USB la serial, si apoil a receiver cu un cablu null-modem.

    are asta vreo vina?

    multumesc.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Zenega Receiver Upload Software
    By rnsundar in forum RDI - English
    Replies: 4
    Last Post: 27th September 2007, 19:46
  2. Comag SL55 Help
    By soporan_emil in forum SD Receivers
    Replies: 1
    Last Post: 11th April 2006, 16:36
  3. Help for Comag FTA 2CI
    By miccia in forum RDI - English
    Replies: 0
    Last Post: 18th March 2006, 22:51
  4. patch comag dvb fta 310 ota???
    By gogi in forum SD Receivers
    Replies: 1
    Last Post: 13th September 2005, 20:00
  5. comag sl55
    By vasiletina in forum SD Receivers
    Replies: 0
    Last Post: 31st December 2004, 17:39

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top