Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    168
    Posts Thanks / Likes

    Default dream DM500s problema !

    Salut !

    De ceva timp incoace ORICE as face la Communication Setup din cei 4 parametrii tot timpul am doi pe rosu:
    IP: 192.168.1.2 [rosu]
    Netmask: 255.255.255.255 [rosu]
    Namserver: 192.168.1.1 [verde]
    Gateway: 192.168.1.1 [verde]

    IP si Netmask tot timpul sunt pe rosu !
    Care e problema ? ce e de facut ? in afara sa il arunc de la etaj !
    L-am resetat, l-am pus pe DHCP, i-am pus diferite imagini, i-am dat Factory defaults ,orice, orice as face primii doi parametrii nu trec pe verde

    CristianTM.

  2. #2
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Brasov
    Posts
    951
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Dezactiveaza DHCP si pune manual. Pune IP 192.168.1.100 de ex si subnet 255.255.255.0
    **************************************************
    ClearOS 5.2 Server, 2x Vu+
    offset 1,25m, parabola 1,50m, Focus Sat Full

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Germania
    Posts
    128
    Posts Thanks / Likes

    Default

    sall. bifeaza DHCP si pe memorare si ai rezolvat probema.nb

  4. #4
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    aproape de tine...
    Posts
    909
    Posts Thanks / Likes

    Arrow

    Conteaza ca la teste este rosu, daca reteaua functioneaza ?
    Si la mine la imaginea actuala, ultimele doua "sint pe rosu", insa reteaua functioneaza impecabil. Nu vad cu ce deranjeaza ce afiseaza acel test, din moment ce receptorul se leaga bine de retea.


    Notă: Vizionarea programelor Pay TV fără un abonament valabil este ilegală
    Discuţiile purtate si fişierele disponibile aici sunt n scop experimental şi educaţional !

  5. #5
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    netmask tot timpul trebuie sa fie 255.255.255.0 , si incearca alt IP , de exemplu 192.168.1.40

  6. #6
    Unemployed Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    BeneluX
    Posts
    1,329
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by CristianTM View Post
    Salut !

    De ceva timp incoace ORICE as face la Communication Setup din cei 4 parametrii tot timpul am doi pe rosu:
    IP: 192.168.1.2 [rosu]
    Netmask: 255.255.255.255 [rosu]
    Namserver: 192.168.1.1 [verde]
    Gateway: 192.168.1.1 [verde]

    IP si Netmask tot timpul sunt pe rosu !
    Care e problema ? ce e de facut ? in afara sa il arunc de la etaj !
    L-am resetat, l-am pus pe DHCP, i-am pus diferite imagini, i-am dat Factory defaults ,orice, orice as face primii doi parametrii nu trec pe verde

    CristianTM.
    Daca nu merge niciuna din incercarile de mai sus, incearca sa schimbi cablul de retea ( sau locul in switch/router), se poate sa ai ceva contact imperfect

    baFTA
    un server cteva receivere si ceva pasiune...

  7. #7
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Aceeasi prb. o am si eu in prezent si am ajuns la concluzia tragica : Defectiune partiala dm
    Pot iesi afara pe net/downloada , insa nu pot vedea clientii cu cccam.info 1.1 doar serverele
    Initial am crezut ca este de la router , insa si cu routerul vechi tot asa se manifesta ca la CristianTM , deci orice tentativa as mai face = 0 ( am facut destule ca si CristianTM , upgrade de firmware router, imagini dm, cu/fara dhcp activat router/dm s.a )
    Pe aceasta cale ca sa numai deschid si eu alt thread cu aceeasi problema , AM O RUGAMINTE LA TOTI CEI CARE AU LINIE CU - MARIO08 - SA NU MA STEARGA DACA VOI APAREA OFF LA EI DIN CAUZA CELOR DE MAI SUS CU MULTUMIRILE DE RIGOARE
    Voi incerca varianta cu cei 3 condesatori intai si daca nici asa nu vrea , voi fii nevoit sa imi cumpar alt dm

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    168
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by lupull View Post
    Voi incerca varianta cu cei 3 condesatori intai si daca nici asa nu vrea , voi fii nevoit sa imi cumpar alt dm
    Zi-mi si mie te rog despre ce condensatori e vorba ?
    Ideea este ca si la mine a functionat perfect si dintr-o data primele doua nu mai trec pe rosu, IN PLUS nu pot sa fac FTP de pe nici un calculator din casa (nu conteaza ce sist de operare e, daca e router sau switch) decat cu cablu direct legat la Dream.

    CristianTM.

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    168
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Dupa schimbarea condensatorilor, merge de zbarnaie ! Am ftp rapid, am transfer de canale rapid, totul a revenit cum era candva ...

    Multumiri #lupull.

    CristianTM.

  10. #10
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    copy paste alt site :

    ,, no more network or network led blink

    change C23 and C27 with 10UF 25V Tantal and C65 with 220UF 16V
    be careful polarity ''

  11. #11
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    alt copy paste :

    '' The Slow Network Issue
    The Problem:
    The DM500 is not particulary famous for it's recording and playback abilities on an
    external mounted harddisk so don't expect miracles. But this doesn't mean it isn't
    possible to record and playback your favorite show. Always bare in mind that sending
    a high bitrate DVB stream over your network places a high demand on your network infrastructure.
    This has to be in a perfect condition for recording to work as suspected.
    A lot of users reported problems with network troughput, resulting in visible artefacts and crippeled
    playback and recording. Most of these issues have to do with bad network cabling, bad HUB's or
    network switches, slow external harddisk/PC's/NAS/SAN Arrays etc.
    Also important are the buffer settings, the used network protocols (i.e. SAMBA, CIFS, NFS etc.),
    and the used image.
    The forums are full of possible solutions, and I advice to try these solutions first, before opening
    the case of your dreambox. 90% of these problems dissappear after correct software tweaking and tuning.
    How to do this is outside of this documents scope. Please refer to the sattelite forums for more information
    on these
    subjects
    The remaining 10% has a problem.
    And lucky you there is a fix
    The Cause:
    The DM500 is equipped with a 10/100MBit ethernet interface. This interface consists of 1 chip on the
    mainboard
    and a couple of surrounding components. (on the bottom left hand of the board).
    This chip handles the network connection, and (low level) traffic management. Mostly this is an ASIX
    AX88796.
    This chip needs the surrounding components to function correctly.
    Recently a discovery was made that 3 surrounding capacitors did not quite meet the specifications given
    by the manufacturer
    of the network chip.
    First of all there is a capacitor of 33uF/16V just above the chip (on the right side). This capacitor serves as
    a current buffer
    for the ASIX and makes sure that sudden short high current demands can be handled propertly, without
    the voltage dropping
    too low for this chip to operate. You have to understand that network cabling can be very long, so it takes
    a lot of energy to
    send a signal over these wires. If this energy cannot be delivered in a very short time, network problems
    can arrise.
    The discoverer of this mod found a value of 220uF/16v (Low Impedance/ESR!) better then the standard
    33uF. With a bigger buffer,
    the chance of power problems are minimized. I totally agree with him.
    Then there are 2 VERY SMALL SMD capacitors just above the network chip. The function of these
    capacitors is not totally clear to me,
    but also have to do with delivering sufficient energy to the network. Luckely these SMD capacitors can
    stay in place, and only need a
    'backpack' of 2 parallel capacitors.
    The Solution:
    - Replace capacitor C65 (33uF/16V) (the 'big' one) by a 220uF/16V Low Impedance/ESR type.
    - Solder a 4,7 uF/16V TENTAL! capacitor in parallel with C17. Watch the polarisation!
    - Solder a 4,7 uF/16V TENTAL! capacitor in parallel with C23. Watch the polarisation!
    Use a temperature of about 350 degrees celcius, and a very small tip! Especially C17 an C23 are very
    small! ''

  12. #12
    EXPERT GIGABLUE & IPTV Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    912
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by CristianTM View Post
    totul a revenit cum era candva ...

    CristianTM.
    eu as spune mai exact.........totul merge cum nu a mers niciodata

  13. #13
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    aproape de tine...
    Posts
    909
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by lupull View Post
    ........................
    Pot iesi afara pe net/downloada , insa nu pot vedea clientii cu cccam.info 1.1 doar serverele
    .............................
    Host neupdatat sau port inchis, in acest caz dm nu are nimic !


    Notă: Vizionarea programelor Pay TV fără un abonament valabil este ilegală
    Discuţiile purtate si fişierele disponibile aici sunt n scop experimental şi educaţional !

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top