Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    142
    Posts Thanks / Likes

    Default diseq 4/1 ajutor!

    salutare,

    se dau:

    1 DM500 S clona
    1 parabolica cu 2 lnb-uri (13+19.2) fixa
    1 parabolica pe 0,8W fixa
    1 parabolica cu motor Stab HH120

    1 diseq 2.0 4/1

    imi explicati si mie va rog ce setari trebuiesc facute in DM ca totul sa functioneze...
    mentionez ca am selectat in Satellite Configuration al DM-ului optiunea ''many satellites via diseq rotor'' si am setat lnb-urile in functie de intrarea in diseq-ul 4/1.

    ce se intampla:

    este o aiureala de nu mai inteleg nimic, cateodata antena fixa de pe 0.8W este ok, primeste semnal, mut pe 19.2E am si acolo semnal, motorul cateodata incearca sa se mute pe un anumit satelit comandat de mine ,ajunge pe satelitul respectiv dar nu este suficient semnal..etc etc ete

    va rog sa-mi spuneti care sunteti in situatia mea cum ati reusit voi sa faceti sa functioneze o asemenea configurare!

    mersi de eventualele raspunsuri!
    Last edited by multimedia; 29th May 2011 at 14:30.
    DM500+DM800 si nimic mai mult

  2. #2
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    39
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by multimedia View Post
    salutare,

    se dau:

    1 DM500 S clona
    1 parabolica cu 2 lnb-uri (13+19.2) fixa
    1 parabolica pe 0,8W fixa
    1 parabolica cu motor Stab HH120

    1 diseq 2.0 4/1

    imi explicati si mie va rog ce setari trebuiesc facute in DM ca totul sa functioneze...
    mentionez ca am selectat in Satellite Configuration al DM-ului optiunea ''many satellites via diseq rotor'' si am setat lnb-urile in functie de intrarea in diseq-ul 4/1.

    ce se intampla:

    este o aiureala de nu mai inteleg nimic, cateodata antena fixa de pe 0.8W este ok, primeste semnal, mut pe 19.2E am si acolo semnal, motorul cateodata incearca sa se mute pe un anumit satelit comandat de mine ,ajunge pe satelitul respectiv dar nu este suficient semnal..etc etc ete

    va rog sa-mi spuneti care sunteti in situatia mea cum ati reusit voi sa faceti sa functioneze o asemenea configurare!

    mersi de eventualele raspunsuri!
    Daca foloseti motor nu poti pune la el lnb dublu canu prea poti regla antena cu el si numai te incurca,daca folosesti lnb dublu nu poti folosi motor asta trb sa fie fixa ex:thor-amos,thor-sirius,astra-hotbird asta depinde de distanta {gradatia}intre cele doua lnb uri ,daca lnb e fix sunt 2 tipuri de 6grade si mai rar de 3 grade daca folosesti antena fixa cu lnb dublu la un singur receptor iti mai trb un diseq http://www.elstar.ro/shop_image/prod...f3c5601531.jpg .scuze de la moderatori ptr reclama

  3. #3
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    39
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by bubu27bb View Post
    Daca foloseti motor nu poti pune la el lnb dublu canu prea poti regla antena cu el si numai te incurca,daca folosesti lnb dublu nu poti folosi motor asta trb sa fie fixa ex:thor-amos,thor-sirius,astra-hotbird asta depinde de distanta {gradatia}intre cele doua lnb uri ,daca lnb e fix sunt 2 tipuri de 6grade si mai rar de 3 grade daca folosesti antena fixa cu lnb dublu la un singur receptor iti mai trb un diseq http://www.elstar.ro/shop_image/prod...f3c5601531.jpg .scuze de la moderatori ptr reclama
    deci orice conf sa fie in dream nu le poti folosi pe toate odata ,sau motor cu un singur lnb sau diseq-ul cu lnb dublu dar fix,parerea mea,astept pareri si de la alti

  4. #4
    ˇsoy madridista! Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Regatul Unit
    Posts
    937
    Posts Thanks / Likes

    Default

    toate cele 3 antene sa fie fixate pe satelitii pe care ii doresti. in receptor setezi: DISEqC A/B/C/D.

    motorul ori il folosesti pentru a muta antena de pe un satelit pe altul si atunci pui "diseqc via motor" sau lasi antena fixata pe un satelit si atunci faci ce am zis mai sus (in acest caz motorul nu-si mai are rostul).

    nu merge sistemul 2 antene fixe si 1 cu motor in sistemul "diseqc via motor".
    "Lumea este condusa de cu totul alte persoane decat cele pe care le vad neinitiatii" - Benjamin Disraeli

  5. #5
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    avind o antena cu motor care mai este rostul celorlalte doua ? pe banii care i-ai dat pe trei antene i-ti luai una mai mare.

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    142
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by iezuit777 View Post
    toate cele 3 antene sa fie fixate pe satelitii pe care ii doresti. in receptor setezi: DISEqC A/B/C/D.

    motorul ori il folosesti pentru a muta antena de pe un satelit pe altul si atunci pui "diseqc via motor" sau lasi antena fixata pe un satelit si atunci faci ce am zis mai sus (in acest caz motorul nu-si mai are rostul).

    nu merge sistemul 2 antene fixe si 1 cu motor in sistemul "diseqc via motor".
    am inteles, deci nu merge sa pui antena via motor si 2 fixe pe un switch diseq!
    am incercat insa optiunea ''4 satellites via diseq A B C D'' in DM si am o aiureala maxima, am semnal pe 0.8W, pe 13E nu am deloc, pe 19.2E am semnal dar insuficient... am schimbat 2 diseq-uri, ce-i adevarat no name si tot cam aceleasi probleme asemanatoare! am vazut pe forum ca este apreciat diseq-ul spaun! am zis sa incerc sa cumpar unul si sa vedem ce rezultate o sa am! multumesc de raspuns!

    Quote Originally Posted by nirolf View Post
    avind o antena cu motor care mai este rostul celorlalte doua ? pe banii care i-ai dat pe trei antene i-ti luai una mai mare.
    antenele erau stanse dealungul timpului, si-au facut banii deja insa parca nu-mi vine sa le vad stand degeaba totusi!
    antena mai mare nu am nevoie, in zona in care stau pentu a receptiona majoritatea pachetelor interesante e deajuns una de 90cm!
    numai bine!
    DM500+DM800 si nimic mai mult

  7. #7
    Junior Member Master
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    91
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nici nu merge si nici nu prea are rostul daca ai motor.Poti ajunge pe orice satelit cu o antena motorizata asta daca e setat corect DM si aliniata perfect antena pe curba satelitara.
    Pe antena motorizata nu ai nevoie de diseq fizic ca si aparatura.motorul se leaga prin cablu direct in DM.
    In principiu ar fi bine sa refaci reglajul motorului.Vezi ca motorul are o memorie care s-ar putea sa fie plina.Cred ca daca ii faci un reset la motor se va goli si vei putea memora din nou satelitii corect.
    Last edited by eox80; 31st May 2011 at 13:19. Reason: Completare

  8. #8
    TBD Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Pe ici pe colea...
    Posts
    260
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu as incepe asa:
    Pornesti de la Many sat via motor. Va fi Diseq 1.2 cu intrarea 1. Apoi adaugi pe rand antena fixa de 0.8 Diseq 1.1, intrarea 2, LNB-ul pt 13E Diseq 1.1 intrarea 3 LNB-ul pt 19.2 E Diseq 1.1 intrarea 4. Toate intrarile ca setari la parametru diseq. Uncommited switch = 1.(sau NONE, vezi si tu). Dar zici ca selectia e OK, tu spui ca ai pb de semnal...
    Modul de lucru va fi mode 1 pe switch. Sper ca ai un switch SUR 420.
    Revenind la setarea de antena, folosesti setarea goto x diseq 1.3 sau cum s-o numi asta. Evident cu un GPS pui coordonatele tale exacte si ar cam trebui sa mearga. Inainte de a scana cu mobila, scoti satelitii care ii ai pe fixe ca sa nu memoreze degeaba canalele de doua ori. Memorezi pozitiile si adaugi apoi satelittes.xml complet, cu cei 3 sat scosi.
    Evident daca nu ai diseq SPAUN, mai bine renunta. o sa ia peste 5 db pierdere. Iar 3 db inseamna deja injumatairea semnalului.
    Lipsa semnal pe 13E? Pune-l in locul celui de 0.8 cu setarile corespunzatoare in receiver... pe 13 E e semnal mai puternic decat pe 0.8W.

    Eu am SUR 211, la mine merge fara uncommited switch, setari AA si AB, diswq 1.1 pe fixa si 1.2 pe motor... Oricum selectia LNB-ului e ceva simplu, o gasesti si singur care e configuratia cu cele 3 fixe. Adaugi motorul la urma, dupa ce te-ai lamurit si singur cum tb setat.
    Last edited by xyzzyx; 31st May 2011 at 20:57.

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    142
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by eox80 View Post
    Nici nu merge si nici nu prea are rostul daca ai motor.Poti ajunge pe orice satelit cu o antena motorizata asta daca e setat corect DM si aliniata perfect antena pe curba satelitara.
    Pe antena motorizata nu ai nevoie de diseq fizic ca si aparatura.motorul se leaga prin cablu direct in DM.
    In principiu ar fi bine sa refaci reglajul motorului.Vezi ca motorul are o memorie care s-ar putea sa fie plina.Cred ca daca ii faci un reset la motor se va goli si vei putea memora din nou satelitii corect.
    motorul este setat perfect, 30w-45e intra tot, ideea era alta.
    vroiam sa am la indemana cei 3 sateliti de interes major pentru mine si anume 0,8w, 13e si 19,2e si eventual cu cea motorizata sa ma ''invart'' pe restul satelitilor ramasi.

    Quote Originally Posted by xyzzyx View Post
    Evident daca nu ai diseq SPAUN, mai bine renunta. o sa ia peste 5 db pierdere. Iar 3 db inseamna deja injumatairea semnalului. Eu am SUR 211, la mine merge fara uncommited switch, setari AA si AB, diswq 1.1 pe fixa si 1.2 pe motor...
    as vrea sa-mi spui daca ai cunostinte care ar fi mai potrivit pentru situatia mea:
    1) http://store.starsat.it/index.php?ma...products_id=98

    2) http://store.starsat.it/index.php?ma...roducts_id=298

    Quote Originally Posted by xyzzyx View Post
    Sper ca ai un switch SUR 420.
    diseq-ul meu este identic cu cel din link-ul 1 doar ca nu este Spaun.

    multumesc frumos pentru raspunsuri.
    Last edited by multimedia; 1st June 2011 at 03:09.
    DM500+DM800 si nimic mai mult

  10. #10
    TBD Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Pe ici pe colea...
    Posts
    260
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by multimedia View Post
    motorul este setat perfect, 30w-45e intra tot, ideea era alta.
    vroiam sa am la indemana cei 3 sateliti de interes major pentru mine si anume 0,8w, 13e si 19,2e si eventual cu cea motorizata sa ma ''invart'' pe restul satelitilor ramasi.
    Verifica ca ai semnal suficient pe fiecare din antenele fixe. Poti muta pe rand cele 3 antene de ex. pe prima pozitie din switch. Daca semnalul este OK, poti folosi si acel switch pe care il ai.
    Ai facut resetarea motorului? Adica stergerea din memorie a tuturor pozitiilor? Si memorarea doar a acelor pozitii care nu sunt pe fixe?
    Eu tot nu am inteles care e problema: comuta aleator sau nu e semnal? Depinde si cat curent suge fiecare LNB... Sa nu ai mufele (conectorii) aiurea. Conteaza enorm. Dar asta ar fi prea de tot.
    Quote Originally Posted by multimedia View Post
    as vrea sa-mi spui daca ai cunostinte care ar fi mai potrivit pentru situatia mea:
    1) http://store.starsat.it/index.php?ma...products_id=98

    2) http://store.starsat.it/index.php?ma...roducts_id=298
    Nu sunt instalator, dar pentru 4 sateliti, SAR 411 pare totusi mai bun, are atenuare mai mica.
    Quote Originally Posted by multimedia View Post
    diseq-ul meu este identic cu cel din link-ul 1 doar ca nu este Spaun.

    multumesc frumos pentru raspunsuri.
    Identic cu Spaun ar insemna si aceiasi atenuare.
    Poate mai bine apelezi la cineva sa te ajute, care e prin zona. Chit ca stai in Italia. Sunt destui romani cu antene sat pe acolo care se pricep.

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    142
    Posts Thanks / Likes

    Default

    salut din nou,

    acum am reusit sa fac sa functioneze cele 3 antene fixe:

    am recablat toate mufele si am schimbat si lnb-urile la cele 3 antene fixe cu ceva mai nou de 0.2db alps.

    in switch:

    intrarea 1 antena mobila
    intrarea 2 - 19,2e
    intrarea 3 - 0,8w
    intrarea 4 - 13,0e

    in dreambox:

    am selectat optiunea ''many satellites via diseqc rotor''
    LNB0 - diseqc mode 1.2 intrarea A/A
    LNB1 - diseqc mode 1.1 intrarea B/A satelit 0,8W
    LNB2 - diseqc mode 1.1 intrarea B/B satelit 13E
    LNB3 - diseqc mode 1.1 intrarea A/B satelit 19.2E

    toate cele 3 antene fixe sunt ok....comuta instantaneu, ce-i adevarat cu un semnal inferior cu 5-8% datorata switch-ului dar nesemnificativ pentru receptia buna a canalelor (semnal undeva la 85-89%).

    probleme apar la cea motorizata si anume:

    am selectat in dreambox ''Use gotoXX function'' am introdus coordonatele , antena nu se misca.
    nici din meniu daca incerc sa o misc manual est-vest nu da niciun semn!

    astept pareri si multumesc pentru raspunsurile de pana acum.
    DM500+DM800 si nimic mai mult

  12. #12
    TBD Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Pe ici pe colea...
    Posts
    260
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu stiu cat curent are nevoie motorul, cert e ca tot acest curent trebuie sa treaca prin switch. La Spaun poate sa treaca 500 mA. Pe LNB se consuma 150-200 mA. Daca trece 300-350 mA, ar fi suficient. Vezi eventual de cat este si alimentatorul de la receiver. Eventual pune unul mai mare, cu mai multi amperi. Daca ai clona, adaptoarele alea sunt mai proaste decat scrie pe ele. Oi fi la limita si mai consuma si switchul 50 mA... Eventual incearca cu cresterea tensiunii pe switch din meniul de la configurare sateliti.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top