Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    2
    Posts Thanks / Likes

    Default LNB, defect asa?

    Incerc sa repun in functiune o antena abandonata acum 6 ani pe motive de stramutare la bloc. Problema este ca indiferent cum am reglat-o, invartit-o,
    sucit-o nu prinde decat un singur satelit si anume Astra 19,2. Am probat-o si pe placa SKYSTAR 2 rev2,6 si pe un receptor antic analogic.
    Posibil sa se fi stricat LNB-ul? in care isi facusera cuib ceva insecte si pe care am fost nevoit sa le extrag. Sau e altceva care imi scapa? pt. ca acum 6 ani functiona perfect pe mai multi sateliti.
    Oglinda este de 110 cm, iar LNB-ul INVACOM de 3 db.
    Multumesc anticipat.
    Last edited by alexoi; 27th May 2011 at 16:28.

  2. #2
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    591
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by alexoi View Post
    Incerc sa repun in functiune o antena abandonata acum 6 ani pe motive de stramutare la bloc. Problema este ca indiferent cum am reglat-o, invartit-o,
    sucit-o nu prinde decat un singur satelit si anume Astra 19,2. Am probat-o si pe placa SKYSTAR 2 rev2,6 si pe un receptor antic analogic.
    Posibil sa se fi stricat LNB-ul? in care isi facusera cuib ceva insecte si pe care am fost nevoit sa le extrag. Sau e altceva care imi scapa? pt. ca acum 6 ani functiona perfect pe mai multi sateliti.
    Oglinda este de 110 cm, iar LNB-ul INVACOM de 3 db.
    Multumesc anticipat.
    Daca prinde mai multe frecvente de pe astra (si V si H) inseamna ca lnb-ul e bun asa ca incearca alte explicatii , antena deformata , obstacole in fata sau frecvente neactualizate in decodor.

  3. #3
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    daca e cu motor asa cum am inteles eu atunci trebuie reglata din nou , posibil ca la un vint puternic sa se fi miscat de pe pozitie

  4. #4
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    2
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc pt. raspunsuri,
    Antena este nou amplasata in alta locatie si cu si fara montura H-H, obstacole nu sunt in nici un caz, deformata nu pare si oricum probabil nu ar merge nici pe ASTRA.
    Ar mai fi neactualizarea transponderelor.
    Unde as putea gasi o lista cu cele mai puternice transpondere si setarile lor pt. a putea folosi un satfinder pt. mai multi sateliti .

    In alta ordine de idei ce software gratuit care sa contina si comenzi diseqC pt. montura H-H imi recomandati?.
    Merci.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    418
    Posts Thanks / Likes

    Default Aici

    Quote Originally Posted by alexoi View Post
    Multumesc pt. raspunsuri,
    Antena este nou amplasata in alta locatie si cu si fara montura H-H, obstacole nu sunt in nici un caz, deformata nu pare si oricum probabil nu ar merge nici pe ASTRA.
    Ar mai fi neactualizarea transponderelor.
    Unde as putea gasi o lista cu cele mai puternice transpondere si setarile lor pt. a putea folosi un satfinder pt. mai multi sateliti .

    In alta ordine de idei ce software gratuit care sa contina si comenzi diseqC pt. montura H-H imi recomandati?.
    Merci.
    Aici gasesti tr. actualizate zilnic
    http://ro.kingofsat.net/satellites.php

    Daca are montura polara principalul este sa ii faci din nou corectiile pentru sud, in functie de noua locatie, la fel si pentru HH, iar dupa aceea ar trebui sa iti intre toti satelitii
    Pentru asta uita-te aici
    http://www.satpointer.com/
    sau aici
    http://www.satlex.ro/ro/azel_calc-pa...w=75&diam_h=80

  6. #6
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Valenii de Munte
    Posts
    603
    Posts Thanks / Likes

    Default

    daca nu ai folosit-o de 6 ani atunci cu siguranta transporderele nu sunt actualizate.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top