RCS&RDS si-a dezvoltat reteaua de internet mobil care are in prezent o acoperire de circa 68% din po....tia din Romania si, incepand din aceasta luna, permite in anumite orase viteze de transfer de date de pana la 14,4 Mbps, a declarat joi Valentin Popoviciu, directorul de dezvoltare al operatorului de comunicatii prin cablu. Upgrade-ul de retea care practic dubleaza viteza de internet mobil oferita pana acum de operator vizeaza orase precum: Oradea, Satu-Mare, Baia Mare, Timisoara, Arad, Bucuresti, Buzau, Galati sau Braila.

Potrivit oficialilor RCS&RDS, pentru a beneficia de aceasta dezvoltare a retelei de date mobile, utilizatorii au nevoie de un modem 3G sau de telefoane mobile cu modem-uri 3G incorporate care sa permita viteza de 14,4 Mbps, pretul abonamentelor de internet mobil ramanand neschimbate. La acest operator, serviciul de internet mobil (independent de orice alt serviciu) costa 15 lei pe luna (inclusiv TVA).

Numarul conexiunilor de internet mobil a crescut cu 21% pana la 4 milioane de conexiuni in al doilea semestru din 2010

Potrivit datelor colectate de la furnizori si prelucrate de autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM), in a doua parte a anului 2010 serviciile de acces la internet au continuat sa inregistreze cresteri, cu toate ca ratele de crestere au fost inferioare celor din semestrul precedent.

Conexiunile de acces la internet la puncte mobile in banda larga au crescut cu 21%, ajungand la 4 milioane de conexiuni, dintre care aproape 1 milion il reprezinta conexiunile prin intermediul modemurilor/cardurilor/USB (+31% in semestrul anterior).

Rata de crestere de 2% a conexiunilor de acces la internet la puncte fixe se situeaza la jumatatea ratei de crestere inregistrate in primul semestru al anului 2010, numarul acestora ajungand la 3 milioane. In functie de suportul utilizat, conexiunile prin xDSL (9%) si cablu UTP/FTP (1%) au inregistrat cresteri, in timp ce conexiunile prin celelalte suporturi au inregistrat scaderi.

Rata de penetrare a conexiunilor de acces la internet la puncte fixe la 100 locuitori a ajuns la 14%, in timp ce rata de penetrare la 100 gospodarii a crescut la 36,8%. Dupa cresteri in ultimele trei perioade de raportare, conexiunile la puncte fixe instalate persoanelor juridice au scazut cu 6% in a doua jumatate a anului 2010, comparativ cu o crestere de 3% a celor instalate persoanelor fizice.

SURSA:http://economie.hotnews.ro/stiri-tel...e-din-tara.htm