Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 3 of 3
 1. #1
  JE SUIS GRAS Expert
  Join Date
  Jul 2007
  Posts
  5,998
  Posts Thanks / Likes

  Default Hasselblad H4D-200MS

  Hi-Tech | May 26, 2011 |
  Hasselblad H4D-200MS – primul aparat foto care produce imagini de 200 de megapixeli  Hasselblad a lansat joi modelul H4D-200MS, primul aparat foto disponibil comercial care poate produce imagini de 200 de megapixeli. Rezoluția maximă poate fi obținută doar pentru subiecte statice și este o compunere automată a șase imagini captate succesiv de senzorul de 50 de megapixeli cu care este dotată camera.

  Aparatul de fotografiat folosește un mecanism care mișcă senzorul și captează șase imagini succesive din unghiuri ușor diferite pe care apoi le suprapune, în așa fel încât rezoluția totală crește de patru ori. La rezoluție maximă, un fișier poate avea peste 600MB, iar înregistrarea unei imagini de 200 de megapixeli (12000 x 16000 pixeli) durează aproximativ 30 de scunde. Camera este destinată aproape exclusiv profesioniștilor și este disponibilă la un preț de 32 000 de euro, dar cei care dețin deja un aparat Hasselblad H4D-50MS pot opta pentru modificarea acestuia, contra sumei de 7000 de euro.


  Aparatul folosește un senzor de mari dimensiuni, cu o suprafață de mai bine de două ori mai mare decât un clișeu de film clasic, de 35 de milimetri, și poate fotografia imagini la sensibilități ISO în intervalul 50-800. Principala aplicație a noului Hasselblad este fotografia de produs, unde imaginile de rezoluție foarte mare sunt extrem de importante.
  Hasselblad este unul dintre cei mai apreciați producători de instrumente optice și fotografice profesionale din lume, fiind cunoscuți pentru meritul de a fi fost marca aleasă pentru a face fotografii în timpul aselenizării lui Neil Armstrong. Mai multe detalii pe Hasselblad.com.
  Nu-mi plac oamenii, sunt fiinte rele si fara caracter.

 2. #2
  Moderator Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  Above
  Posts
  9,279
  Posts Thanks / Likes

  Talking

  Hasselblad este unul dintre cei mai apreciați producători de instrumente optice și fotografice profesionale din lume, fiind cunoscuți pentru meritul de a fi fost marca aleasă pentru a face fotografii în timpul aselenizării lui Neil Armstrong
  Yeap!
  Asa este!
  Am avut ocazii la viata mea sa tin in mana cateva bijuterii marca "Hasselblad"
  Testul cu moneda de 3 lei pusa pe "kant" in timpul declansarii nu cred ca era trecut de multe aparate acum 30-40 de ani.
  Se puteau folosi teleobiective foarte mari fara probleme!
  Am ramas profund si placut impresionat la acea vreme!

  ***

  Hasselblad were the manufacturer of the camera that took all of the photos on the Apollo missions. Jan Lundberg was the Manager Of Space Projects at Hasselblad from 1966 to 1975 and responsible for the production and building of the Hasselblad 500 EL/70 cameras that were used on the Apollo Missions
  Numai ca s-a iscat un intreg scandal din partea profesionistilor care au habar de "fotografie" !

  Evidence Of NASA Airbrushing
  Out Moon Anomalies
  Love @ Javrica!

  O zi buna!

 3. #3
  JE SUIS GRAS Expert
  Join Date
  Jul 2007
  Posts
  5,998
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Numai bine!
  Nu-mi plac oamenii, sunt fiinte rele si fara caracter.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top