Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 39

Thread: RadioVacanta

 1. #1
  Moderator Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  Above
  Posts
  9,278
  Posts Thanks / Likes

  Talking RadioVacanta

  Pentru nostalgici si nu numai, Radiovacanta se pregateste sa inceapa din 29.05.2011 si se pare ca si in videostreaming!

  Live audio hi-fi on-line aici

  Proces – Verbal


  Încheiat astăzi, 06 mai 2011 în şedinţa Comitetului Director al Studioului Teritorial Radio Constanţa

  Ordinea de zi:

  1. Grila cadru – 30 mai – 11 septembrie 2011
  2. Discutarea notei DPE privind realizarea unei politici unitare de atragere a colaboratorilor şi de plată a drepturilor de autor
  3. Solicitarea nr. 389/05.05.2011 a echipei Radio Vacanţa de achiziţionare materiale necesare emisiei audio – video.


  1. Comitetul Director aprobă grila cadru – 30 mai – 11 septembrie 2011 pentru frecvenţele Radio Constanţa - 909 Khz şi Radio Vacanţa 100,1 FM .

  2. Referitor la nota Departamentului Produţie Editorială vizând realizarea unei politici unitare de atragere a colaboratorilor şi de plată a drepturilor de autorComitetul Director al Studioului Teritorial Radio Constanţa face următoarele propuneri:
  1. Criteriile de selecţie a colaboratorilor trebuie sa fie:

  a. Performanţă editorială sau, după caz, în domeniul în care îşi exercită activitatea.
  b. Specificitatea activităţii – pe cât posibil să nu execute aceleaşi activităţi ale personalului redacţional angajat, să execute activităţile încredinţate la un nivel superior personalului angajat.
  c. Să cunoască obiectul de activitate şi documentele programatice ale SRR şi implicit ale studioului regional.
  d. Pentru cei care au desfăşurat activităţi anterioare în domeniul media să aibă referinţe excelente, iar pentru cei care doresc să-şi înceapă activitatea să fi avut rezultate foarte bune în cadrul instituţiei de învăţământ superior pe care au urmat-o.

  2. Criterii de selecţie a colaboratorilor invitaţi :

  a. Notorietate.
  b. Valoare dovedită de ansamblul de activităţi desfăşurate.
  c. Echidistanţă (politică, socială etc.).
  d. Disponibilitate temporală şi de deplasare.

  3. Criterii de acordare a unei plăţi diferenţiate pentru colaboratori

  a. Audienţa pe care o are programul/emisiunea.
  b. Programul de lucru.
  c. Număr de ore de emisie efectiv realizate sau, după caz, numărul materialelor informative realizate.
  d. Disponibilitate la efort.

  4. Propuneri de cuantumuri pentru tipurile de prestaţii de la fiecare post în parte:
  Între 200 şi 1600 lei.

  3. Referitor la solicitarea nr. 389/05.05.2011 a echipei Radio Vacanţa de achiziționarea următoarelor materiale pentru emisia audio-video, ce va fi implementată pe noul site radiovacanța.ro, pentru a contribui la creșterea numărului de vizitatori ai site-ului și pentru a da posibilitatea vizionării evenimentelor editoriale realizate la nivelul Studioului Teritorial Radio Constanța, inclusiv programul estival Radio Vacanța, şi anume:
  • 2 buc Camera mini dv – ieșire rca;
  • 2 buc trepied;
  • 2 buc Cablu rca pentru legătura între camere și calculator de codare;
  • soft Wirecast pentru Windows.
  Comitetul Director este de acord cu acesta propunere şi înaintează către Comitetul Director al SRR acestă solicitare cu menţiunea că achiziția se va realiza din sume atrase suplimentar la bugetul de venituri și cheltuieli al Studioului Teritorial Radio Constanța.


  Daniel Sîrbu - Redactor Şef

  Mihaela Moise – Contabil Şef

  Luigi Brun – Inginer Şef
  Asteptam, deci, sa o si vedem !

  Succes!

  O zi buna, o vara buna si auditie placuta!

  Cu stima,

 2. #2
  Gold Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Apr 2009
  Location
  Rm Sarat
  Posts
  3,677
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Vremuri frumoase ...1457 khz ,apoi 1458 khz ...trebuia sa fi continuat si pe frecventa asta,acoperea un sfert din tara !

 3. #3
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jun 2010
  Posts
  383
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by Costel DVB-T View Post
  Vremuri frumoase ...1457 khz ,apoi 1458 khz ...trebuia sa fi continuat si pe frecventa asta,acoperea un sfert din tara !
  Da, se prindea binisor in bucuresti....

 4. #4
  Moderator Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  Above
  Posts
  9,278
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Mâine, la ora 9.00, din radiourile de pe întreg litoralul, pe frecvenţa 100,1 FM va răsuna deja cunoscutul slogan: „E vara ta! E Radio vacanţa“. Este al 44-lea an în care Radio Vacanţa, program estival al Radio Constanţa, va oferi ascultătorilor buletine de ştiri în română, engleză, franceză, germană, rusă şi italiană, realizate cu sprijinul echipei Radio România Internaţional.

  Programul va începe în fiecare zi la ora 09.00 şi va transmis atât pe 100,1 FM cât şi pe radiovacanta.ro, unde ascultătorii vor putea să-i cunoască pe membrii echipei Radio Vacanţa prin intermediul transmisie video online.

  Echipa, coordonată de redactorul-şef al Studioului Teritorial Radio Constanţa, Daniel Sîrbu, este formată în această vară din: Larisa Calistru, Tiberiu Cristian, Daniel Haralambrie, Codrin Raita, Răzvan Petre, Cristian Stancu şi Adelina Tocitu. Alături de ei se vor afla şi redactorii din Camera Ştirilor Radio Constanţa: Alexandra Malachi, Adina Sîrbu şi Daniel Ţăndăreanu.

  Pentru toate gusturile

  Programul Radio Vacanţa începe în fiecare dimineaţă de la ora 9.00 emisiunea-magazin „Litoral dus-întors“, în cadrul căreia vor fi prezentate relatări de pe întreg litoralul românesc. Ora 12.00 aduce ascultătorilor „Pro Muzica“, un program de actualitate şi de noutăţi muzicale. Cea de-a doua parte a programului „Litoral dus-întors“ începe la ora 16.00, iar la ora 18.00, echipă Radio Vacanţa transmite „Salutările voastre din vacanţă“. Seara, emisiunile care vor delecta turiştii şi localnicii vor fi „Expres de seară“ şi „Mondo Hit“.

  O noutate pe care Radio Vacanţa o aduce în acest sezon estival este emisiunea muzicală „Clasic RV“, ce va readuce în memoria ascultătorilor hituri de altădată.

  „Brăţara de vacanţă“

  O campanie pe care Radio Vacanţa a demarat-o vara trecută şi s-a dovedit a fi un succes va fi reluată şi în acest an cu extindere spre sudul litoralului. Este vorba despre campania „Brăţara de Vacanţă - Copiii nu se pierd, ajung la Radio Vacanţa!“, realizată cu World Vision România. Proiectul este iniţiat de echipa Radio Vacanţa şi organizaţia World Vision România alături de partenerii locali. Dacă anul trecut au fost confecţionate şi distribuite 2.500 de brăţări pentru copii, dintr-un material rezistent la apă, anul acesta numărul lor a crescut la aproximativ 10.000. Timp de două luni de zile, în zona Radio Vacanţa, dar şi pe plajele din sudul litoralului românesc vor fi organizate concursuri şi activităţi specifice pentru copii. În această vară turiştii, dar şi localnicii vor putea găsi Brăţara de Vacanţă atât la sediul Radio Vacanţa-Radio Constanţa, cât şi la majoritatea unităţilor de cazare de pe litoral.

 5. #5
  Strajernic Expert
  Join Date
  May 2007
  Posts
  3,939
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Un stream ceva, pentru ascultatorii de online?

 6. #6
  Moderator Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  Above
  Posts
  9,278
  Posts Thanks / Likes

  Talking

  Militian nostalgic!
  Gasesti in primele randuri din acest thread!
  Pentru nostalgici si nu numai, Radiovacanta se pregateste sa inceapa din 29.05.2011 si se pare ca si in videostreaming!

  Live audio hi-fi on-line aici
  Aici Radiovacanta !

  Militienii nostalgici pot incerca in continuare pe 206m!


  În anul 1967, pe melodia „Valurile Dunării” a lui Iosif Ivanovici, îşi începea emisia Radio Vacanţa, singurul post estival de radio din Europa la acea vreme. Înfiinţat pentru un scop politic, acela de a face propagandă în favoarea litoralului românesc printre turiştii străini de la Marea Neagră, el a evoluat uneori în răspăr cu linia partidului, ceea ce a dus la desfiinţarea unor emisiuni prin anii ’80.
  În emisie la Radio Vacanţa, în vila nr. 1 din Mamaia

  Însă ceea ce are unic acest post de radio este găsirea copiilor rătăciţi. Încă de la înfiinţare, Radio Vacanţa s-a ocupat de copiii pierduţi de părinţi pe litoral. Deoarece părinţii care îşi pierdeau copiii se duceau la Radio Vacanţa ca să anunţe, iar cei care îi găseau îi aduceau tot la sediul redacţiei, în timp s-a format o tradiţie de a recupera copiii de la sediul radioului.


  Redactorul-şef Daniel Sârbu îşi aminteşte că au fost zile în care au avut câte 10-12 copii la uşă, fiecare pierdut de o altă pereche de părinţi.

  "Pierdeau copiii pe capete"

  „Am avut copii care au rămas peste noapte, copii care au rămas câteva ore, după care au venit părinţii şi i-am întrebat şi noi cu nonşalanţă: „N-aţi auzit anunţul pe plajă?”. „A, da, am auzit că e copilul acolo, stă în siguranţă şi noi am fost şi-am băut o bere". Pierdeau copiii pe capete. Am avut o mică grădiniţă aici. Nu a fost an să nu avem copii pierduţi”", îşi aminteşte Sârbu.

  Însă el spune că cea mai „horror” întâmplare a fost cea în care un copil de vreo cinci-şase ani a fost adus la Radio Vacanţa. Băieţelul a oferit numărul de telefon al tatălui, iar cei din redacţie l-au sunat şi i-au spus „Bună ziua, copilul dumneavoastră este la RV”. Dar omul a răspuns că este imposibil deoarece copilul lui este în Bucureşti, nu are cum să fie la Mamaia.

  Până la urmă s-a lămurit că fiul său era cel pierdut şi că soţia sa, pe care o credea acasă în Bucureşti, venise la Mamaia cu un individ şi, neavând cu cine să lase copilul, îl luase cu ea. Cei doi nu au fost atenţi şi au pierdut băiatul. „Omul era plecat în delegaţie şi a venit val-vârtej de unde era în ţară, în şase ore. Nu ştim ce s-a întâmplat mai mult, a luat copilul şi nu ne-a mai interesat”, povesteşte Sârbu.

  În acest an jurnaliştii au lansat campania „Copiii nu se pierd, ajung la Radio Vacanţa”: părinţii primesc nişte brăţări dintr-o hârtie specială pe care ei scriu diferite informaţii care să îi ajute să îşi găsească odraslele: numărul de telefon, de exemplu. Brăţările li se pun apoi copiilor la mână.

  „Şi atunci, cine îl găseşte, fie sună pe telefonul mobil, fie îl aduce la noi la RV şi noi sunăm părintele respectiv şi îl anunţăm”, spune Sârbu.

  Prea mult divertisment, capitalism şi muzică străină

  Radio Vacanţa şi-a început transmisia în anul 1967 pe melodia „Valurile Dunării” a lui Iosif Ivanovici, în timp ce vocile crainicilor anunţau: „Aici Radio Vacanţa!“, „Hier Spricht Der Ferienfunk!“, „This is Radio Holidays!“, „Govorit Radiostanţia Otdîh“ şi „Ici Radio Vacances!“.  Jingle-urile s-au schimbat în timp, vocile nu mai sunt aceleaşi, dar instrumentalul melodiei lui Ivanovici s-a păstrat. „Valurile Dunării” este folosită şi acum ca semnal de deschidere, de închidere şi identificare a postului.

  În toată perioada regimului comunist şi pentru o scurtă perioadă de timp după ‘89, Radio Vacanţa a emis în cinci limbi: română, engleză, franceză, rusă şi germană.


  Daniel Sârbu lângă o hartă cu autografele artiştilor care au trecut pe la Radio Vacanţa

  „Radio Vacanţa a fost creat, puţină lume ştie asta, ca un instrument de propagandă. Ce a devenit el este altceva. Dar el a fost creat ca un instrument de propagandă pentru nişte străini: ca să vadă, să asculte despre România, despre litoral şi să revină. Dar cumva a „degenerat””, povesteşte Sârbu.

  Astfel, în 1983 regimul comunist a interzis concursurile şi transmisiile în direct. „Era prea mult divertisment pentru gusturile regimului de atunci”, spune Sârbu. „Era capitalism prea mult aici. Erau cei care veneau din vest şi aveau acces la muzica străină, aveau hit-uri, şi nu suna bine. Era prea mult Occident”, îl completează Daniel Ţăndăreanu, coordonatorul Camerei de Ştiri.

  „Vara era singura oază de muzică străină. În România înainte de ‘89 nu aveai unde să asculţi muzică străină, decât la Europa Liberă, la Vocea Americii. În schimb vara, din iunie până în septembrie, muzica străină, anglo-saxonă, era aici la ea acasă”, povesteşte Sârbu.

  „Se pare că nu i-a plăcut cabinetului 2, deci Elenei Ceauşescu. Era prea mult dezmăţ. Emiţătorul era orientat întotdeauna către Neptun: voiau să asculte, să aibă controlul. Şi acum ne auzim mult mai bine ca frecvenţă şi ca putere a postului în staţiunile din sudul litoralului. Pentru că s-a vrut să se audă în zona aceea”, mai spune Ţăndăreanu, care şi-a făcut lucrarea de diplomă despre Radio Vacanţa.

  Fără emisie în limbi străine pentru un deceniu

  Din anul 1996 până în 2007, deoarece turiştii străini pe litoralul românesc erau tot mai rari şi nu se mai justifica existenţa emisiunilor în limbi străine, s-a emis numai în limba română.

  Din 2007 au fost reintroduse buletinele de ştiri în germană, engleză, franceză, rusă şi a fost introdusă şi limba italiană.

  „Nu sunt atât de mulţi turişti străini pe cât ne-am dori ca să avem şi emisiuni dedicate lor, cum era înainte de ‘89. Atunci aveam ore întregi dedicate lor. Deocamdată nu se justifică emisiuni complete, dar avem grupaje informative. Ele se difuzează de trei ori pe zi”, explică redactorul-şef.


  Radio Vacanţa emite non-stop în fiecare sezon estival, din mai până în septembrie, din vila numărul 1 din Mamaia

  Echipa este mică, alcătuită din numai zece oameni, angajaţi ai Radio Constanţa. Pe litoral, postul este recepţionat de la Corbu până dincolo de graniţa cu Bulgaria. Înainte de 1989, pe întreg litoralul erau stâlpi de sonorizare la care se asculta muzica postului de radio. Treptat, ei s-au distrus, iar acum mai sunt doar câţiva, pe plaja din Mamaia, Mangalia şi Năvodari.

  "Turistului nu îi pasă dacă pică guvernul"

  Informaţia acoperă numai 20% din orele de emisie dintr-o zi: restul e muzică. „Omul nu are răbdare pe litoral să asculte mai multă informaţie. La gradul de relaxare al turistului nu îi pasă dacă pică guvernul. Dar vrea să ştie ce concerte sunt, dacă plouă, dacă merg cursele de minicart”, spune Sârbu.

  Iar vocile crainicilor trebuie să fie degajate: „Se simte imediat în glas, în tonul vocii, dacă eşti supărat şi transmiţi omului de pe plajă starea asta proastă. Şi n-ai voie. Chiar dacă eşti supărat, chiar dacă ai probleme acasă. Aici pe litoral nu ai voie să fii supărat”.
  Nostalgicule! 7. #7
  Moderator Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  Above
  Posts
  9,278
  Posts Thanks / Likes

  Talking


  Link

  Duminica placuta va ureaza...
 8. #8
  Gold Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Apr 2009
  Location
  Rm Sarat
  Posts
  3,677
  Posts Thanks / Likes

  Default

  La ora 12,00 ...receptie R.V. 100,1 Mhz pe un Sony portabil cu antena telescopica -singurul inconvenient ,Europa FM 100,3 Mhz Buzau care bruiaza rau de tot O retea nationala Radio Vacanta FM ar fi insemnat mult ...cred ca ar fi nr.1 in audienta ...pina atunci,daca va fi vreodata ,ne ramine internetul ...

 9. #9
  Gold Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Apr 2009
  Location
  Rm Sarat
  Posts
  3,677
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by 007/Ro View Post  Asteptam, deci, sa o si vedem !
  S -au gindit bine ...se vede BINE ...

 10. #10
  Moderator Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  Above
  Posts
  9,278
  Posts Thanks / Likes

  Exclamation

  Da, functioneaza corect, din pacate unghiul ales nu e deloc inspirat.
  Poate le mai da lumea ceva mail-uri si vor cauta alta pozitie pt. camera!
  Cadrajul este incorect !
  Cand sta pe scaun, palavragiului RV, de dragul bannerului, abia i se vede tzeasta!

 11. #11
  Gold Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Apr 2009
  Location
  Rm Sarat
  Posts
  3,677
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Cred ca este mult mai bine ...panoul publicitar este amplasat corect ,prezentatoarele in special arata bine si ne fac cu mina ...poate o sugestie ar fi sa se vada in intregime monitorul -sa vedem cu ce se delecteaza

 12. #12
  Gold Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Apr 2009
  Location
  Rm Sarat
  Posts
  3,677
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Dezlantuire de hit-uri la aceasta ora ...parca slagarele vechi sint mai mai bune !

 13. #13
  Gold Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Apr 2009
  Location
  Rm Sarat
  Posts
  3,677
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Noul cadru ales pentru camera video cred ca este cel mai perfect...mai ales pentru prezentatoarele RV ...

 14. #14
  Moderator Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  Above
  Posts
  9,278
  Posts Thanks / Likes

  Talking

  ...cel mai perfect
  Yeap, the bestest!

  Absolutul absolutului!


 15. #15
  Gold Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Apr 2009
  Location
  Rm Sarat
  Posts
  3,677
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Sa fie intr-un ceas bun ...chiar in acest moment ma gindeam la OO7 ,chiar nu mai da nici un semn (nici un material )

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top