Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 2 of 2
 1. #1
  Moderator Expert
  Join Date
  Nov 2004
  Location
  BUZAU
  Posts
  6,106
  Posts Thanks / Likes

  Default Nokia face senzaţie...

  Nokia face senzaţie. Telefonul mobil depăşeşte bujia şi ajunge primul produs de export al României

  În topul produselor româneşti vândute în afara ţării s-a făcut, în acest an, o rocadă majoră. După ce ani de zile autovehiculele sau părţi ale autovehiculelor au purtat trena exporturilor începutul lui 2011 a făcut din telefonul mobil cel mai exportat produs al ţării. Faţă de anul trecut exportul de telefoane mobile aproape s-a dublat ajungând la 300 de milioane de euro, în primele două luni ale anului, ultima perioadă pentru care Institutul de Statistică are date diseminate. Această evoluţie bună poate fi pusă pe seama producţiei sporite de la fabrica Nokia de la Jucu, Cluj fără a pierde din vedere vânzările de celulare care sunt doar asamblate în România din componente importate.

  Cele mai importante pieţe de export pentru celularele româneşti sunt Ungaria, Rusia şi Emiratele Arabe Unite.


  Seturile de fişe de bujii care, până anul trecut, erau, constant, pe primul loc la exporturi au căzut pe locul trei cu o valoare vândută de 265 de milioane de euro. Chiar şi aşa exporturile de seturi de fişe au crescut cu mult faţă de cei 211 milioane de euro din aceeaşi perioadă a anului trecut. Acest produs este cumpărat, în principal, de Germania, Anglia şi Ungaria.

  Pe locul doi la exporturi, cu o valoare de 267 de milioane de euro, găsim autovehiculele, în mare parte Dacia, care s-au vândut cu 120 de milioane de euro mai mult decât ianuarie-februarie 2010.

  Printre cele mai exportate 10 produse în prima parte a acestui an se mai numără benzinele, deşeurile metalice ori anvelopele. Nou intrate în top sunt monitoarele LCD. Acestea s-au exportat de 94 de milioane de euro către ţări precum Olanda, Slovacia ori Italia.

  Totalul exporturilor din primele două luni ale anului a fost de 6,93 miliarde de euro. Anul trecut, în aceeaşi perioadă, exportam de doar 4,87 miliarde de euro.

  http://www.money.ro/nokia-face-senza...ei_966406.html
  Ofset-uri 1,6Al/1.6Fe/1,4Fe, 2&HH , SkyStar2;
  Optibox Spider HD
  HSS-7160NA (DigiTV)
  90E - 34,5V

 2. #2
  Platinum member Expert
  Join Date
  Jul 2006
  Posts
  5,075
  Posts Thanks / Likes

  Default

  mda ...aceeasi senzatie...

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top