Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 6 of 6
 1. #1
  Известный член. Master
  Join Date
  Dec 2008
  Location
  Budapest-Roumani
  Posts
  84
  Posts Thanks / Likes

  Default GSP TV, ultimul bal: se muta pe platforma Dolce

  Posturile TV axate pe sport de la noi au o viata destul de scurta. Telesport a decedat recent si nici GSP TV nu se simte prea bine. Postul creat de initial de Antena 1 si RCS-RDS ajunge la un moment de rascruce: termina contractul cu meciurile de fotbal si, in acelasi timp, termina si contractul de parteneriat cu RCS-RDS. In plus, sunt discutii privind preluarea sa de catre Liga Profesionista de Fotbal. Ce va fi vom vedea, cert este ca RCS ii "alunga" din oferta de cablu, incercand sa-i izoleze pe o piata si asa mica.


  Asemanarea dintre Telesport si GSP TV este cat se poate de evidenta. Ambele posturi au fost create pentru a profita de drepturile de televizare la fotbal, ambele au probleme in momentul pierderii acestor drepturi. Telesport a mai rezistat o perioada fara fotbal, insa in agonie si fara niciun sens.

  Acum, GSP TV se loveste de urmatoarele probleme majore:


  1. pierderea drepturile de televizare a fotbalului.

  Antena 1 a achizitionat un pachet de meciuri pentru sezonul viitor, insa acesta este "free to air" si nu poate fi transferat la GSP TV. Astfel, GSP TV ramane fara obiectul principal de activitate pentru care a fost creat.

  2. incheierea contractului de asociere cu RCS-RDS.

  Asocierea dintre Antena 1 si RCS-RDS a fost facuta pana la finalul sezonului competitional din fotbal care se incheie ...weekendul acesta. Intre cele 2 entitati, Antena 1 si RCS-RDS, a aparut intre timp un scandal cu multe milioane de euro si dari in judecata, asa ca RCS-RDS abia asteapta sa scape de GSP TV. Eventual si din grila de programe.

  "Belive it or not", cum spun englezii, RCS-RDS pregateste scoaterea GSP TV din pachetul oferit abonatilor. Au deja 2 posturi de sport proprii, Digi Sport si Digi Sport +, si, evident, nu vor concurenta. Mai ales concurenta cu care sunt in proces.

  Solutiile pentru GSP TV sunt destul de limitate in acest moment, conform surselor din trust. Cert este ca va pierde foarte mult din punct de vedere al audientei si al fortei financiare (si asa redusa). Astfel, in acest moment se discuta despre:

  1. desfiintarea GSP TV. O varianta putin probabila in planul imediat, data fiind investitia existenta, insa foarte posibila in planul mediu al afacerilor facute de trustul Intact.

  2. trecerea pe platforma Dolce TV. Este aproape cert ca RCS-RDS ii va expulza, iar pe UPC nu se poate migra pentru ca UPC este in discutii cu RCS-RDS pentru a fi preluata. Din cate se pare deja au inceput discutiile cu Dolce. Evident ca se va pierde foarte mult din acoperire in momentul aceastei treceri.

  3. cumpararea de catre LPF si transformarea in "LPF TV". Aceasta ar fi varianta cea mai buna pentru GSP TV, pentru ca s-ar alege cu cateva meciuri de fotbal pe care sa le transmita si (ceva) bani investiti. Problema lor va fi insa, in continuare, faptul ca aproape sigur vor fi expulzati din pachetul de cablu RCS-RDS. Acest lucru blocheaza, de altfel, discutiile.

  Concluzia va fi trasa in cateva saptamani. Este clar ca urmeaza o vara fierbinte pentru GSP TV.


  SURSA: manager.ro
  Când pun ochiul în lunetă curaţ tot de pe planetă. MO

 2. #2
  om fain' Expert
  Join Date
  Jan 2004
  Location
  Dublin
  Posts
  4,392
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Aseară pe Antena1 la știrile sportive zicea ceva de akta nu stiu ca nu am văzut eu mi-sa spus doar...

 3. #3
  Junior Member Junior
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Feb 2009
  Posts
  5
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by mariuss View Post
  Aseară pe Antena1 la știrile sportive zicea ceva de akta nu stiu ca nu am văzut eu mi-sa spus doar...

  adica tot in curtea romtelecomului

 4. #4
  Junior Member Teacher
  Join Date
  Apr 2011
  Posts
  261
  Posts Thanks / Likes

  Default

  daca va fi luat de romtelecom nu va fi o pierdere asa de mare pentru GSP ,deoarece din cite stiu eu DOLce are aproximativ un milion de abonati fara BOOM si Akta CARE IMPREUNA AU APROXIMATIV 150000, dar problema apare in momentul ca Dolce are 2 programe de sport proprii fara dolce sport HD care nu stiu ce transmite,deci eu ma cam indoiesc ca ar prelua Dolce acest post numai de dragul de a mai pune citiva centi la abonament si pe urma sa isi dea seama ca a facut o greseala ca le pleaca abonatii ca au crescut pretul
  Last edited by sat one; 24th May 2011 at 14:22.

 5. #5
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Este vorba de necodat terestru . Pachetul se refera la transmisiunile terestre .

  Antena 1 e televiziune cu acoperire nationala in terestru . GSP poate transmite meciurile doar daca transmite terestru necodat .

  Transmisiile prin satelit sunt codate pentru drepturile de autor .

 6. #6
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 2006
  Posts
  113
  Posts Thanks / Likes

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top