Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Neinteresant !! Master
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Spatiu
    Posts
    81
    Posts Thanks / Likes

    Question Canale suprapuse?

    Am o mica problema,Hyundai HSS 1160,pe fondul negru,am observat un alt post...parca ar fi suprapuse,nu stiu cum sa va explic,nu deranjeaza prea tare dar e destul de ciudat sa vezi asta!Se comporta ca si cum ar avea un amplificator de semnal dat la maxim iar pe fundal negru se vede cuim se plimba de la stanga spre dreapta un alt post(se distinige ca o umbra),a mai vazut asa ceva careva?
    Same shit,different day !

  2. #2
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,794
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by neo25_gsm View Post
    Am o mica problema,Hyundai HSS 1160,pe fondul negru,am observat un alt post...parca ar fi suprapuse,nu stiu cum sa va explic,nu deranjeaza prea tare dar e destul de ciudat sa vezi asta!Se comporta ca si cum ar avea un amplificator de semnal dat la maxim iar pe fundal negru se vede cuim se plimba de la stanga spre dreapta un alt post(se distinige ca o umbra),a mai vazut asa ceva careva?

    Il folosesti pe RF sau pe scart/rca? Daca e pe RF posibil sa fie ceva de la tine local sau de pe cablu. Daca e pe scart nu stiu ce sa zic eu nu am vazut inca asa ceva, eventual probeaza-l si pe alt televizor daca poti.
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  3. #3
    Vornic Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Est Zone
    Posts
    496
    Posts Thanks / Likes

    Default

    sunt aproape sigur ca folosesti si iesirea RF pentru alt tv. eu m-am confruntat cu problema asta cu un hyundai de catv. schimba scartul cu unul mai scump cu ecranare ai ai rezolvat

  4. #4
    Neinteresant !! Master
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Spatiu
    Posts
    81
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am doar scart-ul,pe rf nu am nimic Tv-ul e un samsung led seria 5.Poate ar trrebui sa cumpar un scart mai bun,ecranat bine,poate "agata" ceva ,se prea poate ,ca am antena in tv pentru dvb-t!
    Same shit,different day !

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    bucharest
    Posts
    3,414
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cred ca se suprapune semnal de pe dbvt cu cel pe care i-l ai pe cablu
    1,2 offset dish/lnb inverto/dream 500hd/dream 525 hd

  6. #6
    Expert Teacher
    Join Date
    May 2009
    Location
    moldova
    Posts
    199
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pune pe rca nu pe scart si se va rezolva si imaginea va fi mult mai curata .

  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    16
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gladix View Post
    cred ca se suprapune semnal de pe dbvt cu cel pe care i-l ai pe cablu
    Nu exista asa ceva ! Digitalele nu se suprapun ca analogicele !
    Sigur e un semnal parazit pe legatura analogica (SCART-ul).

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    bucharest
    Posts
    3,414
    Posts Thanks / Likes

    Default

    corect m-am exprimat gresit/semnal analogic de la cablu cu semnal terestru tot analogic astea se pot suprapune/am exemplu in casa-analogic de la upc peste care intra aiurea activ tv si tvr-urile[releul de la herastrau e la 800m de mine]/evident este imperfectiunea ecranarii pe cablu//mea culpa!
    salutare!
    1,2 offset dish/lnb inverto/dream 500hd/dream 525 hd

  9. #9
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    1,147
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Schimba intrarea Scart. Mi s-a intamplat si mie la mai multe TV-uri. De obicei Scart 1 e cel cu probleme, Scart 2 ar merge mai bine.
    Last edited by cde34; 20th May 2011 at 08:26.

  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Above
    Posts
    9,207
    Posts Thanks / Likes

    Lightbulb

    @neo25_gsm

    E cablul prost, are crosstalk* (diafonie)!

    Intrerupe pin-ul 19 (Composite Video Output) in mufa scart care intra in TV si nu vei mai avea probleme!
    ( Evident ca nu vei mai putea inregistra de pe televizor cu acel cablu decat daca vei inversa mufele! )



    * Crosstalk is a type of Interference from an adjacent channel or wire, which is caused by electromagnetic interference, along a circuit or a cable pair. A telecommunication signal disrupts a signal in an adjacent circuit and can cause the signals to become confused and cross over each other.

    P.S. Da-ne si noua un feed-back!

  11. #11
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    16
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gladix View Post
    corect m-am exprimat gresit/semnal analogic de la cablu cu semnal terestru tot analogic astea se pot suprapune
    Da, numai ca el are un decodor de satelit, asa ca nu are de unde receptiona vreo sursa analogica pe cablu...

  12. #12
    Neinteresant !! Master
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Spatiu
    Posts
    81
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up Mersi !!

    Quote Originally Posted by 007/Ro View Post
    @neo25_gsm

    E cablul prost, are crosstalk* (diafonie)!

    Intrerupe pin-ul 19 (Composite Video Output) in mufa scart care intra in TV si nu vei mai avea probleme!
    ( Evident ca nu vei mai putea inregistra de pe televizor cu acel cablu decat daca vei inversa mufele! )



    * Crosstalk is a type of Interference from an adjacent channel or wire, which is caused by electromagnetic interference, along a circuit or a cable pair. A telecommunication signal disrupts a signal in an adjacent circuit and can cause the signals to become confused and cross over each other.

    P.S. Da-ne si noua un feed-back!
    Mersi,mersi...ai avut dreptate,am taiat pin 19(oricum nu inregistram cu el)si merge brici Multam tuturor care au raspuns !
    Same shit,different day !

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top