Apple intră n Cartea Recordurilor datorită vnzărilor de jocuri

ieri, 16:05 Autor: Artur Constantinescu

Apple deţine un număr din ce n ce mai mare de premii nregistrate n Cartea Recordurilor, ultimul scoţnd n evidenţă compania datorită dimensiunii mari de stocare pe care aceasta o deţine pentru gaming şi aplicaţii, conform Los Angeles Times.


Apple a reuşit să obţină peste 6,5 milioane de descărcări online la peste 260.000 de aplicaţii folosite pe terminalele iPhone, iPod Touch şi iPad. n plus, succesul companiei se datorează şi celor 1,5 milioane de smartphoneuri iphone 4 care au fost vndute n ziua lansării, fiind "cel mai bine vndut sistem de gaming mobil".
Comparativ cu iPhone 4, Sony a vndut n ziua lansării doar 200.000 terminale PSP iar Nintendo DS a nregistrat vnzări de 500.000 unităţi n prima săptămnă de cnd a fost lansat.
De asemenea, Apple a primit premiu pentru deţinerea celui mai mare magazin online de jocuri, Guiness Book comparnd cele 37.300 de jocuri disponibile n Magazinul Apple cu cele existente n sistemul online de gaming Valve Steam care deţine 1.100 titluri, Xbox Live Indie Arcade care are 1.300 de titluri şi Japanese Virtual Console cu 600 de titluri.