Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 3 of 3
 1. #1
  JE SUIS GRAS Expert
  Join Date
  Jul 2007
  Posts
  5,998
  Posts Thanks / Likes

  Default Orange Romnia face primii paşi către o reţea 4G cu viteze de peste 50Mbps

  Orange Romnia face primii paşi către o reţea 4G cu viteze de peste 50Mbps
  12 Mai 2011

  Orange face primul pas către reţelele LTE 4G, reţele care ar putea permite viteze de navigare pe internet de peste 50MB/s. Numai n 2011 şi 2012 se vor investi n total 100 milioane de euro n modernizarea reţelei din mediul rural, mbunătăţindu-se astfel att serviciile de voce, ct şi cele de internet broadband. Viteza de navigare pe internet va fi de la bun nceput de 14,4 Mbps a precizat Mădălina Suceveanu, directorul tehnic al Orange Romnia.
  Proiectul presupune schimbarea elementelor de reţea, de la antene pnă la sistemele de transmisiuni. Suceveanu a precizat că aparatura va fi de ultimă generaţie şi că cei trei furnizori sunt Huawei, Cisco şi Alcatel.
  n momentul n care vom dori să trecem la tehnologia LTE (următorul pas după 3G - n.a.) nu va mai fi necesară schimbarea echipamentului. Toate modificările necesare se vor face din software-ul reţelei existente, a mai adăugat Suceveanu.
  Proiectul de modernizarea va demara n iunie anul acesta, n zona Ardealului, şi se va finaliza la sfrşitul anului 2012.
  Zgomotul de fundal, eliminat din convorbiri
  Orange a anunţat n cadrul conferinţei de joi şi lansarea, n premieră pentru Romnia, a serviciului HD Voice: sunet de naltă definiţie, prin care clienţii vor beneficia de o calitate excelentă a sunetului cnd efectuează sau primesc apeluri.
  Prin acest serviciu, zgomotul de fundal este mult redus, indiferent de locul n care se află clientul: n trafic, pe şantier, la concert sau pe station.
  Sistemul se bazează pe un codec audio preinstalat pe telefonul mobil, codec care face diferenţa ntre voce şi sunetul de fundal. Dacă n momentul de faţă ntr-o convorbire telefonică sistemul de transmitere preia 8000 de secvenţe audio/secundă, tehnologia HD Voice dublează această capacitate, rezultnd o mult mai bună calitate a convorbirii.
  Sistemul este disponibil numai n ariile cu acoperire 3G/3G+ şi este n momentul de faţă compatibil numai cu trei modele de telefoane comercializate de operatorul Orange: Samsung Galaxy Mini, Nokia E5 şi Nokia N8.
  Serviciul HD Voice este oferit gratuit clienţilor cu telefoane compatibile. Acesta mai este disponibil şi n Republica Moldova (prima ţară din grupul Orange unde a fost lansat), Armenia, Franţa, Elveţia, Marea Britanie, Luxemburg şi Spania (numai regiunea Cataloniei).
  Proiecţie 3D neconvenţională, oferită de Orange
  Orange Romnia a organizat pe 12 mai de la ora 21:00 (ziua n care au fost anunţate şi ultimile niutăţi ale companiei), o proiecţie 3D pe clădireaFacultăţii de Arhitectură "Ion Mincu" din Bucureşti. Pentru a marca introducerea serviciului HD Voice, Orange a oferit bucureştenilor cel mai mare conţinut video mapping 3D. Proiecţia a fost "spectaculoasă", iar publicul este invitat sa vada din nou proiectia pe 14 mai (smbăta), tot n Piaţa Universităţii.
  Companiava participa şi la Noaptea Albă a Muzeelor, unde publicul va putea să vadă din nou această proiecţie spectaculoasă care prezintă dintr-o perspectivă inedită Facultatea de Arhitectură. Cei care nu ajung n Piaţa Universităţii pot vedea spectacoluln direct pe telefonul mobil, prin serviciul Live de la Orange.
  Last edited by javrica; 16th May 2011 at 09:01. Reason: de d-aia

 2. #2
  Senior Member Expert
  Join Date
  Sep 2006
  Posts
  1,177
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Degeaba fac ei nu stiu ce viteze daca toti acesti provideri mobili au limitari ca marime la download si upload. Pana cand nu vor renunta la aceste limitari tampite nu vor avea clienti la greu.
  Antena Parabolica 1,8m Al cu 1 Lnb Invacom Quad 0,3db/Montura Polara/Actuator 18"/Pozitioner Diseqc Moteck V-BoxII/Antena Offset 1,2m AL fixa cu 1 Lnb Inverto Quad 0,2db/1xDM920UHD 4K.

 3. #3
  Lenes din nastere Teacher
  Join Date
  Nov 2004
  Location
  Pe langa Oltet la vale
  Posts
  419
  Posts Thanks / Likes

  Default orange

  Degeaba fac investitii in retele cand ar trebui sa faca investitii in personal care sa discute mai elegant si care sa nu iti trimita factura exprimata in euro.Nu vorbesc prostii am si acum acea factura.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top