Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 4 of 4
 1. #1
  JE SUIS GRAS Expert
  Join Date
  Jul 2007
  Posts
  5,998
  Posts Thanks / Likes

  Default Cum se poate afla identitatea posesorilor de iPhone cu ajutorul unui număr

  Cum se poate afla identitatea posesorilor de iPhone cu ajutorul unui număr

  Autor: Capital.ro Marţi, 10 Mai 2011 1922 vizualizări 7 comentarii

  Fiecare iPad, iPhone şi iPod Touch conţine un număr unic format din 40 de cifre, care poate duce la identificarea posesorului său, conform unui cercetător n domeniul securităţii, scrie wired.com
  Compania Apple se află din nou n centrul atenţiei n ceea ce priveşte securitatea şi confidenţialitatea datelor. După ce la sfrşitul lunii trecute s-a descoperit că iPhone şi iPad nregistrează toate mişcările utilizatorilor, iar americanii au rezolvat problema cu un update la sistemul de operare, n prezent, Aldo Cortesi, un cercetător n domeniul securităţii informatice a descoperit că telefoanele mobile iPhone, tabletele iPad şi playerele iPod Touch conţin un număr unic pentru fiecare dispozitiv care poate duce la identificarea posesorului său.
  Numărul de identificare care se găseşte pe aceste aparate, deşi nu este secret, nu ar trebui să ducă la identificarea posesorului său, spune Cortesi. Acesta şi-a dat seama că unele aplicaţii care sunt folosite de utilizatori fac legătura ntre numărul de identificare de pe aparat şi profilul de Facebook al utilizatorului.
  Apple şi dezvoltatorii de aplicaţii folosesc numărul, care are nu mai puţin de 40 de caractere, pentru a identifica fiecare aparat, care este unic şi anonim. Numărul nu poate fi şters sau schimbat.
  Publicaţia Wall Street Journal a descoperit că 101 aplicaţii din App Store trimit acest număr unic, denumit UDID, către alte companii, fără ştirea sau permisiunea utilizatorului.
  Cortesi a creat un program denumit Mitmproxy cu ajutorul căruia a aflat, luna trecută, că OpenFeint, o reţea de jocuri integrată n anumite aplicaţii care conectează jucatării intre ei, transmitea numărul unic de identificare al dispozitivului mpreună cu anumite informaţii personale. Cnd utilizatorii de iPhone, iPad sau iPod Touch se logau la OpenFeint prin contul de Facebook, jocul transmitea codul unic ataşat de ID-ul de Facebook, poză şi uneori coordonatele GPS. OpenFeint, care are 75 de milioane de membri, a rezolvat această problemă după ce Coretesi a informat compania.
  Apple a cerut n mod expres programatorilor sistemului de operare iOS să nu asocieze numărul unic de identificare cu conturile utilizatorilor pentru a garanta confidenţialitatea. Dar, dacă cei de la OpenFeint au reuşit să lege codul unic de conturile de Facebook nseamnă că mai sunt şi alte aplicaţii care au trecut de radarul celor de la Apple.

 2. #2
  Platinum member Expert
  Join Date
  Jul 2006
  Posts
  5,075
  Posts Thanks / Likes

  Default

  aaaa ! jenant...sa-l vind ?
  sau poate apare un rom nou pe xda ...

 3. #3
  Moderator Expert
  Join Date
  Jul 2006
  Location
  blowfish me....
  Posts
  2,475
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Raspuns final la toate randurile de mai sus:

  bagi mana-n-kur , scoti caramida aia strivita din pantaloni , formezi numaru la looser si strigi tare:

  -" Alou , mah bolovane , unghe esti ?"
  raspunsul va fi pe masura mesajului exprimat mai sus .

  raspuns final , localizarea s-a realizat cu success.

  am scos afara paragraful cu " in chishz... ...ati" frumos editat , cei care nu precep sa editeze rebusul dintre acolade pana le iese.

  deci mo' acestia , daca io am un sim , moca , de la cineva primit , care si ala l-o uitat pa undeva in beci vreo 3 ani , si io il schimb in nspe miii de telefoane , ma mai localizeaza Saddam de pa lumea ailalta mah...

  sariti peste paranoia , si intelegeti ca atata vreme cat nu exista INTERES , dintr-o anumita parte sau mai multe , de "verificare" a unui numar de abonat , procesul de mai sus nu exista.

 4. #4
  Junior Member Teacher
  Join Date
  Feb 2008
  Location
  localhost
  Posts
  138
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Si ce daca ma te localiseaza sau iti trimite UDID tau, n-am inteles ai facut ceva rau pentru a te pune sub control, suntem milioane cu acele caramizi, au timp ei pentru a ne supraveghea ? Chestia cu localizarea am lasat-o, macar am un istoric pe unde am trecut in lumea asta, nu mi se pare un desavantaj, peace.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top