Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 57
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    208
    Posts Thanks / Likes

    Exclamation Nelamurire pozitionare PUNCT ZERO antena cu actuator

    Salut....
    Am si eu o nelamurire.....
    Sunt din Drobeta Turnu Severin, satelitul Sudic la mine este 23,5 Est, daca pun montura polara fix pe 23,5 Est (cum este normal) nu mai reusesc sa ajung in Est acolo unde as vrea.....(nu ajung nici macar la 45 Est.....nu-mi permite actuatorul.....este inchis la maximum).
    Spre Vest....nu e problema....am toleranta destula.....dincolo de Hispasat.
    Pe mine m-ar interesa curba de la Hispasat (30 Vest)....pana pe la vreo 75 Est. In ipoteza asta...pot misca montura cu totul spre Est, astfel incat sa pot prinde si limita Estica? Daca ma deplasaz spre Est de la pozitia 23,5 Est, mai ma gasesc pe curba satelitilor?
    Multumesc anticipat!
    Last edited by gik2000; 10th May 2011 at 15:17.

  2. #2
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Valenii de Munte
    Posts
    603
    Posts Thanks / Likes

    Default

    vezi ca s-ar putea sa-l fi pus invers actuatorul. In momentul in care se misca spre Est el se deschide (tija aceea iese afara din el), iar in timp ce te deplasezi spre vest, atunci acea tija se inchide (intra in el).
    Cand actuatorul este la punctul zero (pe satelitul ce mai sudic) el trebuie sa fie la jumatatea distantei dintre inchis si deschis (adica acea tija a fie la jumatatea distantei)

  3. #3
    Gold Member Expert
    Join Date
    May 2003
    Location
    Brasov
    Posts
    3,254
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gik2000 View Post
    Salut....
    Am si eu o nelamurire.....
    Sunt din Drobeta Turnu Severin, satelitul Sudic la mine este 23,5 Est, daca pun montura polara fix pe 23,5 Est (cum este normal) nu mai reusesc sa ajung in Est acolo unde as vrea.....(nu ajung nici macar la 45 Est.....nu-mi permite actuatorul.....este inchis la maximum).
    Daca ma deplasaz spre Est de la pozitia 23,5 Est, mai ma gasesc pe curba satelitilor?
    Multumesc anticipat!
    Nu e ok sa deplasezi antena (aflata in pozitia zero) de la satelitul cel mai sudic... nu iti mai intra decat cativa sateliti daca te abati de la sud

    Nu reusesti sa ajungi in est datorita pozitiei pe care o are actuatorul... nu este corect fixat in suport

    Asadar, uita-te in poza mea - la imaginea din centru... aia este pozitia zero in cazul antenelor circulare cu actuator mai exact montura care sustine antena + antena formeaza un ''T'' (unde linia orizontala este antena iar cea verticala este axul) fata de axul pe care se roteste montura polara

    Apoi, uita-te exact cum e prins actuatorul din imagine... cu cat e prins mai aproape de capat, cu atat creste si deschiderea

    Deci, pune antena si actuatorul exact ca in imaginea din centru si abia apoi regleaz-o pe 23.5'E... dupa ce faci reglajul fin, poti sa dai drumul la actuator



    In functie de lungimea actuatorului, poti obtine diverse deschideri... la actuator de 12'' poti obtine lejer 75'E-45'W sau alte variante (30'W-90'E) dar depinde si de constructia monturii polare

    RO (BV), 2.2M (Ku&C), 1.2M (Ku, HH), 95'E - 45'V, Deviser S-30 Sat Meter, Amiko X-Finder DVB-S/S2 & T/T2, LG DVB-S/S2 4K,
    Onkyo T-4711, Technics G-70, Grundig Satellit 500, Tecsun PL-660, Sangean ATS 909X, FM Yagi 5 el., TV Yagi ATX & Angel.

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    418
    Posts Thanks / Likes

    Default sal

    Quote Originally Posted by gik2000 View Post
    Salut....
    Am si eu o nelamurire.....
    Sunt din Drobeta Turnu Severin, satelitul Sudic la mine este 23,5 Est, daca pun montura polara fix pe 23,5 Est (cum este normal) nu mai reusesc sa ajung in Est acolo unde as vrea.....(nu ajung nici macar la 45 Est.....nu-mi permite actuatorul.....este inchis la maximum).
    Spre Vest....nu e problema....am toleranta destula.....dincolo de Hispasat.
    Pe mine m-ar interesa curba de la Hispasat (30 Vest)....pana pe la vreo 75 Est. In ipoteza asta...pot misca montura cu totul spre Est, astfel incat sa pot prinde si limita Estica? Daca ma deplasaz spre Est de la pozitia 23,5 Est, mai ma gasesc pe curba satelitilor?
    Multumesc anticipat!
    Vezi ca actuatorul se poate si trebuie sa se poata regla mai in fata sau mai in spate, nu conteaza pe ce parte il pui,
    trebuie reglat in sus si in jos ca sa poata efectua cursa cat mai lunga si in stanga si in dreapta.
    nu modifica punctul "0" si ai grija la declinatie.

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    District Nr. IX.
    Posts
    6,176
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu zic sa-l ascultati pe Razvan... @rz+ daca altfel nu-l cunoasteti... in materie de reglari antene e AS. Dixit!
    Day by day - opiniile mele
    "Never argue with idiots. People can confuse you with them."
    ---------------------------------------------------------
    DM 7020S; HSS-1160NA; Offset 1,2 Al +
    Moteck DigiPower SG-2100
    (53°E - -30°W) + Hama Lypsi HQ Universal Single LNBF

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    418
    Posts Thanks / Likes

    Default Corect

    vezi ca , colegul care a pus si pozele a puctat perfect situatia ta.
    E bine sa iti planifici ce vrei sa vezi stanga-dreapta (trebuie sa iti permita si tipul actuatorului) si dupa ce ti-ai fixat centrul corect mergi cu antena stanga dreapta si iti stabilesti limitele.
    Succes

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    208
    Posts Thanks / Likes

    Default Ok...multumesc tururor.....dar sa va explic mai detaliat....

    1.....este vorba de offset de 1,2m cu actuator de 24 inch
    2.....actuatorul este pus in partea Estica a antenei (cum stau in spatele ei, cu fata la ea).....se deschide spre Vest si se inchide spre Est
    3.....am prins actuatorul in inel exact la 2-3 cm de varf....la limita
    4....cu actuatorul inchis complet.....rectific ce am spus mai devreme......pot ajunge la 53 Est....
    5.....in Vest nu e problema.....ajung lejer la Hispasat.....si as mai avea cursa destula....
    6.....mai mult de 53 Est, pot trece?.....spre Est...
    7.....iar chestia cu actuatorul pus la jumatate cand este pozitionat pe Sud...mi se pare imposibil....
    am prins actuatorul in inel si am pozitionat antena la busola exact pe Sud....apoi am lungit tija actuatorului exact cat am avut nevoie sa o prind in surub....
    aveti voi alta idee?
    Last edited by gik2000; 10th May 2011 at 21:34.

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,919
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ia_ro View Post
    vezi ca s-ar putea sa-l fi pus invers actuatorul. In momentul in care se misca spre Est el se deschide (tija aceea iese afara din el), iar in timp ce te deplasezi spre vest, atunci acea tija se inchide (intra in el).
    Cand actuatorul este la punctul zero (pe satelitul ce mai sudic) el trebuie sa fie la jumatatea distantei dintre inchis si deschis (adica acea tija a fie la jumatatea distantei)
    Nu e adevarat decat 50%. Actuatorul il poti pune pe orice parte a monturii (daca aceasta permite).

    Quote Originally Posted by mvbl View Post
    Vezi ca actuatorul se poate si trebuie sa se poata regla mai in fata sau mai in spate, nu conteaza pe ce parte il pui,
    trebuie reglat in sus si in jos ca sa poata efectua cursa cat mai lunga si in stanga si in dreapta.
    nu modifica punctul "0" si ai grija la declinatie.
    Corect.

    +rz nu ma indoiesc ca stie sa monteze; poate cu explicatul sta mai prost;

    @gik2000: un rezumat: satelitul sudic nu il schimba, e ok.
    monteaza actuatorul astfel ca in pozitia cu tija iesita la maxim sa ajungi pe Hispasat. In est vei ajunge ... cat iti permite montura, nu mai mult Mie imi merge pana la 53 est.
    Daca, in schimb, montura iti permite, poti pune actuatorul pe partea dreapta a antenei si sa incerci ca in pozitia cu tija in interior la maxim antena sa fie pozitionata pe Hispasat si sa mearga spre est cat te lasa lungimea tijei.
    Bafta!


    Quote Originally Posted by gik2000 View Post
    1.....este vorba de offset de 1,2m cu actuator de 24 inch

    3.....am prins actuatorul in inel exact la 2-3 cm de varf....la limita = foarte bine
    4....cu actuatorul inchis complet.....rectific ce am spus mai devreme......pot ajunge la 53 Est....
    5.....in Vest nu e problema.....ajung lejer la Hispasat.....si as mai avea cursa destula....
    6.....mai mult de 53 Est, pot trece?.....spre Est... = nu
    7.....iar chestia cu actuatorul pus la jumatate cand este pozitionat pe Sud...mi se pare imposibil.... = asa e
    Concluzia mea: actuatorul este supradimensionat pentru acea montura (cu alte cuvinte nu vei reusi mai mult din cauza monturii)
    SHALOM

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    208
    Posts Thanks / Likes

    Default corect...asta era si parerea mea....

    La concluzia asta am ajuns si eu.....dar nu am ce sa fac.....
    Am luat act. de 24 in ideea ca voi trece si la alta antena mai mare.....mai devreme sau mai tarziu....


    Atunci sa intreb altceva....pe cei care probabil au.....
    La antenele
    http://www.elstar.ro/?page=shop/flyp...fbc034343e19c9
    exista si montura aferenta....
    http://www.elstar.ro/?page=shop/flyp...fbc034343e19c9
    Stie cineva daca aceasta montura isi merita banii?
    Mi-as lua una....dar sa nu arunc banii pe ea degeaba.....
    Last edited by gik2000; 10th May 2011 at 21:44.

  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,919
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu am de 18 inch la antena de 1.50. Tot de la 30W la 53E ma duc,tot din cauza monturii.Nu amgasit alta mai buna la momentul respectiv (exista, sa stii) si apoi n-am mai cautat.
    SHALOM

  11. #11
    Gold Member Expert
    Join Date
    May 2003
    Location
    Brasov
    Posts
    3,254
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gik2000 View Post
    1.....este vorba de offset de 1,2m cu actuator de 24 inch
    2.....actuatorul este pus in partea Estica a antenei (cum stau in spatele ei, cu fata la ea).....se deschide spre Vest si se inchide spre Est
    3.....am prins actuatorul in inel exact la 2-3 cm de varf....la limita
    4....cu actuatorul inchis complet.....rectific ce am spus mai devreme......pot ajunge la 53 Est....
    5.....in Vest nu e problema.....ajung lejer la Hispasat.....si as mai avea cursa destula....
    6.....mai mult de 53 Est, pot trece?.....spre Est...
    Ceva nu e in regula cu reglajul initial... repet si scuze ca ma repet dar respecta pasii urmatori:

    Cu antena si actuatorul fixate exact ca in foto din centru (poza de mai sus) cauti sa gasesti satelitul de la 23.5'E (cel mai sudic din locatia ta)... reglajul il faci exclusiv din azimut (stanga/dreapta) si elevatie (sus/jos) deci nu umbli deloc la actuator pana ce nu faci complet reglajul pe 23'5'E
    Indiferent pe care parte pui actuatorul, trebuie sa duca mai mult... in cazul tau, inchis pe est, trebuie sa fie cel putin la 75-80'E nicidecum la 53'E
    Uita-te tot in poza centrala de mai sus si schimba imaginar actuatorul pe est si o sa vezi ca se inchide dupa 75'E si asta cu actuator scurt

    Uite mai jos un actuator de 36'' pus pe est... se inchide complet undeva la 97'-98'E si se deschide la maxim undeva la 46'-47'W (in poza e la 45'W)
    Deschiderea functionala la care e reglat este cea din semnatura


    RO (BV), 2.2M (Ku&C), 1.2M (Ku, HH), 95'E - 45'V, Deviser S-30 Sat Meter, Amiko X-Finder DVB-S/S2 & T/T2, LG DVB-S/S2 4K,
    Onkyo T-4711, Technics G-70, Grundig Satellit 500, Tecsun PL-660, Sangean ATS 909X, FM Yagi 5 el., TV Yagi ATX & Angel.

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    208
    Posts Thanks / Likes

    Default te contrazic....totul depinde de montura....care nu-mi permite mai mult

    Quote Originally Posted by rz + View Post
    Ceva nu e in regula cu reglajul initial... repet si scuze ca ma repet dar respecta pasii urmatori:

    Cu antena si actuatorul fixate exact ca in foto din centru (poza de mai sus) cauti sa gasesti satelitul de la 23.5'E (cel mai sudic din locatia ta)... reglajul il faci exclusiv din azimut (stanga/dreapta) si elevatie (sus/jos) deci nu umbli deloc la actuator pana ce nu faci complet reglajul pe 23'5'E
    Indiferent pe care parte pui actuatorul, trebuie sa duca mai mult... in cazul tau, inchis pe est, trebuie sa fie cel putin la 75-80'E nicidecum la 53'E
    Uita-te tot in poza centrala de mai sus si schimba imaginar actuatorul pe est si o sa vezi ca se inchide dupa 75'E si asta cu actuator scurt

    Uite mai jos un actuator de 36'' pus pe est... se inchide complet undeva la 97'-98'E si se deschide la maxim undeva la 46'-47'W (in poza e la 45'W)
    Deschiderea functionala la care e reglat este cea din semnatura

    Cu actuatorul complet inchis, adica la 53 Est, cele doua brate ale monturii sunt aproape paralele (distanta dintre ele, in dreptul celor doua suruburi de prindere a actuatorului este de 10 cm....care este tocmai distanta de la punctul de prindere al actuatorului in inel si varful acestuia (complet inchis). Deci...mai mult.....nu am cum sa-l inchid!
    Repet....nu am montura de primfocar.....ci de offset.....sa nu faci confuzie....

    http://www.antena-satelit.ro/produse...m-diametru.htm

    Montura ca mai sus am, nu discutam de montura de parabola!
    Ma indoiesc sa ajung cu ea la 80 Est!
    Last edited by gik2000; 10th May 2011 at 23:03.

  13. #13
    Gold Member Expert
    Join Date
    May 2003
    Location
    Brasov
    Posts
    3,254
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu conteaza ca e offset sau prime focar atata timp cat montura este polara... urmareste aceeasi curba satelitara doar inclinatia antenelor difera
    Poate reusesti sa faci o poza... asa ne dam seama mai bine unde e problema

    RO (BV), 2.2M (Ku&C), 1.2M (Ku, HH), 95'E - 45'V, Deviser S-30 Sat Meter, Amiko X-Finder DVB-S/S2 & T/T2, LG DVB-S/S2 4K,
    Onkyo T-4711, Technics G-70, Grundig Satellit 500, Tecsun PL-660, Sangean ATS 909X, FM Yagi 5 el., TV Yagi ATX & Angel.

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    208
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by rz + View Post
    Nu conteaza ca e offset sau prime focar atata timp cat montura este polara... urmareste aceeasi curba satelitara doar inclinatia antenelor difera
    Poate reusesti sa faci o poza... asa ne dam seama mai bine unde e problema
    as face poza daca as stii sa o si postez aici....

  15. #15
    Moderator Expert
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    1,590
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Inseamna ca un HH acopera mai mult decit o montura polara?In semnatura mea nu merge mai departe de 30 west din cauza blocurilor,de la 95 est,dar fizic permitea.Eu cind montam 1.8m simetrica si cu montura polara Abacus,cel mai aproape de sud satelit era Astra 19 est,si ma plimbam cu tot ansamblu si nu erau intotdeauna aceeasi pozitie a actuatorului,ca sa acopere cit mai mult est-vest.Dar cred ca era din cauza jocurilor din montura si actuator(monturile din poze sunt bijuterii fata de cornierele sudate cu care montam eu).

    @gic2000 intra pe http://imageshack.us/ upload la poze,apoi iti genereaza un link pentru forum,ii dai copy/paste aici la un post nou.Bafta!
    DM 500S,Hyundai Digicablu,Humax DIGI C HD,Diablo CAM,VU+ UNO,HH DM3800s,Triax TDA110,Inverto single black

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top