Dumnezeu sa-l odihneasca!Bebe Barbu și legendarul Bobby Moore la un meci dintre Anglia și Romnia disputat n 1968 Unul din ultimii mari fotbalişti-intelectuali ai Argeşului şi fotbalului romnesc, Ion Bebe Barbu, s-a stins n noaptea de 1 spre 2 mai

Nu mplinise 73 de ani. S-a născut la Craiova n anul 1938, iar la sfrşitul anului trecut a fost diagnosticat cu o boală cruntă, cancer la colon, şi a fost supus mai multor intervenţii chirurgicale. De atunci, a stat numai la pat, iar n ultimile luni starea sănătăţii s-a nrăutăţit şi n-a mai putut vorbi. Ultima dată cnd a discutat cu un ziarist la telefon, n luna ianuarie, i-a spus: "Nu pot să spun că snt mai bine. Asta e. Să vedem ct mi-o fi aţa, pentru că sntem toţi datori cu o moarte n faţa lui Dumnezeu. Dar, te rog, să nu scrii asta, ncă.

Bebe Barbu a jucat fotbal la Piteşti din anul 1959 pnă n 1974. A fost căpitanul Argeşului şi al echipei naţionale. A rămas n amintirea tuturor prologul meciului amical Romnia Anglia (0-0) disputat n 1968, cnd făcea schimb de fanioane cu Bobby Moore. Ambii erau căpitan de echipă naţională.

A cştigat n 1972 primul titlu de campion cu F.C. Argeş alături de Dobrin, Prepurgel, Vlad, Olteanu, Vasile Stan, Jercan, Ciolan, Marian Popescu, Ivan şi alţii. După doi ani de la marele succes, Barbu s-a retras ca jucător la 36 de ani şi a fost numit preşedinte la F.C. Argeş, cştignd n 1979 al doilea titlu de campion cu echipa din Trivale.

Dumnezeu să l ierte!

http://www.gsp.ro/gsp-special/traged...68-238526.html