Lucian Bute a anuntat astazi ca urmatorul meci pentru titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, il va disputa in Romania, pe 9 iulie, anunta agerpres.ro.


"De cand am devenit campion mondial am vrut sa imi apar titlul in tara mea. Sunt roman si sunt mandru de acest lucru. Multi romani m-au sustinut de-a lungul timpului in meciurile mele si iata ca este pe cale sa se indeplineasca un vis. Vreau sa-i fac fericiti pe toti cei care m-au sustinut si voi da totul in ring pentru prima mea victorie in Romania. Saptamana viitoare ma intorc la Montreal pentru a pregati acest meci, impreuna cu staff-ul meu. Important este ca pe 9 iulie Bucurestiul va deveni o capitala mondiala a boxului. si pana acum am purtat steagul Romaniei la celelalte meciuri si ma bucur ca voi promova imaginea tarii mele cu acest prilej", a declarat Bute.

Pugilistul Lucian Bute a adaugat si faptul ca nu stie inca numele adversarului si nici locul de disputare al partidei: "Am vizitat salile de la Romexpo si Polivalenta, e posibil sa intre in calcul si un stadion. in zilele urmatoare InterBox si IBF vor decide numele adversarului meu, dar eu sunt pregatit pentru a boxa cu oricine, oriunde".

Rudel Obreja, presedintele Federatiei Romane de Box, a afirmat ca "indiferent daca meciul va fi la Polivalenta sau la Romexpo, semnificativ este faptul ca toata floarea boxului mondial va fi cu ochii atintiti spre Romania. Vreau sa fie cea mai buna gala din Romania si din aceasta parte a lumii. Vor mai boxa alaturi de Bute si alti pugilisti romani, dar programul nu a fost înca definitivat".

http://sport.rol.ro/Bute-va-juca-urm...ND-105063.html