Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 31
  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    718
    Posts Thanks / Likes

    Default Instalare antena pe bloc

    Deoarece locatia in care ma mut nu-mi permite instalarea antenei cu montura HH decat pe bloc, va intreb care e lungimea maxima a cablului pentru a nu avea pierderi de semnal si pt a putea comanda motorul? Din calculele mele ar fi necesari minim 50 de m de cablu.
    De asemenea, actualul motor DM3800s ar putea duce o antena offset Emme-Esse Al de 1,25m? As schimba Triaxul 110.
    Orice sfat din partea veteranilor e binevenit!

  2. #2
    iphone unlocker Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Costa Tropical(ESPAŃA)
    Posts
    1,561
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Poti pune 50 de metri linistit (sa fie de calitate),nu vei avea pierderi de semnal semnificative.
    If you want unlock your iPhone contact me.

    Nobody is Perfect
    I am Nobody


  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    1,590
    Posts Thanks / Likes

    Default

    daca triaxul nu e lovit,pastreaza-l si pune un lnc inverto single black
    DM 500S,Hyundai Digicablu,Humax DIGI C HD,Diablo CAM,VU+ UNO,HH DM3800s,Triax TDA110,Inverto single black

  4. #4
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    718
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Triaxul nu e lovit, si am deja si un lnb Inverto Black Ultra. De ambele sunt multumit,dar pe anumite frecvente(Astra 1h) e nevoie de o antena mai mare,indiferent de calitatea lnb-ului.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    206
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cristo4 View Post
    Deoarece locatia in care ma mut nu-mi permite instalarea antenei cu montura HH decat pe bloc, va intreb care e lungimea maxima a cablului pentru a nu avea pierderi de semnal si pt a putea comanda motorul? Din calculele mele ar fi necesari minim 50 de m de cablu.
    De asemenea, actualul motor DM3800s ar putea duce o antena offset Emme-Esse Al de 1,25m? As schimba Triaxul 110.
    Orice sfat din partea veteranilor e binevenit!
    1)practica spune ca dupa 100m incep pierderile de semnal. 2) de ce de 1,25 ? nu vad rostul . Sky UK ? 70% din HD-le lor se vad si cu 0,9m. Si motorului 3800 sigur o sa-i fie greu cu 1,25m.

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    206
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cristo4 View Post
    Triaxul nu e lovit, si am deja si un lnb Inverto Black Ultra. De ambele sunt multumit,dar pe anumite frecvente(Astra 1h) e nevoie de o antena mai mare,indiferent de calitatea lnb-ului.
    sigur nu este de la marime - CI DE LA REGLAJ . La Iasi (estul Romaniei) , cu 0,9m receptionez toata Astra FARA PROBLEME.

  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    1,590
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ilies View Post
    sigur nu este de la marime - CI DE LA REGLAJ . La Iasi (estul Romaniei) , cu 0,9m receptionez toata Astra FARA PROBLEME.
    Care Astra?1h?Daca,da ce semnal ai pe pachetul ARD(WDR regionale) si daca e constant?
    @cristo4 : crezi ca cele care nu iti intra vor intra perfect cu 1.25m?nici cu 1.6m nu esti sigur
    DM 500S,Hyundai Digicablu,Humax DIGI C HD,Diablo CAM,VU+ UNO,HH DM3800s,Triax TDA110,Inverto single black

  8. #8
    dependent de antene Mentor
    Join Date
    May 2010
    Location
    brasov
    Posts
    649
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu am 40m cablu Belden intre antena si receiver cu 1 amplificator intercalat,LNC Inverto Black Ultra,antena pe Hotbird.
    Am incercat si cu al doilea amplificator,dar asa curat cum scoate semnalul LNC-ul nu il mai amplifica nimeni,poate doar amplificatoarele profi.Antena este de 0,9m dar la capatul cablului se comporta ca una de 0,6m.
    Daca pui 50m de cablu si mai este si de proasta calitate atunci la capatul lui,daca mai ramii cu cistigul unei antene de 0,9m este bine.
    Am incercat si cu al doilea amplificator montat la intrarea receiverului,dar fara rezultate pozitive.
    Cind am montat antena am fost cu receiverul si cu Tv-ul la antena pentru reglaje.Fata de ce intra acolo cu 2m de cablu, in casa pierd destule programe.Asta pe vreme buna fara nori.
    Fa tot posibilul sa duci cablul pe un traseu cit mai scurt,chiar prin ..... blocului,printre tevi.
    Last edited by mouse; 5th April 2011 at 20:13.

  9. #9
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,133
    Posts Thanks / Likes

    Default

    la lungimi de cablu mai mari cautati cu disecq alimentare.
    unele receivere au in meniu o functie care permite ridicarea tensiunii cu 1v.

  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    bucharest
    Posts
    3,414
    Posts Thanks / Likes

    Default

    stai linistit cu 1,25 vei avea lejer wdr-urile de pe astra si chiar si celelalte canale de pe 1h/seara pina a doua zi intra cam tot ce misca pe 19.2 est apoi se mai pierd unele canale/motorul meum duce fara probleme antena din dotare[din fe]
    1,2 offset dish/lnb inverto/dream 500hd/dream 525 hd

  11. #11
    Faithful Member Expert
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    casa cu flori, strada sperantei, la etaj...
    Posts
    1,361
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by yo3fuu3 View Post
    daca triaxul nu e lovit,pastreaza-l si pune un lnc inverto single black
    Ma faci sa rad cu Inverto... Am avut 2, mai am unul uitat intr-un dulap. Am lnb-uri de 0,7db care se usureaza pe inverto ultrablack.
    Cu Triax-ul sunt de acord, este o antena buna, chiar exceptionala pt HH. Eu personal detin Emme Esse cu HH si Invacom, cu aproximativ 30 m de cablu de calitate ... Nu am sesizat niciodata probleme de semnal, cu sau fara increased voltage, deci da-i bataie, o sa fie ok. Cu cablu de calitate, desigur, nu cu "clone de cablu", ca tot e la moda...
    Do you want to see a picture of a beautiful person? Hold up a mirror...

  12. #12
    Faithful Member Expert
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    casa cu flori, strada sperantei, la etaj...
    Posts
    1,361
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nirolf View Post
    la lungimi de cablu mai mari cautati cu disecq alimentare.
    unele receivere au in meniu o functie care permite ridicarea tensiunii cu 1v.
    Ce tot zici acolo? Ca ma cufund usor in ceata....
    Do you want to see a picture of a beautiful person? Hold up a mirror...

  13. #13
    Faithful Member Expert
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    casa cu flori, strada sperantei, la etaj...
    Posts
    1,361
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cristo4 View Post
    Deoarece locatia in care ma mut nu-mi permite instalarea antenei cu montura HH decat pe bloc, va intreb care e lungimea maxima a cablului pentru a nu avea pierderi de semnal si pt a putea comanda motorul? Din calculele mele ar fi necesari minim 50 de m de cablu.
    De asemenea, actualul motor DM3800s ar putea duce o antena offset Emme-Esse Al de 1,25m? As schimba Triaxul 110.
    Orice sfat din partea veteranilor e binevenit!
    Ah, mai e ceva....
    Emme Esse de 1,25 merge pe alt HH decat Stab? Ca parca nu mergea. Stonewell a explicat odata.... dar nu mai stiu in ce post..
    Do you want to see a picture of a beautiful person? Hold up a mirror...

  14. #14
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    718
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Categoric cablul va fi de calitate, nici nu ma gandesc sa fac economie la cablu!
    Dar deja vad pareri impartite, unii spun ca e o problema,altii ca nu ,atata vreme cat cablul e de calitate. Daca se poate,as vrea si eu un exemplu de cablu de calitate, si de unde se poate lua,in Bucuresti sau online.
    Cat despre motor, tot la Stab 120 ma gandeam si eu pt Emme Esse 125.
    Sunt convins ca imi va oferi un castig de semnal bunicel fata de Triax 110!

  15. #15
    dependent de antene Mentor
    Join Date
    May 2010
    Location
    brasov
    Posts
    649
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu nu vorbesc din auzite,asta am patit cu 40m de cablu,ca nu am vizibilitate spre Hotbird si Astra de pe balcon si a trebuit sa ajung cu antena tocmai in balconul uscatoriei pentru a avea acces la acest satelit.
    Am mai vrut sa montez al doilea LNC in focar secundar pentru Astra cu un comutator diseq.
    Am pozat diseq-ul pe perete,am facut prinderea pentru al doilea LNC,am setat receiverul pentru functionarea prin diseq,iar la teste cu 2m de cablu totul mergea perfect.
    Cind am ajuns in casa si am conectat receiverul la cablu am avut numai macroblocuri pe imagine pe toate canalele fara exceptie.
    Baga diseq-ul atita pierderi incit mai bine lipsa.Am fost din nou la antena si am facut inapoi legaturile ca inainte raminind doar cu Hotbid-ul.
    Ce mai vreau sa-ti spun este ca la vremea respectiva cablul Belden era cel mai scump,este ecranat si cu tresa si foita de cupru,am dat pe el o circa de bani.
    Cam asta este viata la bloc,so ia dracu de viata...

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top