Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 15 of 15
 1. #1
  Gold Member Expert
  Join Date
  Dec 2009
  Location
  prin gropile capitalei
  Posts
  3,604
  Posts Thanks / Likes

  Exclamation HTC Desire S – un nou rege al telefoanelor!

  HTC Desire S este cel mai nou telefon “pentru marele public” al taiwanezilor şi se lansează oficial acum în aprilie, eu făcând review-ul (în premieră în România, din câte ştiu) pe o unitate puse la dispoziţie de HTC România. Spun “pentru marele public” pentru că dimensiunea de 3,7 inci a ecranului mi se pare cea mai potrivită pentru un smartphone şi sunt sigur că şi majoritatea cumpărătorilor consideră la fel, în timp ce modele precum Desire HD sau Desire Z sunt “de nişă” în viziunea mea (pentru cei care vor ecrane mari şi respectiv tastaturi culisante QWERTY).
  Din titlu vă daţi seama cam unde va merge acest review şi care va fi concluzia lui: Desire S este cel mai bun smartphone de pe piaţă şi cu siguranţă va rămâne aşa multe alte luni. Asta înseamnă desigur că este şi cel mai bun telefon făcut până în acest moment de HTC şi un succesor demn al primului Desire. Merită pe deplin numele de “o nouă generaţie” şi ridică foarte sus ștacheta pentru alte modele viitoare.
  Specificaţii: ecran 3,7 inci Super-LCD, Android 2.3.3 cu o nouă versiune a interfeţei Sense (2.1), carcasa metalică făcută dintr-o singură bucată, procesor la 1 GHz cu modul grafic de ultima generaţie, ambele Qualcomm (soluţia de pe Desire HD), 1 GB stocare internă şi 768 MB de memorie RAM, slot microSD, camera foto 5MP şi video 720p, wireless inclusiv N, DLNA, Internet hotspot, HSPA 14.4 Mbps, camera frontală VGA, baterie de 1450 mAh.
  Hai să vedem de ce sunt aşa entuziasmat.

  UNBOXING
  Eu am avut o mostră de marketing, nu cutia retail finală, aşa că un singur lucru nu ştiu precis: dacă în pachet va fi inclusă şi o memorie microSD. Înclin să cred că da, pentru că toate telefoanele HTC au una. În rest în cutie am găsit handsfree-ul clasic al HTC-urilor, cu căşti mari şi jack audio, plus cablul de conectare de la microUSB-ul telefonului la PC şi încărcător de priză.

  CONSTRUCŢIE
  Aici apare primul lucru ce mă încântă foarte mult la Desire S, un plus foarte mare. Carcasa aceasta unibody, adică făcută dintr-un singur bloc de metal ce este frezat în interior pentru a face loc chipurilor şi bateriei, este o chestie extraordinară. Soluţia nu este o premieră, fiind implementată şi pe HTC Legend şi pe HTC Mozart, dar pe primul nu l-am avut, iar la al doilea n-am remarcat cât de mişto este. Pe scurt, telefonul astfel făcut este foarte bine închegat, pare şi chiar este foarte solid şi cel mai important, nu trosneşte, nu se îndoaie, nu se deformează. L-am apăsat pe ecran, sus, jos, pe spate, am tras de el, dar niciodată nu se aude cel mai mic zgomot din el şi nu simţi că-i apeşi vreo componentă. Iată ce diferenţă imensă aduce lipsa unui capac de plastic de pe spatele telefonului, capac care la primul Desire mai păcănea din când în când atunci când îl strângeai în palmă.

  Asta nu înseamnă că nu se deschide. Mijlocul telefonului e făcut din metal, dar în partea de jos exista un capac mic din plastic solid şi care pare cauciucat atunci când îl simţi la mână, capac ce se scoate pentru a avea acces la baterie şi la slotul de SIM şi de microSD. Spre deosebire de primul Desire acum nu trebuie să scoţi baterie ca să umbli la SIM sau memorie, deşi e recomandat să o faci cu telefonul oprit.

  Este mai mic decât primul Desire, un alt bonus important. Ecranul are aceeaşi dimensiune, 3,7 inci în diagonală, dar spaţiul de sub ecran este mai mic, fiind acolo doar butoanele capacitive de Home, Back, Menu şi Search specifice Androidului. Nu e vorba doar că a dispărut trackball-ul, ci au şi redus dimensiunea cablajului din telefon şi atunci n-a mai fost nevoie de o carcasă aşa mare. De aici şi din utilizarea aluminiului apare un alt motiv de bucurie: telefonul este foarte uşor, atât de uşor încât nu-l simţeam în buzunar şi din când în când trebuia să verific că-l mai am.


  Butoanele sunt perfecte. Cel de Power este cromat şi un pic ieşit din carcasa, nu aparent ca la prima generaţie, dar ieşit exact cât trebuie ca să-l apeşi uşor cu degetul, însă nu prea mult ca să se declanşeze accidental sau să “agaţe”. Cel de volum, de pe partea stângă, este un singur buton unitar destul de retras în carcasă, dar la fel de uşor de apăsat în timpul unui apel. Altele nu mai are.
  Conectorul microUSB a fost mutat pe partea stângă, sub butonul de volum, iar sus lângă butonul de power mai este şi jack-ul audio.

  Pe partea frontală găsim grila cromată a difuzorului principal, care are în dreapta sa camera secundară şi în stânga senzorii de proximitate. În grilajul difuzorului este ascuns şi un mic LED de status ce se aprinde roşu sau verde după caz.

  Pe spate în partea de sus are modulul foto de 5 megapixeli, cu un singur flash lângă el şi un difuzor extern (speaker-ul telefonului). Mai jos este doar sigla HTC-ului, cromată pe metalul carcasei.

  Ecranul, deşi LCD, este comparabil cu AMOLED-ul primului Desire. L-am pus unul lângă altul şi am observat că Desire S are albul mai alb (AMOLED-ul trage un pic spre roz pe Desire), iar culorile sunt saturate exact cât trebuie. Negrul nu este la fel de intens ca pe un AMOLED, dar diferenţa nu este sesizabilă prea ușor şi nici aşa de importantă.
  Pe total, nota 10 la construcţie, care este perfectă, plus un bonus pentru cât de uşor se simte în mână şi în buzunar. Desire S face ca Nexus S să pară o jucărie ieftină dintr-un plastic subţire şi e mult peste orice alt telefon de acum.
  Galerie foto suplimentară cu aspectul exterior găsiți aici și am făcut și o video-prezentare.
  SOFTWARE

  Android 2.3.3 e cea mai mare noutate software adusă de acest telefon, fiind şi prima oară când eu am văzut noul sistem de operare. În primul rând că este mai rapid decât Desire-ul original, dar cât din asta se datorează procesorului mai nou cu o generaţie şi cât noului sistem de operare nu cred că se poate afla exact. În orice caz, voi spune că noul Android aduce cu el şi un spor de viteză şi asta e cel mai important.
  Mai aduce şi câteva modificări prin aspectul interfeţei. Pe HTC Desire S nu se văd atât de bine, deoarece el oricum utilizează o interfaţă proprie Sense UI (îmbunătăţită şi ea faţă de telefoanele curente). Am observat noul Android pe la sistemul de notificări, unde câteva pictograme sunt mai discrete şi mai rafinate ca grafică, precum cea de email nou. Cam asta ar fi de fapt noutatea mare adusă de Android 2.3, adică un aspect mai plăcut al pictogramelor şi a altor elemente din interfaţă.
  Sense UI este mult îmbunătăţit şi asta mă bucură, eu fiind un fan al interfeţei făcute de HTC. În primul rând ecranul de notificări este împărţit în două tab-uri, unul cu notificări şi altul ce-ţi oferă acces rapid la pornirea şi oprirea wifi-ului, bluetooth-ului, gps-ului şi a celorlalte chipuri şi modemuri. Ecranul de notificări cuprinde şi o listă a celor mai recente aplicaţii rulate, aşa cum v-aţi obişnuit de la Desire HD şi Desire Z.

  Apoi, lista de aplicaţii a primul un update. Există trei tab-uri distincte, Toate Aplicaţiile, Frecvent şi Descărcate. Primul este evident ca rol, al doilea se populează cu aplicaţiile utilizate frecvent (nu mi-am dat seama şi dacă se şterg automat de acolo – n-a fost timp), iar prin al treilea tab ai acces direct la aplicaţiile instalate de tine din Market. Lista din primul tab este mult mai uşor de scroll-at, fiind introdusă o paginare a ei (dai de ea în sus şi se duce un număr predefinit de linii în sus) şi un slider care îţi arată cam unde ai ajuns în listă.

  Am mai văzut şi alte noutăţi mărunte prin tot felul de meniuri şi cotloane ale telefonului, o îmbunătăţire a unor widget-uri, adăugarea de mici efecte sonore la animaţiile meteo, parcă mai mulţi termeni pentru diversele fenomene meteo ce pot apărea, plus multe alte chestii minore pe care le-am descoperit într-un moment sau altul al butonării telefonului şi m-au făcut să exclam “ha, ce mişto!”.
  HTC-urile vin cu un soft Flashlight, ce transforma blitz-ul camerei foto într-o lanternă. Softul e foarte util când pică lumină în bloc sau se strică becul din lift, de exemplu, aşa cum am păţit în ultima săptămână. Acum că Desire S are şi o cameră video frontală a apărut şi un soft numit Oglindă, care îţi deschide direct această cameră şi te poţi studia cum arăţi direct pe ecran. Oglinda modernă.
  Desire S se poate conecta şi la htcsense.com, serviciul HTC de backup online şi locul de unde se mai pot descărca diverse sunete şi tapete, dar eu n-am făcut-o pentru că nu era al meu.
  PERFORMANŢA
  E cel mai rapid HTC de până acum şi mai mult de atât nu am ce zice. E mai rapid decât Desire HD pentru că are noul Android şi niciodată nu a încetinit şi nu s-a poticnit, nici măcar atunci când rula mai multe programe în background.
  Ca o altă observaţie, bootează mult mai rapid şi sunetul HTC de iniţializare are un nivel discret al volumului, astfel încât nu mai deranjezi toată încăperea atunci când îţi porneşti telefonul.
  Am rulat iGO şi a mers foarte bine, GPS-ul luând poziţie rapid. Wireless-ul a mers foarte bine, inclusiv conectarea la routerul N şi transferurile rapide. Angry Birds Rio a rulat perfect. Mai multe despre performanță şi rapiditate chiar nu am ce să zic. Scorurile de benchmark Quadrant sunt aici, pentru cei interesaţi.
  Camera foto face fotografii decente. Nu e vreo îmbunătăţire majoră, dar nici n-am ce să-i reproşez.
  Bateria ține ceva mai mult decât la Desire, dar în principiu tot la două zile îl încarci. Scoţi trei doar dacă îl lași în pace.
  APELURI
  Calitatea sunetului este foarte bună, iar vocea celor cu care vorbeam se auzea clară şi nemodificată. Nu fâșâie, nu face ecou. Speakerul extern este foarte bun, încât am pus telefonul pe bordul maşinii şi am vorbit normal şi am auzit foarte bine ce spunea cealaltă persoană. E la fel de bun ca şi pe Desire HD, primul HTC la care am putut zice că în sfârşit speakerul extern e de calitate şi poate fi utilizat fără probleme. Difuzorul pare mult mai puternic şi atunci când sună telefonul, fiind foarte uşor de auzit din buzunar, pe când la modelul anterior nu întotdeauna îi auzeam ringtone-ul.  CE-I DE BINE
  • Îmbunătăţiri la toate aspectele
  • Android 2.3 şi interfaţa Sense mai nouă
  • construcţie excelentă, carcasă de nota 10, pare uşor
  • performanțe foarte bune
  CE-I DE RĂU
  • speram ca specificaţiile hardware să fie mai ...uriste
  CONCLUZIE
  Am zis-o din titlu: Desire S este cel mai bun telefon de pe piaţă. Calitate foarte bună a construcţiei, Android 2.3 foarte rapid, specificaţii bune, dimensiuni ideale. E mult peste Nexus S şi alte telefoane nou-lansate şi nu cred că viitorul Galaxy S II va fi mai bun, mai ales că acela se adresează segmentului de 4,3 inci. Dacă vreţi un smartphone nou, Desire S este alegerea perfectă acum și va mai fi câteva luni.

  http://www.mobbi.ro/2011/04/review-h...-telefoanelor/
  Ca trece tineretea, nu-i mare paguba...
  Problema e ca trece si batranetea...

 2. #2
  JE SUIS GRAS Expert
  Join Date
  Jul 2007
  Posts
  5,998
  Posts Thanks / Likes

  Default

  copie iPhone 3GS toata ziua
  Nu-mi plac oamenii, sunt fiinte rele si fara caracter.

 3. #3
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default

  E rege dupa primele 30 de milioane de unitati vandute . Asta daca va mai fi produs si luna viitoare , ca la HTC se schimba carcasele ca ciorapii .

 4. #4
  Gold Member Expert
  Join Date
  Dec 2009
  Location
  prin gropile capitalei
  Posts
  3,604
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Eu poate d-asta imi iau
  Ca trece tineretea, nu-i mare paguba...
  Problema e ca trece si batranetea...

 5. #5
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Ia doua sa ai pt piese de rezerva daca nu se mai fabrica prin iulie .

 6. #6
  Platinum member Expert
  Join Date
  Jul 2006
  Posts
  5,075
  Posts Thanks / Likes

  Default

  ala e rege al telefoanelor

 7. #7
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default

  E doar un titlu pus de ceva habarnist in vreun blog .

 8. #8
  Platinum member Expert
  Join Date
  Jul 2006
  Posts
  5,075
  Posts Thanks / Likes

  Default

  auzi balacareala:"se aude bine"
  cainii in giurgiu poate ...pune un mp3 sa behaie... suna ca din pestera mui e rii...
  ultima "scula" htc mi-a agatat firele la un pantalon bun...lucratura de lucratura

 9. #9
  Gold Member Expert
  Join Date
  Dec 2009
  Location
  prin gropile capitalei
  Posts
  3,604
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by ********* View Post
  Ia doua sa ai pt piese de rezerva daca nu se mai fabrica prin iulie .
  O sa ma cauti sa-ti vand unul!
  Ca trece tineretea, nu-i mare paguba...
  Problema e ca trece si batranetea...

 10. #10
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Uiti ca in vara vine noul rege ? Regele 5 ?

  Iar in 20 Aprilie se va sti cati supusi are actualul rege , Regele 4 .

 11. #11
  Platinum member Expert
  Join Date
  Jul 2006
  Posts
  5,075
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by ********* View Post

  Iar in 20 Aprilie se va sti cati supusi are actualul rege , Regele 4 .
  adica? ce e in 20 apr?

 12. #12
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default

  In 20 aprilie este prezentat bilantul pe trimestrul 2 al anului fiscal 2011 .

 13. #13
  Senior Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Feb 2007
  Location
  Buc.
  Posts
  1,181
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Cel mai tare telefon al momentului... numai ca azi am pus mana pe un Motorola Atrix

 14. #14
  Moderator Expert
  Join Date
  Apr 2003
  Location
  District Nr. IX.
  Posts
  6,176
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Regele e Nokia E51, fiindca de ala am eu! Dixit!
  Day by day - opiniile mele
  "Never argue with idiots. People can confuse you with them."
  ---------------------------------------------------------
  DM 7020S; HSS-1160NA; Offset 1,2 Al +
  Moteck DigiPower SG-2100
  (53°E - -30°W) + Hama Lypsi HQ Universal Single LNBF

 15. #15
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Ala e maharajahul anului 2004 in regiunea Andhra Pradesh din India .

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top