Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Romania
    Posts
    2,780
    Posts Thanks / Likes

    Default Corectii Antena 1,6Al

    salutare,
    Pentru ca zilele astea a fost vremea frumoasa, m-am hotarat sa dau jos antena de 1.6, sa ii fac o revizie tehnica pentru ca era pe pozitie de vreo 6 ani si ceva si avea niste mici probleme la rotire. dupa ce am curatat angrenajele de rugina si am inlocuit niste suruburi pentru ca pierdea pasi am pus-o inapoi pe stalp.
    Mentionez faptul ca inainte sa o dau jos, din cauza unui surub stramb nu trecea de 42E si de 15W. Dupa ce am inlocuit surubul / am uns axul si am facut reglajele necesare, am curba 30W- 45E. Mai departe de 45E nu reusesc.Mai departe 30W nu am incercat.
    Totusi am o placuta surpriza sa vad pachetul NTV+ de pe 36E (11862 R
    DVB-S/MPEG-2
    27500 3/4) cu semnal 61%.Este Ok sau nu e antena corect pozitionata?Ar trebuii sa am mai mult semnal sau deloc ?
    Mentionez ca lnb-ul este Invacom de 0.2db, iar cablu trishield are o lungime de maxim 12m
    Poze cu individa in cauza
    https://picasaweb.google.com/117456822386564308366/DropBox#5591329690439596482
    Cand esti mort , nu stii ca esti mort . E greu doar pentru ceilalti !
    La fel si cand esti prost ...
    __________________________________________________ _____________________________________________


  2. #2
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    192.168.0.1
    Posts
    1,277
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca tot ai pus-o la punct da-mi si mie un feedback:
    Semnal/calitate pe 12523 V - 2170 3/4 la 16 est.

  3. #3
    Senior Member Expert
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    S-E Romaniei
    Posts
    1,256
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca intre 45E si 30W iti intra toti satelitii care se pot receptiona cu o antena de 1,6 Al. este OK.

  4. #4
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Romania
    Posts
    2,780
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gen70 View Post
    Daca tot ai pus-o la punct da-mi si mie un feedback:
    Semnal/calitate pe 12523 V - 2170 3/4 la 16 est.

    Cam asta arata la mine Lybia Alshamababy


    Cand esti mort , nu stii ca esti mort . E greu doar pentru ceilalti !
    La fel si cand esti prost ...
    __________________________________________________ _____________________________________________


  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    1,588
    Posts Thanks / Likes

    Default

    merge bine,tinind cont de cum se prezinta la mine situatia:



    Apropos,cum as putea sa fac cite o mica corectie la HH pentru fiecare pozitie a satelitilor,si sa le memoreze(nu reusesc decit 1) sau max 4 la All sattelite1-4
    DM 500S,Hyundai Digicablu,Humax DIGI C HD,Diablo CAM,VU+ UNO,HH DM3800s,Triax TDA110,Inverto single black

  6. #6
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Romania
    Posts
    2,780
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La tine in screenshot apare Astra 19.2E cu frecventa de pe W4/W7 ! e corect asa? Ar fi ideal sa ne zici si ce antena ai u !
    Cand esti mort , nu stii ca esti mort . E greu doar pentru ceilalti !
    La fel si cand esti prost ...
    __________________________________________________ _____________________________________________


  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    BUZAU
    Posts
    6,106
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by armandino View Post
    am curba 30W- 45E. Mai departe de 45E nu reusesc.Mai departe 30W nu am incercat.
    Cu ofset de 1,6 Al pe montura hh prindeam tot ce se putea intre 90E - 34,5V..
    stiu ca programele rusesti de pe Yamal 90E aveau semnal foarte bun de peste 70 %...

    Parerea mea, daca nu ai obstacole in extreme, e ca nu e reglata perfect pe centru si spre extreme urca/coboara peste/sub orbita satelitilor...
    Ofset-uri 1,6Al/1.6Fe/1,4Fe, 2&HH , SkyStar2;
    Optibox Spider HD
    HSS-7160NA (DigiTV)
    90E - 34,5V

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    1,588
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu a fost cu intentie.situatia semnalului e aceeasi,iata:


    antena din semntura bineinteles
    DM 500S,Hyundai Digicablu,Humax DIGI C HD,Diablo CAM,VU+ UNO,HH DM3800s,Triax TDA110,Inverto single black

  9. #9
    Strajernic Expert
    Join Date
    May 2007
    Posts
    3,884
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Satelitul W7 se receptioneaza bine in toata tara, cu o antena 1.15 Lnb focar secundar,in focar aveam 28est receptionam inclusiv W4 nu mai stiu polaritatea R sau L , una din pol nu se receptiona. Cred ca poti sa scoti mai mult din antena.

  10. #10
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Romania
    Posts
    2,780
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by yanq View Post
    Cu ofset de 1,6 Al pe montura hh prindeam tot ce se putea intre 90E - 34,5V..
    stiu ca programele rusesti de pe Yamal 90E aveau semnal foarte bun de peste 70 %...

    Parerea mea, daca nu ai obstacole in extreme, e ca nu e reglata perfect pe centru si spre extreme urca/coboara peste/sub orbita satelitilor...
    HH-ul de sub ea duce 75-30w fara probleme! Dar e mic pt receptii dx
    Cand esti mort , nu stii ca esti mort . E greu doar pentru ceilalti !
    La fel si cand esti prost ...
    __________________________________________________ _____________________________________________


  11. #11
    Moderator Expert
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    1,588
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ooo,ai avut curaj sa pui hh pe o antena de 1.6,si vad ca ti-a reusit.Eu nu am avut curajul asta cu singurul HH dat ca rezistind pina la 1.4m,(celelalte sunt date la 1.2m) si merg cu 1.15m,si acopar 30w(am blocuri in vest)- 95 est.E posibil ca la extremitati sa pierzi semnal,dar se compenseaza cu cistigul antenei mari.Poate mai facem ceva teste.
    DM 500S,Hyundai Digicablu,Humax DIGI C HD,Diablo CAM,VU+ UNO,HH DM3800s,Triax TDA110,Inverto single black

  12. #12
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Romania
    Posts
    2,780
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si eu stiam ca HH nu duce mai mult de1.4 si nu m-am riscat! De aceea le tin separat. HH e backup in caz ca cea mare cedeaza ceva ! si foarte utila pentru SS2
    @Yang tu zici ca nu e perfect pe centru ? eu cred ca si montura e prost conceputa din fabrica !
    Cand esti mort , nu stii ca esti mort . E greu doar pentru ceilalti !
    La fel si cand esti prost ...
    __________________________________________________ _____________________________________________


  13. #13
    Moderator Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    BUZAU
    Posts
    6,106
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ...montura clasica n-am folosit niciodata, doar hh..
    Ofset-uri 1,6Al/1.6Fe/1,4Fe, 2&HH , SkyStar2;
    Optibox Spider HD
    HSS-7160NA (DigiTV)
    90E - 34,5V

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top