UPC, numărul trei pe piaţa locală de internet fix de mare viteză, a lansat n 12 oraşe serviciile sale de net prin cablu cu viteze de descărcare a datelor de pnă la 120 Mbps, depăşindu-şi astfel n premieră, din acest punct de vedere, rivalii de la RCS&RDS şi Romtelecom.Subsidiara locală a companiei americane s-a confruntat de-a lungul timpului cu critici n legătură cu viteza serviciilor sale de date pentru clienţii din retail, astfel că operatorul a investit n ultimii doi ani n infrastructură, respectiv n implementarea platformei Eurodocsis 3.0, pentru a putea lansa pachete cu performanţe mai mari dect cele ale rivalilor. UPC avea la finele anului trecut 255.000 de clienţi pe internet fix, faţă de aproximativ un milion la Romtelecom şi peste 1,1 milioane la RCS&RDS. UPC ar putea oferi servicii de internet n 1,6 milioane de gospodării din Romnia fără a-şi extinde reţeaua, potrivit datelor privind acoperirea infrastructurii de cablu publicate de grupul Liberty Global, proprietarul operatorului.

După lansări graduale n mai multe ora.şe din ţară - demarate n Cluj anul trecut -, UPC intră acum n luptă pentru clienţi şi pe piaţa-cheie a Capitalei - cel mai important "teatru de război" pentru serviciile de net din ţară, avnd n vedere că aici există şi cel mai mare număr de clienţi cu venituri peste medie.

Noile abonamente de date sunt disponibile şi n Timişoara, Deva, Curtea de Argeş, Focşani, Ploieşti, Constanţa, Brăila, Galaţi, Roman şi Buzău.

Compania şi-a reconfigurat ntreg pachetul de servicii de date şi a lansat şi două noi pachete de servicii care combină internet, televiziune şi telefonie fixă.

"Lansăm n premieră cele mai mari viteze de download disponibile la acest moment pe segmentul rezidenţial - pnă la 120 Mbps. După investiţiile n reţea din ultimii doi ani şi lansarea n iulie 2010 a serviciului de internet Business Fiber Power pentru clienţii companii, a sosit momentul lansării pentru segmentul reziden.ţial", a declarat Iulia Florea, directorul operaţional al UPC Romnia.

Ea crede că piaţa de date are ncă potenţial de creştere, avnd n vedere numărul mic al romnilor care folosesc n prezent serviciile de date. "42% din romni au acces la internet, iar 23% din aceştia au o conexiune broadband. Cifrele ne arată aşadar că piaţa locală de servicii de internet este departe de saturare. Lansările pe care le anunţăm astăzi completează oferta UPC, strategia noastră de business ntregindu-se prin adăugarea n portofoliu a serviciului de internet prin cablu cu cea mai mare viteză disponibilă la acest moment n Romnia", a adăugat Iulia Florea.

Pachetele triple play lansate de UPC au preţuri de 45 de lei , respectiv 70 de lei (fără TVA), pentru care operatorul oferă fără costuri mediabox-ul digital şi aparatul telefonic.

Potrivit datelor de pe piaţă, UPC este ţinta de achiziţie a rivalilor de la RCS&RDS, o companie controlată de omul de afaceri din Oradea Zoltan Teszari.

zf.ro