Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19
 1. #1
  Gold Member Expert
  Join Date
  Dec 2009
  Location
  prin gropile capitalei
  Posts
  3,604
  Posts Thanks / Likes

  Default Licitaţia pentru drepturile TV de la Liga 1 de fotbal

  Finalul luptei de luni - īn care vor fi aruncate īn joc şi zeci de milioane de euro dar şi inteligenţă tactică, ar putea arăta şi dacă RCS&RDS are īn plan să cumpere UPC dar şi dacă gigantul german Deutsche Telekom este cu adevărat interesat să-şi mărească prezenţa pe piaţa locală, eventual cu propriile branduri T-Home şi T-Mobile, spun manageri din industrie. "E meciul anului īn telecom, ar trebui să fie transmis īn direct la televiziune", spun, fără să glumească, unii manageri din piaţă care şi-au blocat luni agenda ca să poată urmări ce se īntāmplă.

  Ce se scoate la vānzare luni şi cum

  Licitaţia de la LPF este organizată pentru că expiră drepturile de difuzare cāştigate īn urmă cu trei ani de consorţiul RCS&RDS - Antena 1 pentru suma de 102 mil euro (inclusiv TVA). aţă de competiţia de acum trei ani, LPF a schimbat condiţiile de vānzare ale drepturilor pentru Liga I iar īn competiţie a intrat şi gigantul Romtelecom. Mai mult despre ce se scoate la licitaţie pentru drepturile de difuzare ale Ligii 1 de fotbal.

  Cine s-a īnscris īn competiţie

  TVR, Antena 1, Romtelecom şi RCS&RDS au achiziţionat caietul de sarcini pentru vānzarea drepturilor TV ale partidelor din Liga I. RCS&RDS este liderul detaşat al pieţei TV din Romānia, cu peste trei milioane de clienţi pe cablu şi satelit, şi, de asemenea numărul unu pe piaţa de internet fix. Romtelecom este, potrivit unor estmări ale ZF, noul număr doi pe piaţa TV, după ce compania a semnat achiziţia operatorilor de televiziune prin satelit Boom TV şi AKTA Satelit. Deşi doar patru companii au cumpărat caietul de sarcini, la licitaţie pot fi prezenţi mai mulţi participanţi. Mai mult despre cine s-a īnscris īn competiţia pentru drepturile Ligii 1 de fotbal.

  Din nou faţă īn faţă: Alexandru Oprea şi Ovidiu Ghiman

  Doi colaboratori apropiaţi timp de mai bine de zece ani care sunt īnsă de doi ani rivali de moarte se vor īnfrunta luni la licitaţia de la LPF: este vorba de Alexandru Oprea - preşedintele RCS&RDS şi Ovidiu Ghiman - fost director comercial al RCS, īn prezent unul dintre oamenii cheie din top managementul Romtelecom. Oprea va reprezenta cel mai probabil RCS&RDS - la fel ca şi īn urmă cu trei ani īn timp ce Romtelecom īi va trimite īn teatrul de război pe Ovidiu Ghiman şi Vlad Enăchescu - directorul Dolce Sport.
  Rivalitatea dintre Oprea şi Ghiman, survenită după ce al doilea a şocat piaţa plecānd de la RCS la rivalii Romtelecom, este notorie pe piaţa locală de comunicaţii. Potrivit mai multor unor surse de pe piaţă au existat situaţii īn care RCS&RDS a intrat peste negocierile de achiziţii purtate de Ghiman cu diferite reţele mai mici din ţară, pentru a strica planurile directorului de strategie al Romtelecom.

  Cum ştii că RCS vrea să cumpere UPC

  Cum LPF a schimbat regulile de la licitaţie (inclusiv) după discuţii cu Consiliul Concurenţei, un operator telecom ca RCS&RDS sau Romtelecom ar trebui să se lupte să cāştige toate cele şapte pachete scoase īn joc pentru a putea avea o exclusivitate reală şi pentru a putea atrage astfel clienţi, comentează surse de pe piaţa de comunicaţii. "Pachetele sunt uniforme deci au valoare doar īmpreună. Dacă există mai mulţi cāştigători diferiţi valoarea se pierde", comentează pentru ZF un manager de pe piaţă.Īn aceste condiţii, toţi ochii vor fi pe RCS&RDS, iar fiecare mutare a gigantului va fi analizată "la sānge". Mai mult despre cum ştii că RCS vrea să cumpere UPC din participarea la drepturile de difuzare.

  Miza enormă a Romtelecom. Au bani nemţii pentru Romānia?

  Pentru Romtelecom, companie care a făcut peste 12 achiziţii īn ultimii doi ani pentru a revendica numărul doi pe piaţa TV şi care şi-a lansat şi propriile posturi TV de sport, miza licitaţiei este enormă. "Dacă nu cāştigă Liga pierd orice avantaj competitiv, iar investiţiile de pānă acum īşi pierd valoarea. Dacă ia altcineva licitaţia, compania nu mai are pratic conţinutul cu care să īncerce să aducă clienţi din piaţă", comentează un manager din piaţa de comunicaţii. Mai mult despre miza enormă pentru Romtelecom la licitaţia pentru drepturile TV ale Ligii 1.

  O licitaţie cu multe necunoscute. Şi dacă RCS doar va īncurca pe toată lumea?

  Chiar şi fără a lua īn calcul eventuale consorţii-surpriză, care să aducă īn lupta de luni nume sonore ca Orange sau UPC, combinaţiile vehiculate pe piaţă pentru licitaţia de luni arată că licitaţia va fi una tensionată. Una dintre variantele care pot fi luate īn calcul este ca "RCS&RDS să lase Romtelecom să ia primele trei pachete şi la al patrulea, de exemplu, să liciteze nebuneşte doar pentru a mări factura la Romtelecom. Ar fi o cheltuială majoră pentru că dacă Romtelecom ia primele două pachete - cel puţin teoretic nu se mai poate opri". Mai mult despre drepturile de difuzare ale Ligii I de fotbal: O licitaţie cu multe necunoscute.
  Licitaţia pentru drepturile de difuzare ale meciurilor din Liga I de fotbal va avea loc luni, 4 aprilie, la Liga Profesionistă de Fotbal.

  http://www.zf.ro/business-hi-tech/li...i-ani-8117403/
  Ca trece tineretea, nu-i mare paguba...
  Problema e ca trece si batranetea...

 2. #2
  Un simplu membru Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 2006
  Location
  Bacau
  Posts
  198
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Pachet 1 adjudecat DIGI 13 200 000 euro
  Pachet 2 adjudecat Romtelecom 12 900 000 euro
  Pachet 3 neadjudecat
  Pachet 4 neadjudecat
  Pachet 5 neadjudecat
  Pachet 6 neadjudecat
  Pachet 7 neadjudecat
  Pachet 8 Antena 1 12 900 000 euro
  Pachet 9 neadjudecat

  pe 3 ani fara TVA

 3. #3
  Gold Member Expert
  Join Date
  Dec 2009
  Location
  prin gropile capitalei
  Posts
  3,604
  Posts Thanks / Likes

  Default

  "Ne-ati tras-o de data asta. V-ati inteles intre voi", a declarat Dumitru Dragomir, seful Ligii Profesioniste de Fotbal, care se astepta sa incaseze cel putin 100 de milioane de euro (fara TVA), dupa ce in 2008 a obtinut 85 de milioane de euro (fara TVA) pentru meciurile dintre 2008 si 2011.

  Alexandru Oprea, directorul general al RCS&RDS, a afirmat ca nu a licitat pentru mai multe pachete pentru ca distributia meciurilor in pachetele TV nu a fost atractiva.

  Pe de alta parte, Ovidiu Ghiman, directorul executiv de strategie si comercial pe segmentul rezidential in cadrul Romtelecom, a declarat ca este surprins de faptul ca au fost cumparate doar trei pachete de meciuri, dar ca este multumit de achizitia facuta de Romtelecom.

  El a adaugat ca nu stie inca daca va mai participa la o posibila viitoare licitatie pentru pachetele 3,4,5,6, 7 si 9.

  Pretul de pornire a licitatiei pentru fiecare pachet, cu exceptia pachetelor 8 si 9, a fost de 12,9 milioane de euro (4.300.000 euro/sezon competitional) la care se adauga TVA.

  Pentru pachetele 8 si 9, pretul de pornire a licitatiei a fost pentru fiecare dintre ele, de 10,5 milioane de euro (3.500.000 euro/sezon competitional) la care se adauga TVA.

  http://www.wall-street.ro/articol/IT...achetul-2.html
  Ca trece tineretea, nu-i mare paguba...
  Problema e ca trece si batranetea...

 4. #4
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jun 2010
  Location
  Bj
  Posts
  129
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Tot Mitica va avea ultimul cuvant. Asta e mai rau decat jidanii
  Update: Antena 1 a cumparat pachetul 8 cu 10,5 milioane de euro (fara TVA)
  Last edited by nel_com; 4th April 2011 at 14:15. Reason: LE

 5. #5
  Member Mentor
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jul 2008
  Posts
  938
  Posts Thanks / Likes

  Default

  In sfarsit au facut si tv-urile o treaba cu cap-sper sa nu fie doar un foc de paie.

 6. #6
  Senior Member Expert
  Join Date
  Nov 2009
  Location
  S-E Romaniei
  Posts
  1,273
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Ce meciuri contin pachetele?

 7. #7
  Member Mentor
  Join Date
  Nov 2008
  Location
  La capatul tunelului
  Posts
  801
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Va zic eu ca se poate ca pachetele sa nu mai fie cumparate de RDS si Romtelecom

  De ce ?

  Pai deja si-au asigurat cate o felie acolo asa ca "desert" Digi are grila plina cu campionate puternice iar Romtelecom a si declarat prin Vlad Enachescu ca ei sunt multumiti cu acest pachet
  http://uploadimage.ro/images/04034302560823760342.jpg

  Cumpara de la PcGarage folosind acest voucher : VPT7KWLZ si beneficiezi de 1% reducere !

 8. #8
  Junior Member Teacher
  Join Date
  Sep 2010
  Location
  caras-severin[Ţuică County] noua regiune a tarii
  Posts
  287
  Posts Thanks / Likes

  Default drepturi

  tiganie ca in romania nu mai exista nici unde.2oale

 9. #9
  Member Mentor
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jul 2008
  Posts
  938
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Cica Dragomir o sa organizeze o noua licitati cu restul de meciuri intr-un singur pachet.

 10. #10
  Member Mentor
  Join Date
  Jun 2008
  Location
  Timisoara
  Posts
  759
  Posts Thanks / Likes

  Default

  eu cred ca se vor cumpara pina la urma toate meciurile pentru ca cei de la liga vor reduce din preturi , se vor gindi decit nimic mai bine mai putin

 11. #11
  Goin' Ape Expert
  Join Date
  Aug 2006
  Location
  Transylvania
  Posts
  1,864
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by dammi View Post
  Cica Dragomir o sa organizeze o noua licitati cu restul de meciuri intr-un singur pachet.
  Asta a fii o varianta inteligenta de la Mitica, daca vrea sa scoata un ban ... la un singur pachet nu se mai pot intelege dinainte....

 12. #12
  Super Moderator Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  bucharest
  Posts
  3,473
  Posts Thanks / Likes

  Default

  mama ce ma bucur,poate asa se duce dr...cu corleone,se....ist imp...it,lor mai alege la anul si la multi ani panaramele de asa zisi conducatori de cluburi/calitatea 0 asta e fotbalul din romania unde analfabeti plini de fite bat basica ca pe maidan si se vor in europa ligue
  1,2 offset dish/lnb inverto/dream 500hd/dream 525 hd

 13. #13
  Goin' Ape Expert
  Join Date
  Aug 2006
  Location
  Transylvania
  Posts
  1,864
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by gladix View Post
  mama ce ma bucur,poate asa se duce dr...cu corleone,se....ist imp...it,lor mai alege la anul si la multi ani panaramele de asa zisi conducatori de cluburi/calitatea 0 asta e fotbalul din romania unde analfabeti plini de fite bat basica ca pe maidan si se vor in europa ligue
  In 2008 cand a fost licitatia anterioara Liga1 era printre cele mai bune 10 campionate din europa (daca nu ma insel pe locul 7, iar nationala romaniei pe 13) ... a venit criza ... campionatul a scazut muuuult muuult calitativ ... si nesimtitul asta de Corleone vrea un pret mai mare ...

  Apropo acum campionatul romaniei este pe locul 14 ... iar nationala pe 52 ...

 14. #14
  Super Moderator Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  bucharest
  Posts
  3,473
  Posts Thanks / Likes

  Default

  performanta se datoreaza managementului exceptional al conducerii...nu?dar si al jucatorilor care freaca menta sau se bat cu adversarii pe la campionatele de afara sau din tara
  1,2 offset dish/lnb inverto/dream 500hd/dream 525 hd

 15. #15
  Junior Member Teacher
  Join Date
  Sep 2010
  Location
  caras-severin[Ţuică County] noua regiune a tarii
  Posts
  287
  Posts Thanks / Likes

  Default liga1

  sa facut bara-bara sa nu se supere colosii cablurilor si al oalelor,dar tot mai cool este inter-milan.real-barca,fener-galata,porto-benfica etcccccccc

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top