Grupul de telecomunicaţii OTE a cerut statului romn o nouă amnare de 45 de zile pentru a oferi un răspuns şi un preţ n ceea ce priveşte achiziţia pachetului de acţiuni de 46% din Romtelecom de la guvern, a declarat miercuri ministrul Comunicaţiilor Valerian Vreme.

El a precizat că OTE a angajat banca Citigroup pentru a evalua compania romnească.

Oficialul romn a declarat la jumătatea lunii februarie că statul intenţionează să listeze la bursă acţiunile pe care le mai deţine la operatorul romn de telecomunicaţii, dacă OTE nu face o ofertă fermă pnă la sfrşitul lunii martie.

"Conform contractului de privatizare, Ministerul Comunicaţiilor a solicitat OTE prezentarea, pnă la finele anului 2010, a unei oferte de cumpărare a pachetului de acţiuni deţinut de stat la Romtelecom, termen decalat ulterior cu trei luni, la solicitarea grupului elen", a declarat Vreme n luna februarie. "N-aş vinde n cazul unei oferte cu mult sub un miliard de euro", a subliniat atunci oficialul romn.
Grupul elen OTE nu a dorit să comenteze afirmaţiile făcute de ministrul comunicaţiilor. "Nu avem comentarii n legătură cu subiectele menţionate", a precizat pentru ZF Elpida Trizi, Media Relations Manager al grupului elen OTE.

http://www.zf.ro/business-hi-tech/ot...lecom-8111697/